Danes bil v trgovini in dobili smo novo plazmo brez doplačila,po telefonu je pa reku drugač ,da lahko zbiramo v vrednosti 500 evrov kolk je zavarovalnica odobrila ,ko smo pršli pa v trgovino so pa rekli ,da plazmo dobimo brez doplačila.(pripeljali so je tudi že danes)Samo ,če hočemo drug model oz. drugo televizijo,da lahko doplačamo za to kar majo razstavljeno kar se da dobit.Prek interneta sem gledal ,da bi vzeli philips LED LCD(kar je meni bolše in bolša slika),ki je bil malo manjši za 8cm ,ampak fotr se je raje odloču za plazmo zopet(jz nebi,ker meje enkrat razočarala in konc,posebej LG plazme niso dobre-kar je najslabša varjanta za plazmo met LG),pa tud tega philipsa,ki nebi nič doplačali 47" ga niso imeli na razpolago,imeli so 95% vse 3DTV samo na zalogi,drugo se ni dalo dobit,fotru pa nerabi 3D,plus trgovcu muje ztrjeval,da mu je najboljša plazma ali doplačilo 150 E za smart tv 117cm nevem kera firma philipsa ali samsung,se mi vidi ,da samsung.Jaz ,da sem jaz odločal in ne fotr,bi vzel zata denar raje magar manjšo tv LCD,ne več plazmo oz. niso imeli nič na razpolago zata denar,vse za doplačat 100e minimalno,kar bi jaz seveda tudi dal ,ampak ,če ni denarja potem razumljivo,da vzameš to kar si imel prej ,samo novejšo in konc debate.
No vglavnem končalo se je tako,da nismo doplačali nič,ampak smo dobili novo plazmo-HVALA BOGU.
Sedaj v primeru KASKOTA ,da se ista zgodba ponovi plačamo ,če se ne motim v vsakem primeru lastni delež 45 evrov (kar je kao prevoz na servis,tako je prodajalec reku),plus zavarovalnica krije samo 80% škode ,tako da bi mi v priperu kaskota sedaj morali dat ,če se nemotim 45E(za prevoz) + 20% za novo televizijo,tako,da kasko je bolj tako tako,se zgodi je bla boljša varjanta.
So pa pravi v izgubi bili z "se zgodi" zavarovanjem in ,da jim je delau zmeraj sive lase,zato je pa sedaj kasko-slabši seveda.
Sm napisal ,da nebo kdo mislu,da ni možno dobit nove televizije brez doplačila pri se zgodi,ampak je HVALA BOGU,pri kaskotu je pa druga zgodba in ni možno met 100% kritje nove oz. samo v prvih dveh letih ,kjer imaš še original novo garancijo.
@Numy; prau si imel in se zgleda DDV prenese samo na novo tv.In blo bi res nesmiselno ,da bi mi sedaj plačali DDV 100 evrov za novo plazmo.To bi bil res poizkus natega.Fotr je čist znoru...tud name,ko je slišal od mene ,da bo zgleda treba doplačat.Hvala bugu nismo rabli nič.
Hvala vsem za vse nasvete in vse odgovore,mnenja.
Želim lepe praznike in SREČNO VSEM skupaj.
Lp