Biftek (tatarski)

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.654
472
83
Tolmin
V soboto sem imel "obdukcijo" enega bika, ki razen sena, trave in odpadlega sadja ni niti videl drugega.
Celo pljučno (po naše ribica) sem lepo očistil vseh mren in dvakrat zmlel skozi 4,5mm mrežo.
Verjetno bo ta vikend prva degustacija :cheer:

BDW: Mesar mi je rekel, da sem "RAZSIPNIK" in da tatarca meljejo iz pustih kosov stegna ali pleč :fredi:
 

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.066
844
113
Ve kdo mogoče za dobrega kvalitetnega v Mariboru, oz. okolici ? Letos ga nebom delal sam.
 

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.399
1.404
113
Pa tudi ne verjamem, da ga kdo od mesarjev dejansko dela iz pljučne. Napiše že ja, samo po moje ni 100% iz pljučne.
 

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali je še kdo poskusil tatarca Ane Roš, ki ga tržijo v Tušu? Mene ni prepričal z nenavadnimi začimbami in semenkami.
 
  • Všeč mi je
Reactions: matofill
I

Izbrisan uporabnik 474

Kriza je, pač se "prodaja"...

jaz sem v zadnjem času veliko jedel na češkem, kjer je tatarc za predjed "standard". Je veliko bolj grobo mlet, kot naš, postrežen je z domačim, opečenim kruhom in strokom česna, ki ga prej podrgenš po kruhu... V nekaterih restavracijah ti ga "chef" pride sam pred tabo skupaj naredit...
 
  • Všeč mi je
  • Ljubezen
Reactions: matofill in kajpace

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.967
6.863
113
pri taščici
Mogoče je videti kot pašteta, ampak se za eno malco ga je ostalo
 

Priponke

  • IMG_20210101_154232.jpg
    IMG_20210101_154232.jpg
    725,8 KB · Ogledi: 288

map

Guru
6. jul 2008
7.849
1.961
113
najrajš na babi
Je kdo kej letos probaval te bifteke? Kaka 2 mesca nazaj sem v šparu arvaj vzel. Pa to ni užitno. Sama paradajz mezga. Direkt za v smeti. Od teh instant industrijskih zadev mi je zaenkrat najbolj všeč Hoferjem gurment ali nekaj takega. Še kaka druga ideja?
 

Benko14

Pripravnik
30. jun 2011
219
17
18
Je kdo kej letos probaval te bifteke? Kaka 2 mesca nazaj sem v šparu arvaj vzel. Pa to ni užitno. Sama paradajz mezga. Direkt za v smeti. Od teh instant industrijskih zadev mi je zaenkrat najbolj všeč Hoferjem gurment ali nekaj takega. Še kaka druga ideja?
Meni je dokaj soliden od Mesni center Luka, spar vem da ga prodaja.

dt_sub1.jpg
dt_zoom.jpg
 
  • Všeč mi je
Reactions: map

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.406
9.675
113
EU
Štirije E-ji. ..
Dva konzervansa in dva antioksidanta. Za nosečnice ni priporočljivo.
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.430
3.809
113
davorinm.wordpress.com
A ima kdo kak dober recept za home made?

Ali zmiksate vse na fino (v pašteto) ali samo meso na grobo in ročno vmešate ostale sestavine? Tole sem na receptih odkril, da se razlikuje, da pa jih vec priporoca, da ne miksas nic z blenderjem.
 

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.885
6.184
113
blizu močvirne prestolnice
A ima kdo kak dober recept za home made?

Ali zmiksate vse na fino (v pašteto) ali samo meso na grobo in ročno vmešate ostale sestavine? Tole sem na receptih odkril, da se razlikuje, da pa jih vec priporoca, da ne miksas nic z blenderjem.
Jaz sem samo eno leto strgal, je preveč dela Recepti pa so različni. Problem nastane, ker maša dobi šele naslednji dan pravi okus. Tako da delaj lepo po receptih in to je to.