Big Bangova garancija - "Se zgodi"

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
se nismo glih zadnjič pogovarjali da za ta dodatna zavarovanja ne velja zakonski 45 dnevni rok ?
evil.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
torej kdo je podel v tej zgodbi

kupec, ki je prinesel pokvarjen TV v bigbang
bigbang, ki je poslal TV na servis
servis, ki je ocenil vrednost popravila
zavarovalnica, ki se ne strinja s stroški popravila in komplicira
bigbang, ki trži storitev popolne zaščite, pri kateri se mora kupec iz prve alineje jeb* s servisom in zavarovalnico, da jo lahko uveljavi

če pa je podležev že v prvi aliniji toliko, da se zavarovalnici to ne splača, potem pa naj nehajo zraven nategovati še poštene kupce

vprašaj poštenega zavarovalničarja če upaš ... zavarovalnice so legalni nateg stoletja
wink-1.gif

na eni strani maš stranko ko ti hodi po glavi ker upravičeno hoče svoje, na drugi pa zavarovalnico, ki ima 1001 razlog zakaj ne bo plačala
evil.gif

zakaj se trži? zato ker se more, ker imajo to vsi

pa še en toptip za vse ko bote kdaj pisali kak tak zahtevek, zavarovanje velja samo za prvo osebo, torej zgodilo se je vam, ne mami, punci, otroku ... itd, ker s tem jim pa res olajšaš da zavrnejo
evil.gif

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
In kaj bo moj fotr zvau njih ,da jim bo jeb.. vse po spisku kaj bo pa s tem naredu.Boljše da jst kličem v njegovem imenu in se menim ,ker ,če se bo on bo koga še na gobec vsekau.
sprasujem se.gif

Kaj big bang prodaja zavarovanje ,če misli met 70 dni tv na servisu in še nebojo hteli zrihtat tv,kaj ču jih ok
priden.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.690
9.904
113
40
MB
Jap, jaz mam tvoj tv doma

/ sarcasm off

bonk.gif

Ne poznam zavarovanja od bb, zato sprasujem
smile-1.gif

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Sem imel tako sranje enkrat z matrix tv lcd-jem da moram povedat, da sem dobil občutek da je problem v serviserjih.
TV je po kaki uri začel delat črte po ekranu, ne vedno a recimo v 80%.
1. Peljem na servis, vse povem, pravijo da so sprobali in popravili. Kaj so popravili, račun nič mi ne dajo, tzrajalo cca en teden. O K peljem domov, prižgem isto sranje, torej naredili niso nič!
2. Peljem na servis že malo živčen, gospodični na sprejemu povem da bi želel serviserja, pride, mu povem da se problem pojavi po cca 1 uri in ne prej, naj pustijo prižgano. pravi da, no problem, bodo vse zrihtal . Pridem čez teden pravijo da so odprli in sčistili nek prah ali kja in da bo sedaj ok,...prižgem in isto sranje!
3. Peljem na servis in popizdim, rečem da je ne dvignem dokler ne zrihtajo! Pridem čez teden in pravijo da so zamenjali nek kebl ali kaj in da sedaj bo ok. Prižgem, dela uro, dve potem isto.
Brez TV- ja sem bil 3 tedne, z živci na koncu in še vedno sem imel pokvarjen tv zato razumem pritožbe tukaj!
kličem prodajalca in mu povem da sem nezadovoljen s servisom in da bi želel vrniti izdelek. OK no problem, samo dajte ga v original škatlo....in naslednji dan že imam denar na računu,......

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Jo ne mi sam še o matrixu,ker ga mam doma impeto 32 matrix in je polomija od televizorja,trikrat bil na servisu že,ker skoz po 24 mescih crknu en te isti kondezator(480mikro),potem je pa po garanciji lokalni serviser dau not bolši kondezator in je tv zaenkrat funkcionalen ,je pa dau več napetnostnega not in več stopinjskega,ker se je skoz pregrevalo to sranje z originalnimi kondezatorji.
Tv pa drugač ne podpoira 1:1 pixel mapping in ne podpira bios resolucije tako ,da na njemu ni možno naštimat windowse ,ker nemoreš zamenjat ,da cdrom daš na prvo mesto ko zaženeš računaknik,da prebere cd na katerih so winsi...oz. prvih 2 minute ko si v biosu nemoreš nič naštimat windowse(ker ni slike na ekranu,izven obsega napiše) potem pa gre prek tv-ja naprej ,da dokončaš inštalacijo winsow.Tva pa stal 600 evrov in ni mogoče na njemu naštimat windowse,katastrofa,pa še 1:1 pixel mapping ni sem testiral z 10 različnimi testeri pa ne podpira pixel mapping.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
se nismo glih zadnjič pogovarjali da za ta dodatna zavarovanja ne velja zakonski 45 dnevni rok ?
evil.gif

Drugače pa tomi, sej človek ni kupil TV-ja na zavarovalnici, Se zgodi tudi ni kupil na zavarovalnici, niti mu ga ni prodal zavarovalni agent, zato nosi vso odgovornost prodajalec, on se naj zdej jebe z zavarovalnico, kupec mora pa dobiti v roku 45 dni nazaj popravljeno ali novo v istem ali višjem cenovnem razredu.
Če je Big Ben resna firma-trgovina, bi morali takoj kupcu ponudit nov TV, oni pa sprožit postopek na sodišču proti zavarovalnici, če jih res oni zajebavajo. Vsaj tko si jst razlagam to zadevo.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik tdi pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
evil.gif

Drugače pa tomi, sej človek ni kupil TV-ja na zavarovalnici, Se zgodi tudi ni kupil na zavarovalnici, niti mu ga ni prodal zavarovalni agent, zato nosi vso odgovornost prodajalec, on se naj zdej jebe z zavarovalnico, kupec mora pa dobiti v roku 45 dni nazaj popravljeno ali novo v istem ali višjem cenovnem razredu.
Če je Big Ben resna firma-trgovina, bi morali takoj kupcu ponudit nov TV, oni pa sprožit postopek na sodišču proti zavarovalnici, če jih res oni zajebavajo. Vsaj tko si jst razlagam to zadevo.

Bravo tako se govori,kaj je res je res.Mi nismo krivi niti poškodovali televizorja,tv je pokazal črte na ekranu po cca 27 mescih delovanja.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Stem je vedno sranje, utopicno je pa da mislite da se bodo pa vsi usral in vam takoj karkol zamenjal, sej veste kako je z zavarovalnicami.
Torej kaj ti hocem napisat je to da vse tri vpletene v verigo zacni klicarit in isci kje tici problem, potem jih pa se probaj enga proti drugemu nakurt.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Zavarovalnica bolš ,da neveste kje se nahaja.,tam nebi hoteli niti vi klicat sigurno..točno ime nevem..Servis boli briga....so rekli mi ga zrihtamo takoj in zamenjamo ekran(1-2 dana ) ,sam naj potrdijo ,da bojo plačali to menjavo ali naj potrdijo,da tv vrnemo v trgovino in vam dajo novega ,ker je nov ekran dražji od novega istega televizorja in dražje je kot je sam televizor takrat stal.
Nevem,to je štala taka,da nerazlagam vse detalje sedaj.Bom pa napisal kako se je izpletlo vse skup in kolk časa je trajalo vse skup.Sem prepričan skoraj ,da še to leto ne bo odgovora in to bo glih preko 55 dni potem tv na servisu,če nebo do novega leta ,kar pa očitno nebo odgovora kaj nardit ali popravit ali novega.Starega nočemo,manjšega tud ne,pokvarjenega nazaj tud ne.Doplačevat pa tud ne,razen ,če bi bolši tv bil z isto diagonalo,pa še to najverjetneje se bi odločili vzet isto sranje novo pakovanje brez doplačil,jedino res nekaj malega da dodaš pa da vidiš bolši tv na razpolago, to še nekako.To je hudič pravi.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Pozdravljeni!

Kot sem rekel bom poročal izkušnje z big bang se zgodi garancijo oz. zavarovanjem.Odgovor smo dobili po 42 dneh od zavarovalnice oz. big banga.

Kupili smo plasmo 50"(127cm) in se nam je pokvarila oz. so se črte pojavile na ekranu čez 27 mesecev,se obrnem na big bang in uveljavim zavarovanje "se zgodi" in sepravi ni moja krivda ,da so se pojavile črte na ekranu.
Televizijo ,ko smo kupili je stala 600 evrov.

Televizijo so dali na servis in naj bi bilo popravilo in menjava ekrana 630 evrov in zaradi tega ,ker je popravilo zneslo dražje kot sama nova televizija je zavarovalnica odobrila ,da si izberemo novo televizijo v vrednosti 500 evrov,mi smo pa dali 600 evrov za televizijo.Sedaj take televizije ni za 500 evrov,ampak še vedno stane 600 evrov.V big bangu so pa rekli ,da je naša televizija stala brez davka 500 evrov in ,da so tolk tud odobrili na zavarovanju.Sedaj hočejo,če si izberemo isto televizijo novo,ki stane 600 evrov ,da doplačamo 100 evrov davka,ali je res ,da moraš plačat šeenkrat davek ,če ti zavarovalnica odobri nov televizor,ker je popravilo dražje od novega televizorja..

Jaz se s tem nestrinjam ,ker ni bila moja škoda pri uveljavljanju se zgodi big bang zavarovanja.
Sepravi po njihovo stane naša televizija nova 500 evrov brez DDV-ja in sedaj tolk imamo na razpolago da izberemo nov tv,a z tako diagonalo ni televizije za 500 evrov,ampak stane 500 evrov brez davka ,z davkom pa 600 evrov.

Na letaku piše samo ,da če(ni omenjen nobeden DDV,da je za doplačilo);

"6. Strošek popravila škode na strojni opremi (hardware) krije zaščita. V primeru, ko izdelka ni mogoče
popraviti ali strošek popravila presega razumno vrednost, prejmete nov enakovreden izdelek, ki
je tehnično enak staremu, ali pa izdelek, ki je tehnično boljši kot je bil star. Če je na voljo izdelek, ki
je vašemu izdelku tehnično enakovreden, niste upravičeni do tehnično boljšega izdelka."

Letak od se zgodi zavarovanja;
http://media.bigbang.si/web/files/PDF/se_zgodi_letak.pdf

in zakaj bi mi potem plačali 100 evrov davka,saj to je isto potem kot ,da bi tv sam uniču po nerodnosti in bi nakonc isto doplačal,kot sedaj ,ki pa ni moja krivda ,da je na tv-ji ekran fuč.

Ali pri menjavi izdelka televizorja ste upravičeni do celotnega novega izdelka ali res treba davek plačat in oni računajo novo televizijo brez davka koliko stane.
ne nameravam pa plačati davek za novo televizijo,če so odobrili novo televizijo v vrednosti 500 evrov a stala je 600 evrov oz. 630 z garancijo "se zgodi".Kaj vi mislite o tem,davek plačat ali ne,pomoje da bi morali bit upravičeni do nove televizije sepravi v vrednosti 600 evrov in ne 500evrov brez davka..

Je kdo mel izkušnjo tako,da je dobil nov tv ali kaj drugega( uveljavitev se zgodi -ne po njegovi krivdi) in je moral plačati davek potem za novo stvar?Kako sem bral,so se ljudje morali obrnit na pravno pot ,da so potem imeli povrnjen znesek toliko koliko so vbistvu plačali za znesek.
Sam kaj ,ko danes več kao ne obstaja "se zgodi" zavarovanje in mam občutek ,da zaradi tega ne priznavajo zdej davka,ampak štejejo televizor koliko stanne nov brez davka zavarovalnica.
Kaj pravite o tem sedaj?Nikoli več...

Nazadnje urejeno:

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
človek za 100€ doplačila boš dobu nov tv pa se še pizdiš,....tvoja 27 mesecev stara tv je za v smeti tudi če bi še delala se lah skrije pred novo ....

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Se pravi ,če bi ga razbil,bi bolše blo.

Ni moja krivda in sem plačal že davek in sedaj spet plačaj davek za novo televizijo.Vem ,da je stara tv za nič,ampoak kaj je potem to;

""6. Strošek popravila škode na strojni opremi (hardware) krije zaščita. V primeru, ko izdelka ni mogoče
popraviti ali strošek popravila presega razumno vrednost, prejmete nov enakovreden izdelek, ki
je tehnično enak staremu, ali pa izdelek, ki je tehnično boljši kot je bil star. Če je na voljo izdelek, ki
je vašemu izdelku tehnično enakovreden, niste upravičeni do tehnično boljšega izdelka."

Zakaj potem ni napisano,da ,če dobiješ nov tv ,da krijejo samo brez davka ceno novega televizorja.Naj napišejo,da ne dobiješ nov tv brez doplačila.Ne pa da doplačujem sedaj a mam zavarovanje.Da sm jaz kriv(za škodo na televiziji) in dobim nov tv,bi bil zelo zadovolen,zato pa ker jaz nisem televizijo uniču sam ,ampak se je sama,mi je normalno ,če je pod garancijo,da dobim novo TV brez doplačila ali popravljeno staro televizijo nazaj.Dobiš novo televizijo,ampak je za doplačat...kako to zdej?Nerazumem.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

A pogojev pa ni napisanih? C eni nikjer omenjeno doplacilo DDVja potem nimajo kaj piskat vrjetno. Sicer pa naj ti drugi napisejo ki so uveljavljal to garancijo ce so DDV placevali.

bozo

Zelenc'
20. nov 2013
22
0
1
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

A pogojev pa ni napisanih? C eni nikjer omenjeno doplacilo DDVja potem nimajo kaj piskat vrjetno. Sicer pa naj ti drugi napisejo ki so uveljavljal to garancijo ce so DDV placevali.

Ja ,sej glih to sprašujem,če so drugi tud morali ob zamenjavi za nov izdelek plačati DDV. sami.
To mi nekako negre...dobiš nov izdelek ,ampak(če plačaš) plačaj 100 evrov ,da dobiš novega( v mojem primeru 127 cm panel,za 500 evrov ga pa ne dobim 127 cm panel),ki ni nič ,ma nič boljši,ampak samo novejša verzija.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Za DDV ponavadi zatežijo firmam, ki si ga itak odbijajo. Da bi ga pa fizični osebi je pa poiskus natega. Naj ga pa oni kupijo tebi in si ga dajo v stroške če hočejo.