Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Jah no, moja dobra znanka je anesteziologinja, menda ena od najbolj obremenjenih specializacij, pa se vsako leto dva meseca potepa po Aziji. :cool:
A ji ne privoščiš, al kako?

PS: 50 dni imajo samo psihiatri pa rentgenologi. Ostali so na max 35 dneh (ZUJF). Znajo pa bolnice šparat tako, da namesto izplačila nadur raje dajo kakšen dan dopusta.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
24ur so odkrili privatno zdravstvo, ki začuda deluje. Naslednji korak je torej samo še ukinit javno in smo na konju

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.913
113
40
MB
res je zanimiv ta take 24ur, ki je klasično sloboda trobilo glede zasebnega zdravstva ... kot da ga lowkey buildajo. hm. :evil: a dela golob kako kliniko kje?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
24ur so odkrili privatno zdravstvo, ki začuda deluje. Naslednji korak je torej samo še ukinit javno in smo na konju

Zaradi dolgoletnega zanemarjanja javnega zdravstva se je pojavila niša za dodatna zavarovanja,
Na MZju zadnjih 30 let nimajo osebe, ki bi se ukvarjala s kadri v zdravstvu. Ki bi imela pregled nad številom in potrebami.

ponujajo nam storitve, ki nam pripadajo v osnovnem zdravstvu...
... in jih ZZZS ne uspe zagotoviti.
Normalno bi bilo, da bi imeli jasno in transparentno košarico osnovnega zdravstvenega zavarovanja,...
Ma ne, mi ne poterbujemo tega, nam ZZZS itak krije "vse".
Nasprotje javnemu zdravstvu, je tržno zdravstvo...
Hmja, le da mi nimamo javnega zdravstva, ampak državno zdravstvo.
"Javno" je tisto, kar si želimo, "državno" pa je tisto, kar imamo.
"Javno" ne določa lastništva stavb in opreme, ampak določa pravila igre.
"Javno" bi moralo določit vsebino košarice in pogoje, pod katerimi lahko nek izvajalec opravlja storitve za "javno" zdravje. Izvajalci bi pa morali biti v veliki večini zasebniki, ne pa neke državne ustanove, kjer ima politika večinski vpliv.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe, BuDi in tomi

erikson

Guru
25. avg 2007
22.682
6.443
113

"90 letno gospo, ki živi sama in se je v mestu onesvestila, so po obravnavi na urgenci, pripeljali domov in pustili pred blokom, ne da bi o tem obvestili katerega od svojcev. To še zdaleč ni osamljeni primer, nenehno dobivamo pisma svojcev, ki nam poročajo o takih dogodkih," razlaga predsednica Srebrne niti Biserka Marolt Meden.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
A ur, ki jih naredijo kod nadure, pa jih ne izplačajo, ne smejo koristit?

Ta je malo triki, delaš nočno v nedeljo (ki je seveda precej bolj plačana) pa še nekaj klasičnih nadur popoldanskih. Če boš vzel proste ure ti bodo najprej brisali tiste nedeljske (seveda da ne rabijo plačati). Govorim za medicinsko osebje, ne vem če velja enako za dohtarje.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Nekaj sem slišal da so ga navzgor omejili razen tistih ki delajo s citostatiki in na sevanju. Ampak ne bom za sigurno trdil. Toliko kot sodniki ga nimajo to sigurno.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Ja, 35 dni. ZUJF.
Dodatnih 15 imajo psihiatri in radiologi.
Če pa malo popizdiš, rečeš šefu, da je hudič šalo vzel, pa greš na dopust junija, koristiš ša 10 lanskih dni, pa lahko prideš na 40 dni "dva meseca".

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.519
5.063
113

"90 letno gospo, ki živi sama in se je v mestu onesvestila, so po obravnavi na urgenci, pripeljali domov in pustili pred blokom, ne da bi o tem obvestili katerega od svojcev. To še zdaleč ni osamljeni primer, nenehno dobivamo pisma svojcev, ki nam poročajo o takih dogodkih," razlaga predsednica Srebrne niti Biserka Marolt Meden.
Zmeraj je več plati zgodbe.
Tu me čudi, da je gospe po enostavnem pregledu sploh pripadal prevoz domov. Da ne bomo na koncu zvedeli, da je zdravnik dobil kazen od ZZZS-ja, če jim uspe ugotoviti, kdo se je podpisal pod nalog za prevoz? Svojci so se naenkrat "zbudili", ker gospe niso spravili v stanovanje. Če pa bi tisti, ki so jo peljali vstopili, pa bi jih obtožili, da so ji kaj ukradli? Pred tem pa za njih očitno ni bil problem, da živi sama.
Druga scena v zvezi s starejšimi so transporti ljudi v petek iz domov za ostarele ob petkih na urgence in oddelke bolnišnic, da oni lažje shodijo z osebjem čez vikend. Naj v zdravstvu naredijo statistiko, kaj odstopa in naj se ukrepa. Če ne drugače tako, da se zagotovi kapacitete za nenujne medicinske prevoze pri zasebnikih (?), da se lahko ljudje vrnejo v dom tudi čez vikend. Ravno za celjski okoliš mi je ena medicinska sestra pravila, da po 15.00 v petek do ponedeljka teh prevozov ni več in so v domovih "varni", da se oskrbovanci do ponedeljka ne vrnejo. Zelo humano je starega človeka rukniti iz bolj ali manj znanega okolja rukniti v bolnico čez vikend, da ga ni treba hraniti in čistiti za njim.