Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Se strinjam, da bo to ena izmed rešitev. Ampak razmišljam naprej... Ali pridejo vsi neodzivni sprejemi v dom z zapestnico? In če so vsi nepokretni v domačem okolju, ki jih odpeljejo v bolnico označeni z zapestnico? Saj je kup nepokretnih doma... In ni vrag, da se dva Novak Janeza ne znajdeta istočasno na eni ljubljanski urgenci v času največje gužve - pa ni potrebno da sta iz doma upokojencev.

Ker na koncu pade vse na tisto foro "isti vatli za vse".

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Ne vem, razmišljam, ali bomo dali svojcem obrazec pred premestitvijo, da potrjujejo identiteto svojca? Konec koncev, ko pride do napake ni nikomur prijetno

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Ni zdaj že tisti čas v letu za novo stavko?

Evo se mi je zdelo, kot naročeno, Kuštrin že grozi z novo stavko

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.555
1.157
113
Ja saj, obrazec na obrazec. Pa tudi pri izpolnjevanju obrazca lahko pride do napake. Pa bo spet obrazec, da si pravilno izpolnil obrazec... :aplauz: Pa bo spet neka nepričakovana situacija, pa ne boš imel pravega obrazca...

Mislim, oz. upam, da bo že ta dogodek sam po sebi streznil vse... Pa ne samo zdravstvo. Če je le kaj odnosa do sočloveka v nas...

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Rešen primer.

Priponke

• IMG-20220917-WA0007.jpg
    IMG-20220917-WA0007.jpg
    63,1 KB · Ogledi: 149

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Da pridem jaz na urgenco z zlomljeno nogo in je tam še nekdo z enakim imenom in priimkom kot jaz in mi samo zato nataknejo zapestnico, vam jo jaz zataknem nekam nazaj...
Zakaj bi zapestnico nekam zataknil?
Ker tebi se pa ja ne more zgoditi, da nebi mogel svojega imena povedat? Ker ti ne more slabo ratat, pa po tleh padeš? Ker ti mačo, ne moreš omedleti?

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
leta 2022, pacient ali oskrbovanec brez ID zapestnice ne bi smel zapustiti DSO, kar pa ne zmanjša odgovornosti zaposlenih v SB Celje, pri nas se že med odvzemom krvi preveri dvojna identiteta 2x, pred samim odvzemom in potem predno se vzorce etiketira
Čisto prelaganje odgovornosti. V domovih imajo napisano pri vhodu v sobo, kateri varovanec se tam nahaja, enako na postelji. Reševalci niso kar sami šli po pacienta v sobo, ampak jim ga je nekdo predal, reševalci so ga odpeljali (tu se odgovornost DSO konča) pa predali dalje v SB Celje.... in tu nekje se skriva krivec, od prevoza reševalcev naprej. Nekdo, ki ni vprašal, nekdo ki je na pacientu delal kakršnekoli intervencije in se ni prepričal kaj dela, komu dela, zakaj, koliko itd. in na koncu koncev, zahebal je tudi tisti, ki je poklical svojce in jim sporočil izid. Tako da, ni kriv samo en človek v SB, ampak prav vsak, ki je z tema pacientoma imel kakršnikoli opravek.

Do sem je pot pravzaprav lahka, dokumentiranja je kar precej, podpisov na dokumentacijah tudi, tako da krivci so znani v 1 dnevu. Težji del poti pa je... zakaj taka serija napak?

Ker sem sam iz foha, trdim da v zdravstvu manjka ene organizacije in omejitev ur dela po vzoru letalstva, kjer so se (in se še) učijo iz lastnih napak in za vsako napako predlagajo rešitev. Pilot za vsak vzlet in vsako težavo na letalu uporablja check book, enako letalski tehnik na tleh. Mi pa si dovolimo delati z veliiiiko bolnimi ljudmi preko qrca, vseh razumnih delovnikov, ur kot da premetavamo škatle v skladišču. Na žalost :mad:

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Yeeeesss, zahtevaj omejitev zdravniškega dela na 40+8 ur /tedensko.
Spravi to skozi parlament, mogoče kak referendum. FIDES ti bo spomenik postavil.

sad

Guru
24. avg 2007
21.174
9.810
113
Spravi to skozi parlament, mogoče kak referendum. FIDES ti bo spomenik postavil.
Nisi razumel, spet gledaš le svojo korist. A ni tvoja že privat, tako da ji dol visi za Fides in omejitev dela. Sedaj bi se že morala utapljati v medu in mleku.
Namesto, da bi samo like stisnil, si nisi mogel pomagati, da ne bi komentiral, ne?
Čisto tako: v gornjem zapisu je zdravnik le EN MANJŚI del sistema. Ker zdravnik ne prevaža pacienta, ravno tako ga ne sprejme, itd.

Nazadnje urejeno:
  • Haha
Reactions: jonny77

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.659
2.733
113
Čisto prelaganje odgovornosti. V domovih imajo napisano pri vhodu v sobo, kateri varovanec se tam nahaja, enako na postelji. Reševalci niso kar sami šli po pacienta v sobo, ampak jim ga je nekdo predal, reševalci so ga odpeljali (tu se odgovornost DSO konča) pa predali dalje v SB Celje.... in tu nekje se skriva krivec, od prevoza reševalcev naprej. Nekdo, ki ni vprašal, nekdo ki je na pacientu delal kakršnekoli intervencije in se ni prepričal kaj dela, komu dela, zakaj, koliko itd. in na koncu koncev, zahebal je tudi tisti, ki je poklical svojce in jim sporočil izid. Tako da, ni kriv samo en človek v SB, ampak prav vsak, ki je z tema pacientoma imel kakršnikoli opravek.

Do sem je pot pravzaprav lahka, dokumentiranja je kar precej, podpisov na dokumentacijah tudi, tako da krivci so znani v 1 dnevu. Težji del poti pa je... zakaj taka serija napak?

Ker sem sam iz foha, trdim da v zdravstvu manjka ene organizacije in omejitev ur dela po vzoru letalstva, kjer so se (in se še) učijo iz lastnih napak in za vsako napako predlagajo rešitev. Pilot za vsak vzlet in vsako težavo na letalu uporablja check book, enako letalski tehnik na tleh. Mi pa si dovolimo delati z veliiiiko bolnimi ljudmi preko qrca, vseh razumnih delovnikov, ur kot da premetavamo škatle v skladišču. Na žalost :mad:
A ni tole v nasprotju s tem kar pišeš naprej?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
A ni tvoja že privat, tako da ji dol visi za Fides in omejitev dela. Sedaj bi se že morala utapljati v medu in mleku.

Ta omejitev dela je na ravni zdravniškega dela nasploh, ne Fidesa. Neka omejitev določena, ko naj kao ne bi bilo več varno delati. Pri nas recimo je t takrat, ko zdravniki štrajkajo.

Dohtarski štrajk in kot berem bo zdaj zdaj spet (v JS seveda), ni da ne bodo delali sploh in vse ustavili, ampak da bodo delali samo 48h/teden, kar je obvezan ( in ne 40h kot marsikdo drug) in potegnejo soglasja za nad 48h. Trenutno torej vseeno prevladuje mnenje, da je bolje zmatrano zdravniško osebje, kot nobeno.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Nisi razumel, spet gledaš le svojo korist. A ni tvoja že privat, tako da ji dol visi za Fides in omejitev dela. Sedaj bi se že morala utapljati v medu in mleku.
Namesto, da bi samo like stisnil, si nisi mogel pomagati, da ne bi komentiral, ne?
Čisto tako: v gornjem zapisu je zdravnik le EN MANJŚI del sistema. Ker zdravnik ne prevaža pacienta, ravno tako ga ne sprejme, itd.
Joj, se posipam s pepelom in popravljam svojo izjavo:

Yeeeesss, zahtevaj omejitev dela na 40+8 ur /tedensko.
Spravi to skozi parlament, mogoče kak referendum. Zaposleni ti bo spomenik postavil.

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.140
113
Dohtarski štrajk in kot berem bo zdaj zdaj spet (v JS seveda), ni da ne bodo delali sploh in vse ustavili, ampak da bodo delali samo 48h/teden, kar je obvezan
Zdravniki v bistvu sploh ne smejo "klasično" štrajkat. Lahko rečejo, da štrajkajo, morajo pa še vedno delat. Tako kot policaji.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
Pokrivati morajo urgenco... Kar je se veliko manj od 48h/teden. In tudi bistveno manj od korona cajtov npr... Kar je prav, drugace ne more oziroma ne sme biti. Gre samo za to, da se malo v kontekst da, o cem se pogovarjamo. Eni bi omejitev, kar je na papirju seveda super in pravilno, ampak ta omejitev je tista, pri kateri se pri nas zacne strajk. Neki tuki ne stima.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113

Ne ne Fides bo mesec kasneje začel štrajk ker bodo plače premajhne. Zakaj pa hodijo privat vsi popoldne delat, verjetno ne ker imajo premalo ur. V UKC se tepejo za nedeljska dežurstva.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
ja, zakaj? ker je en jebeštrga plača, zato hodijo popoldne DRUGAM. se pa strinjam - tega se ni sforsiralo in se ne vztraja na tem, ker nobenemu ne odgovarja od sekundarnega levela dalje. JS je fajn za izziv, sploh UKC, za denar greš pa potem malenkosti delat nekam popoldne. Če se moraš pa odločiti ali eno ali drugo, ker oboje ne gre, je pa to rizik, ki ga noče nihče sprejeti, ker javno zdravstvo propade. Kar pa nočemo, btw... za vse ki mislite, da bi bili drugače boljše oskrbljeni. Lufta za izboljšave je dovolj, ampak razfuk javnega zdravstva to ni.

Na načelni ravni pa seveda zase želimo zdravnika, ki bo sposoben, strokovno podkovan z aktualno medicino, spočit in zagnan, ker absolutno ne dela več kot 48h/teden, ter bo imel na voljo najboljšo opremo in materiale, ko bomo pri njem na zdravljenju istočasno pa nas ne bo skrbelo, kdo bo račun poravnal. Kaj bi z njim in za ostale ljudi naredili, ko ga jaz osebno ne rabim, je vseeno, govorimo samo za tisti moment, ko ga rabim.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Saj tudi zdravnik hoče da je pilot spočit, ko gre 5x na leto z letalom na Sejšele. Najbrž takrat k oga ni na letalu mu je vseeno, ampak ko pa je pa najbrž noče da strmoglavi zaradi utrujenosti.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.990
113
Seveda, ampak ce letalo ne gre v zrak pac ne gre, pa živijo. Kaj je pa alternativa tu?

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.250
1.395
113
ja, zakaj? ker je en jebeštrga plača, zato hodijo popoldne DRUGAM. se pa strinjam - tega se ni sforsiralo in se ne vztraja na tem, ker nobenemu ne odgovarja od sekundarnega levela dalje. JS je fajn za izziv, sploh UKC, za denar greš pa potem malenkosti delat nekam popoldne. Če se moraš pa odločiti ali eno ali drugo, ker oboje ne gre, je pa to rizik, ki ga noče nihče sprejeti, ker javno zdravstvo propade. Kar pa nočemo, btw... za vse ki mislite, da bi bili drugače boljše oskrbljeni. Lufta za izboljšave je dovolj, ampak razfuk javnega zdravstva to ni.

Na načelni ravni pa seveda zase želimo zdravnika, ki bo sposoben, strokovno podkovan z aktualno medicino, spočit in zagnan, ker absolutno ne dela več kot 48h/teden, ter bo imel na voljo najboljšo opremo in materiale, ko bomo pri njem na zdravljenju istočasno pa nas ne bo skrbelo, kdo bo račun poravnal. Kaj bi z njim in za ostale ljudi naredili, ko ga jaz osebno ne rabim, je vseeno, govorimo samo za tisti moment, ko ga rabim.

Dajmo minimalca za zdravnike 5000€ neto. Si sigurna, da ne bojo kljub tej placi sli delat se popoldne?