Big Bangova garancija - "Se zgodi"

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
govoriš na pamet... triglav nima nič s tem... bolj ali manj po evropi to pokriva ena zavarovalnica, ki je ne bom poimenoval in ima nobene zveze z vsemi našimi in tujimi ki jih poznamo

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Dejte mi na hitro povedat, proizvajalec da 1 leto garancije, pri bigbangu doplacas za 5 letno garancijo se zgodi. Mene ne zanima za fizicne poskodbe ampak ce stvar enostavno crkne ali ti izdelek popravijo al samo procente od nevem kaksne vrednosti izplacajo?

Pac deluje mi da ta bigbang garancija ni ekvivalent proizvajalcevi garanciji kjer ti morajo izdelek al popravit, zamnejat, ali pa dat novega.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
vrednost se manjša z leti..ampak vseeno, če maš star tv, ki mu peša ostrina ga po treh letih fukneš skoz okno...padel je. pa dodaš par 100 € pa kupiš novega.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
ksz

Moj primer je tak.

Meli smo laptopa, ki je delal težave in smo ga dali na servis kjer so ga brezplačno imeli 14 dni in nič nardili. Laptop je čez pol leta spet začel zajebavat in nato čez kaki mesec umrl pod udarcem strele.

Laptopa sem neso v BB in na servisu so nameravali zamenjati matično ploščo, ker pomeni, da oni najprej probrajo popravit šele kasneje pa so se odločli da naj dajo novega ker niso v določenem roku mogli dobiti nove matične plošče.

In, ko je prišel dan za zamenjavo laptopa so rekli, da lahko dobimo laptopa, ki bo specifikacijsko enak našemu, ki je crknil. Ampak, ker takih modelov ni bilo več na zalogi smo dobili cenovno ugodnejšega in pač specifikasijko boljšega. Niso pa želeli dati cenovno enakega kot naš ki je crknil.

Tak, da malo se je treba poglobit v stvar, ker če se ne znajdeš te bodo hitro napizdli v BB in servisu.

Ampak pri meni jim to ni uspelo ker sem jaz njih napizdil. Laptopa sem dal umorit k električarju
evil.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
LOL, sej nima veze, lahko bi ga tudi čez okno vrgel, al pa z avtom čezenj peljaj.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Ja ma vezo. Ker če bi z avtom čez njega pelal bi mogo doplačat 1/3 vrednosti. Tak pa je to bil "udar strele" kar je naravni pojav in ne doplačaš 1/3. Poleg tega pa so še zamujali z 45 dnevnim rokom. Tak, da v vsakem primeru i dobil novega brez doplačila.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
A morate res vsi za 5 minut slave pisat na net,kako goljufate in kradete, da potem drugi, ki se nam bo res kaj pokvarilo ali zjebalo, ne bomo dobili zadev, ker bodo zaostrili pogoje ?

Idioti.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
KSZ

Pri vsej stvari mi nekaj ni čisto jasno (verjetno razumem, ampak nisem prepričan, da popolnoma):

kupiš LCD (plazmo) za 1000 EUR, vzameš "se zgodi" za 3 leta. Po treh letih je omenjen LCD (plazma) vredna natanko en dre*k.
Ker je ne bom prodajal, jo bom 1 mesec pred tremi leti namerno poškodoval (kje pa piše, da se nisem spotaknil obnjo?)
25% je 250 EUR doplačila (lastna krivda), se pravi da sem TV v bistvu po treh letih "prodal" za 750 EUR? Dodam še par EUR, če je sploh potrebno, in dobim "glanz" nov LED LCD ... Medtem, ko je ta "glanz" nov LED danes 1500 EUR ...

Menda sem se nekje zakalkuliral, a kako?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
tv sicer ni vreden dosti, samo moraš se vprašat, če bo dejansko tisti TV kaj boljši, da se ti splača vse to jebat?

drugo je pri računalnikih, ki so v 3 letih skoraj adijo

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Najprej ga probajo popravit. Če se seveda ne da, pa ti ponudijo izdelek, ki je specifikacijko približno enako dober kot tastari izdelek. Vsaj tak so meni pri BB-ju rekli za laptopa.

Laptop je ob nakupu stal 1140€ pol pa so mi dali laptopa za 800€.

Tak, da dvomim, daboš kr prišo v trgovino pa dobil LED TV za 1200.

Če bi to blo tak enostavno bi vsi kupovali TV-je za 1200€ pa jih pol po dveh letih menjavali za najnovejšo tehnologijo v vrednosti 1200€.

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
Citat:
Uporabnik Nobody pravi:
Tak, da dvomim, daboš kr prišo v trgovino pa dobil LED TV za 1200.

O tem še najmanj dvomim. Govora je namreč o treh letih, takrat pa LED ne bo več 1200 ...

Sicer pa verjamem, da tko gladko ne gre, sicer bi se vsi "nekaj" spomnili ... BB pa menda ne gre zavestno v lastno škodo?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Jaz sem imel 3 taka zavarovanja, pa mi še nobenega ni bilo treba koristiti, so se vsa normalno iztekla. En folk pa ne more ne da bi kradel pač.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ma [censored], zdaj ti nekaj tu o morali teoritiziraš, ko si pa za 1500€ viskija brez računa kupoval je blo pa vse ok al kako? pravi čapac

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Kupoval, ne pa kradel. A ti ni jasna razlika ? A tebi v trgovini vse kar v žepe leti ?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kupoval, ne pa kradel. A ti ni jasna razlika ? A tebi v trgovini vse kar v žepe leti ?

ukradel?! veš kaj je zavarovanje? zavarujejo primer lastne nesposobnosti in verjemi, tudi to imajo vkalkulirano, da bo folk namerno uničil stvar, in očitno je 1/3 lastne udeležbe tista meja, pri kateri se jim splača (da ne omenim, da je tudi zavarovanje stalo 50-100€)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Men je prodajalec rekel, da če strela udari dajo dobroimetje v 100% znesku.
Če pa si neroden, ti pa dajo 75% vrednosti.
Zdej, če moreš kak spis napisat pa pofotkat zadevo kak je prišlo do nezgode pa ne vem. Sam vrjetno nimajo tega - Ker se je pač zgodilo;)