Big Bangova garancija - "Se zgodi"

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Za DDV ponavadi zatežijo firmam, ki si ga itak odbijajo. Da bi ga pa fizični osebi je pa poiskus natega. Naj ga pa oni kupijo tebi in si ga dajo v stroške če hočejo.

Točno to,to je nateg in sprobavajo,če bomo nasedli.Jaz nemislim plačevat spet DDV,saj sem plačal televizijo 600 evrov in nova stane zopet isto 600 evrov,ne pa 500 evrov kot so odobrili ,da naša telvizija stane 500 evrov brez ddv in ,da so tolk odobrili na zavarovalnici.Ne ne,to je nateg.Saj potem plačam skoraj isto kot ,če bi jo sam razbil,kar je pa nisem in ,če sem upravičen do nove televizije zakaj bi potem jaz doplačeval za DDV 100 evrov.To mi negre v glavo.Kaj si pa mislijo oni?Sej nebojo dobili nič.Bomo po pravni poti šli čez postopek verjetno,če ne mislijo dat v vrednost 600 evrov nov tv.Jaz sem ga plačal pošteno TV prvič in pošteno za se zgodi "garancijo" sem plačal in ali naj popravijo ali pa naj dajo novega v tej vrednosti koliko sem plačal tv.Je res ali ni.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Za DDV ponavadi zatežijo firmam, ki si ga itak odbijajo. Da bi ga pa fizični osebi je pa poiskus natega. Naj ga pa oni kupijo tebi in si ga dajo v stroške če hočejo.

kako to misliš ,ki sa ga itak odbijajo DDV?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Meni so npr sunili nekaj opreme, ko sem kupil novo, je šel ddv itak v vstopnega. Nisem težil zavarovalnici.

Pri fizični osebi pa ne vidim zakaj bi se šli to.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
To rešim z njimi in me v trgovini več ne vidijo nikoli,pa še drugim odsvetoval bom nakup "kasko" ....

Enostavno ne vidim razloga,da če ti odobrijo tv nov ,da ti potem zaračunajo DDV big bang za plačat(če seveda hočeš isti tv z istimi karakteristikami in isto diagonalo)ki znese na 600 ojrotov ,znesek DDV 100 ojrov.Razumem ,če bi hotel boljšega ali ,če nebi bilo enakega in bi bil pač dražji nov bolši tv ,potem bi razumel,da moram doplačat vsak nekaj,a tako v tem primeru ,jaz lahko dobim le novejši model ,ki ma specifikacije čisto iste,vbistvu isto plazmo,le ,da je obrob televizije tanjši in oznaka tv-ja je novejša,drugo je vse isto.
nakoncu bojo še trdili,da lahko izberemo samo plazmo in nič drugega,kaj šele ,da bi vzeli drugo firmo (oz. proizvajalca) televizije.

Tolk o moji izkušnji,tako,da vsak naj zase preštudira kaj je zanj in kaj ni in ali se splača ali ne se zgodi ali kasko uzet in ,če dajo novo televizijo ali ne ob totalni škodi oz. prevelikem znesku popravila.Novo dobiš ,samo ne enako.Morda pri računalnikih to še gre,pri tv pa ne.

Lp

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.488
7.171
113
pri taščici
Varianta da potegneš denar pa ne gre?
Imam tudi jaz se zgodi za lcd 32”, jaz se jim za sto evrov ne bi pustil. Me zanima kaj na to reče DURS, če bi jim malo ”namignil”.
Ko sem barval odbijač s parking škode bi bilo nobenega ddv....

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Danes bil v trgovini in dobili smo novo plazmo brez doplačila,po telefonu je pa reku drugač ,da lahko zbiramo v vrednosti 500 evrov kolk je zavarovalnica odobrila ,ko smo pršli pa v trgovino so pa rekli ,da plazmo dobimo brez doplačila.(pripeljali so je tudi že danes)Samo ,če hočemo drug model oz. drugo televizijo,da lahko doplačamo za to kar majo razstavljeno kar se da dobit.Prek interneta sem gledal ,da bi vzeli philips LED LCD(kar je meni bolše in bolša slika),ki je bil malo manjši za 8cm ,ampak fotr se je raje odloču za plazmo zopet(jz nebi,ker meje enkrat razočarala in konc,posebej LG plazme niso dobre-kar je najslabša varjanta za plazmo met LG),pa tud tega philipsa,ki nebi nič doplačali 47" ga niso imeli na razpolago,imeli so 95% vse 3DTV samo na zalogi,drugo se ni dalo dobit,fotru pa nerabi 3D,plus trgovcu muje ztrjeval,da mu je najboljša plazma ali doplačilo 150 E za smart tv 117cm nevem kera firma philipsa ali samsung,se mi vidi ,da samsung.Jaz ,da sem jaz odločal in ne fotr,bi vzel zata denar raje magar manjšo tv LCD,ne več plazmo oz. niso imeli nič na razpolago zata denar,vse za doplačat 100e minimalno,kar bi jaz seveda tudi dal ,ampak ,če ni denarja potem razumljivo,da vzameš to kar si imel prej ,samo novejšo in konc debate.

No vglavnem končalo se je tako,da nismo doplačali nič,ampak smo dobili novo plazmo-HVALA BOGU.

Sedaj v primeru KASKOTA ,da se ista zgodba ponovi plačamo ,če se ne motim v vsakem primeru lastni delež 45 evrov (kar je kao prevoz na servis,tako je prodajalec reku),plus zavarovalnica krije samo 80% škode ,tako da bi mi v priperu kaskota sedaj morali dat ,če se nemotim 45E(za prevoz) + 20% za novo televizijo,tako,da kasko je bolj tako tako,se zgodi je bla boljša varjanta.
So pa pravi v izgubi bili z "se zgodi" zavarovanjem in ,da jim je delau zmeraj sive lase,zato je pa sedaj kasko-slabši seveda.

Sm napisal ,da nebo kdo mislu,da ni možno dobit nove televizije brez doplačila pri se zgodi,ampak je HVALA BOGU,pri kaskotu je pa druga zgodba in ni možno met 100% kritje nove oz. samo v prvih dveh letih ,kjer imaš še original novo garancijo.

@Numy; prau si imel in se zgleda DDV prenese samo na novo tv.In blo bi res nesmiselno ,da bi mi sedaj plačali DDV 100 evrov za novo plazmo.To bi bil res poizkus natega.Fotr je čist znoru...tud name,ko je slišal od mene ,da bo zgleda treba doplačat.Hvala bugu nismo rabli nič.

Hvala vsem za vse nasvete in vse odgovore,mnenja.
Želim lepe praznike in SREČNO VSEM skupaj.

Lp

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Tako,je tud govoru,da nebomo potem razočarani nad sliko,če gremo na LED LCD(ki ni 3D).
Pri plazmi smo pa dobili še ene 4 nove funkcije ,kar je+ in serija seveda je noveja,ker so tv dobili 2 dni nazaj nove plazme v trgovino.

Lp.