Big Bangova garancija - "Se zgodi"

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Jaz nisem nič pisal. Samo tja sem odneso in so rekli, da bodo popravli. Ampak ker v 45 dneh niso moglo dobit matične plošče se je servis odločil da pač priznajo 100% in BB zamenja laptop.

moteey

Pripravnik
23. feb 2009
111
0
16
Da ne bom nove teme odpiral bom kar tu vprašal. V Big Bangu sem kupo laptopa. Zdaj mi teče 3. leto "se zgodi" garancije/zavarovanja.

Mam pa eno težavo, ki je v bistvu nastala na njihovem servisu (kjer je laptop že bil nekajkrat). Očitno so pozabli nazaj priklopit te vtičnice za slušalke pa mikrofon. To se je zgodilo že nekaj časa nazaj, pa sem celo klical na servis in so rekli naj ga pošljem nazaj, ampak se mi ni dalo bit spet 2 tedna brez računalnika.

Nameraval sem sam pogledat, če se da to na hitri način rešit/priklopit.

Zanima me, če ga lahko doma sam odprem čeprav je še pod garancijo? Jaz ne vidim nobene nalepke, ki bi preprečila odpiranje... Je možno da je kaj pod pokrovom?

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
ksz

Jaz sem pravkar v fazi koriščenja garancije "se zgodi", sicer v Merkurju.

Po 2,5 letih se je pokvarila televizija. (še ta stara velika škatla od Gorenja 72cm ekran) Ugasnila se je, in začela konkretno kaditi.

Tv sem odpeljal v Merkur, kjer je bilo potrebno izpolnit nekaj papirjev ... prijava škodnega dogodka, oz. nekaj takega. Tv naj bi šel na servis in potem bo servis odločil kako dalje, ali popravijo ali priznajo dobropis ...

Včeraj je bil en teden že mimo odkar je TV bil odpeljan v trgovino. Po klicu v Merkur kaj je s TV-jem, smo dobili odgovor da seveda ne gre to tako hitro, da je treba počakat, da so prazniki ..... ne vejo pa več kje je TV ... ali je na servisu, v LJ, ali nekje drugje ... v glavnem je treba čakat da kdo pokliče ...

Odnos do stranke je itak
crazy1.gif
... ... ob tem smo prevozili že 130km samo za vožnjo do merkurjev ... prvi merkur ni hotel sprejeti TV-ja (čeprav bi mogu, sam se jim ni dalo papirjev izpolnjevat),zato nas je poslal v naslednjega ... tam smo najprej šli vprašat kako in kaj ... pa papirje nest ... (vseeno smo mislili da bodo poslali kakega serviserja na dom, piše v letaku da če jhe potrebno ga lahko pošljejo), no potem so zahtevali da dosatavimo 40kg TV do njih, tako da je bila potrebna še ena fura ...

Zdej vsaj upam da se je TV pošteno zakuril ... če ne bi raje dal lokalnemu serviserju, ki je popravljal prejšnji TV na domu, par 10€, pa bi bil TV porihtan .... ne bi imel toliko kolobocij s prevažanjem tega TV-ja in papirjev ...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
to mi nikoli ni blo jasno, zakaj buzerirate trgovca po tem, ko je že posredoval na servis
confused-1.gif
od sprejemu ti posredujejo podatke na kateri servis gre pa se pol tam dalje meniš.

to je isto kot da kupiš avto pa ko crkne greš nazaj k trgovcu ki ti ga je prodal v salon pizdit al greš na servis?

celi teden že čakaš ? bogi revček ... vem da težko razumeš ampak nisi edini na svetu in ne čakajo na tebe da prineseš tv
grin1.gif

pol se pa čudite ... ko vam servis 43 dan pošlje nazaj, če v prvih 4 dneh 100x kličete trgovca v naslednjih 4 pa še 50x na servis
bonk.gif

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Vem da nisem edini ki čaka vrsto za servis ... vseeno sem pa želel vedeti ali je TV že na servisu ali ne, da bi dobil informacijo ali se TV popravlja, ali bo potrebno novega ... v petih delovnih dneh, pa so ja dostavili TV do servisa ...

Želel sem kontaktirati servis, samo sem dobil odgovor trgovca da ne ve kje je končal naš TV ... to pa za mene ni odgovor ...

No enkrat bo že ... medtem pa moji gledajo poročila na TV-ju s 37cm diagonale
grin1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
torej bolj enostavno je da pade tv skoz okno, nimas vec posla s servisi.
smile-1.gif

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
pa še eno vprašanje. če je izdelek uničen npr. zlomljen ekran na plazmi, a ti to takoj zamenjajo ali čakaš kakšen mesec, da iz servisa javijo da je popravilo nesmotrno

Pozdravljeni!

Vidim,da ste napisali post kot piše zgoraj in spraševali po isti stvari kot jaz.Tako,da tudi mene zanima,kako je bilo oziroma potekalo ,če ti je ekran poknu oziroma ga je bilo treba menjat kaj si naredu in kolk dolgo si čakal na tv .Jaz imam sedaj isto na plasmi za zamenjat ekran(črte so se pojavile po ekranu tanke), baje je popravilo dražje kot sam tv ampak me zanima kolko časa zavarovalnica časa porabi ,da stvar potrdi ali bojo izplačali popravilo ali nov (aamortiziran kao nov)tv dali?Po kolkem času ste dobili televizor nazaj in kako je bilo z zavarovalnico,lepo prosim za odgovor in malo ,če mi opišete situacijo kako ste zrihtali garancijo in dobili izpraven tv.

Čakam že 14 dni pa še ni nič od tv-ja.V big bangu zatrjujejo ,da bo nov tv ,a na servisu so rekli čakamo ,da zavarovalnica potrdi stroške potrdila,da se bo tv dal popravit in ,da bo nov ekran ,ker so črte se pokazale na ekranu in je potrebno menjati ekran.

Hvala že v naprej,lp

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
to mi nikoli ni blo jasno, zakaj buzerirate trgovca po tem, ko je že posredoval na servis
confused-1.gif
od sprejemu ti posredujejo podatke na kateri servis gre pa se pol tam dalje meniš.

to je isto kot da kupiš avto pa ko crkne greš nazaj k trgovcu ki ti ga je prodal v salon pizdit al greš na servis?

celi teden že čakaš ? bogi revček ... vem da težko razumeš ampak nisi edini na svetu in ne čakajo na tebe da prineseš tv
grin1.gif

pol se pa čudite ... ko vam servis 43 dan pošlje nazaj, če v prvih 4 dneh 100x kličete trgovca v naslednjih 4 pa še 50x na servis
bonk.gif

TO pač ni tako.

Stranka kontaktira izključno s trgovino kjer je izdelek kupila.
In le ta ji je DOLŽNA v roku 8ih dni podati obvestilo, kako in kaj je z izdekom...

Tako je po zakonu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
On kupi nov avto na drugem koncu slovenije ker je bil 100 evrov cenejši, potem pa šravfa pri sosedu pod kozolcem. Čez nekaj časa mu ribe motor, potem pa beremo njegove izlive na alterju čez znamko, trgovca, servis....

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Spoštovani!

Sprašujem vse kateri ste imeli izkušnjo z big bangom in z potrjevanjem zavarovalnice ;kdaj potrdijo in kolk časa traje ,da zavarovalnica potrdi ,da plasmo lahko zrihtajo ali ,da se zavarovalnica odloči,da mi zamenjajo plasmo tv,kolk časa se vse skup zavleče in čaka.Televizor imam na servisu(vicoma-tam vem ,da so mi enkrat že zrihtal isti dan stari tv,tako da so hitri ,kvalitetni pa vsak posvoje pove?) že 14dni in pravijo ,da se bo dalo zrihtat,ampak samo zavarovalnica mora dat big bangu odgovor ali zrihtajo ali menjajajo ekran ali nov televizor.
Kolk časa ponavadi traje postopek odobritve zavarovalnice,da se stvar rešuje čimprej.V vicoma servis so rekli ,da tv stoji in ,da dokler ne dobijo od big banga potrdilo ,da lahko menjajo ali zrihtajo tv ,da bo do takrat stal na mestu tv.Big bang pa čaka zavarovalnico kaj bo odgovorila kaj nardit.

na plasmi so se mi pojavile 3 tanke črte.Tako,da je ekran fuč,sam da sem vedu ,da to tako dolgo traje bi ga dal šele po novem letu rihtat ,ker se je dalo nekako gledat tv še zmeraj.Če nebi še bolj se črte pokazale.

Baje je strošek kot pravi v big bangu prevelik in celo dražji od samega televizorja,zato pravjo ,da bomo novega najverjetneje dobili.Na vicoma pa pravijo ,da televizor nebo verjetno nov ,ampak samo ekran ,da bojo menjali in ,da dobijo ekran ponavadi v enem ali dveh dneh in potem ga takoj zrihtajo in pošljejo nazaj(verjetno v big bang in big bang še potem zavleče nekaj dni,ker pelje baje samo en dan v tednu v naš konc).
Zanima me ta izkušnja ,če je kdo mel in kolk dolgo bom brez tv-ja.Ne bi rad za veseli december bil brez tv-ja in za praznike(da je vsaj ,če ne prej do praznikov).
Kolko časa majo lahko potem lahko tv oni,big bang in servis oz. da sem jaz brez tv-ja kolk časa.Velja 45 dni?pomoje ne,ker je garancija se zgodi.Je blo včeraj po dnevniku ,da je to katastrofa ,da ljudje čakajo na popravljanje pop 70 dni in več glih za big bang se zgodi garancijo.

Ma kdo kakšno priporočilo kaj naj naredim ,kako urigirat.Na servisu so mi rekli ,da počakam še en 10-14 dni in če ne odgovori zavarovalnica nič,da naj jih kličem nazaj na servis ,da bojo oni urigirali potem.

Hvala.lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
confused-1.gif

grin1.gif

bonk.gif

TO pač ni tako.

Stranka kontaktira izključno s trgovino kjer je izdelek kupila.
In le ta ji je DOLŽNA v roku 8ih dni podati obvestilo, kako in kaj je z izdekom...

Tako je po zakonu.

edini 8 dnevni rok je pri uveljavljanju reklamacije, to pa itak ne vem kaj ma tu veze, kr nekaj pišeš, garancijo ti zagotavlja proizvajalec, izvaja pa jo uradni zastopnik v državi/regiji, le redko kje je to tudi prodajalec, je pa verjetno to pri čevljih drugače
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

Ocitno je odvisno od servisa in ne od big banga. Jaz sem nesel alpine avtoradio v big bang v lj btc. Po 4-5 dneh so me poklicali, da pridem po zadevo.

Mr_Globus

Fizikalc
1. dec 2011
236
26
28
Se zgodi ni garancija ampak zavarovanje... no tudi če jo smatramo kot garancijo je še vedno rok 45 dni... In pri se zgodi zamenjavi je skoraj vedno en mesec za čakat (izkušnje kolegov, jst čakam kaj bo z ipadom že 14 dni pa pravtako nobenega odgovora)

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Jaz sem čakal na menjavo telefona 4 mesece. Pa bil vsak teden v trgovini pa jim težil pa nič dosegel. Vedno izgovori na zavarovalnico in podobno. Tako, da moja izkušnja z "se zgodi" hvala nikoli več.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik Mr_Globus pravi:
Se zgodi ni garancija ampak zavarovanje... no tudi če jo smatramo kot garancijo je še vedno rok 45 dni... In pri se zgodi zamenjavi je skoraj vedno en mesec za čakat (izkušnje kolegov, jst čakam kaj bo z ipadom že 14 dni pa pravtako nobenega odgovora)

Tako so tudi meni rekli približno en mesec ,da bom čakal televizijo.(se zgodi-zavarovanje-nažalost to ni garancija nekako res je,ker bi že mel tv doma ,če bi bila original garancija).
Rok pa naj bi bil vseeno potem 45 dni.Če se nemotim je na mojem letaku to tud pisalo,zdaj več takega letaka na netu ne neajdem ,da piše 45 dni rok,na majem pa je če se ne motim in je zraven pripet račun na letak,kjer je vse skup z škatlo šlo naprej v big bang in naprej vikoma servis.

Pa je prijatelj dobil po enem mesecu izdelek svoj domov potem al se je šele odvijati začelo

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Od televizije še nič,noče zavarovalnica potrdit menjavo ekrana,ker je predrago prišlo znesek so rekli na servisu in kaj naj jaz zdej ,sem pred božočnimi prazniki brez tv-ja.Fotr je že znoru name zakaj sm ga dal pred novim letom sploh rihtat tv,ker so črte po ekranu seje dalo zasilo gledat tv še.Višji znesek je menjava ekrana prišlo kot je tv bil vreden.
Sedaj me samo skoz tolažijo na big nbangu da bo bo,sej bo kmalu,ta teden bojo odg. sigurno,eni tako govorijo drugi ,da je treba pač čakat zavarovalnico itd.Tv je že 34 dni na servisu stoji in se ne popravlja.Odgovarjajo pa nič in mam občutek ,da bom čakal še en mesec sigurno,kar bomo znoreli doma pred novim letom brez tv ja in že smo 34 dni.

Kaj naj?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kupi nov televizor prek bigbang spletne trgovine in ga potem vrni preden mine 14 dni. :>

Če potem še ne bo tv iz servisa, ponovi vajo.
grims-1.gif