Pozdravljeni!
Kot sem rekel bom poročal izkušnje z big bang se zgodi garancijo oz. zavarovanjem.Odgovor smo dobili po 42 dneh od zavarovalnice oz. big banga.
Kupili smo plasmo 50"(127cm) in se nam je pokvarila oz. so se črte pojavile na ekranu čez 27 mesecev,se obrnem na big bang in uveljavim zavarovanje "se zgodi" in sepravi ni moja krivda ,da so se pojavile črte na ekranu.
Televizijo ,ko smo kupili je stala 600 evrov.
Televizijo so dali na servis in naj bi bilo popravilo in menjava ekrana 630 evrov in zaradi tega ,ker je popravilo zneslo dražje kot sama nova televizija je zavarovalnica odobrila ,da si izberemo novo televizijo v vrednosti 500 evrov,mi smo pa dali 600 evrov za televizijo.Sedaj take televizije ni za 500 evrov,ampak še vedno stane 600 evrov.V big bangu so pa rekli ,da je naša televizija stala brez davka 500 evrov in ,da so tolk tud odobrili na zavarovanju.Sedaj hočejo,če si izberemo isto televizijo novo,ki stane 600 evrov ,da doplačamo 100 evrov davka,ali je res ,da moraš plačat šeenkrat davek ,če ti zavarovalnica odobri nov televizor,ker je popravilo dražje od novega televizorja..
Jaz se s tem nestrinjam ,ker ni bila moja škoda pri uveljavljanju se zgodi big bang zavarovanja.
Sepravi po njihovo stane naša televizija nova 500 evrov brez DDV-ja in sedaj tolk imamo na razpolago da izberemo nov tv,a z tako diagonalo ni televizije za 500 evrov,ampak stane 500 evrov brez davka ,z davkom pa 600 evrov.
Na letaku piše samo ,da če(ni omenjen nobeden DDV,da je za doplačilo);
"6. Strošek popravila škode na strojni opremi (hardware) krije zaščita. V primeru, ko izdelka ni mogoče
popraviti ali strošek popravila presega razumno vrednost, prejmete nov enakovreden izdelek, ki
je tehnično enak staremu, ali pa izdelek, ki je tehnično boljši kot je bil star. Če je na voljo izdelek, ki
je vašemu izdelku tehnično enakovreden, niste upravičeni do tehnično boljšega izdelka."
Letak od se zgodi zavarovanja;
http://media.bigbang.si/web/files/PDF/se_zgodi_letak.pdf
in zakaj bi mi potem plačali 100 evrov davka,saj to je isto potem kot ,da bi tv sam uniču po nerodnosti in bi nakonc isto doplačal,kot sedaj ,ki pa ni moja krivda ,da je na tv-ji ekran fuč.
Ali pri menjavi izdelka televizorja ste upravičeni do celotnega novega izdelka ali res treba davek plačat in oni računajo novo televizijo brez davka koliko stane.
ne nameravam pa plačati davek za novo televizijo,če so odobrili novo televizijo v vrednosti 500 evrov a stala je 600 evrov oz. 630 z garancijo "se zgodi".Kaj vi mislite o tem,davek plačat ali ne,pomoje da bi morali bit upravičeni do nove televizije sepravi v vrednosti 600 evrov in ne 500evrov brez davka..
Je kdo mel izkušnjo tako,da je dobil nov tv ali kaj drugega( uveljavitev se zgodi -ne po njegovi krivdi) in je moral plačati davek potem za novo stvar?Kako sem bral,so se ljudje morali obrnit na pravno pot ,da so potem imeli povrnjen znesek toliko koliko so vbistvu plačali za znesek.
Sam kaj ,ko danes več kao ne obstaja "se zgodi" zavarovanje in mam občutek ,da zaradi tega ne priznavajo zdej davka,ampak štejejo televizor koliko stanne nov brez davka zavarovalnica.
Kaj pravite o tem sedaj?Nikoli več...