Input ima vedno svoj outputČe nas boste tako zdravili kot nas zdravite, kmalu ne boste imeli več koga zdraviti.
Da pa imate največ pijavk v sistemu pa nismo pacienti krivi, zato ne krvit nas, ampak pucajte pred svojim pragom.
Input ima vedno svoj outputČe nas boste tako zdravili kot nas zdravite, kmalu ne boste imeli več koga zdraviti.
Da pa imate največ pijavk v sistemu pa nismo pacienti krivi, zato ne krvit nas, ampak pucajte pred svojim pragom.
Fides sprejel odločitev o splošni stavki zdravnikov in zobozdravnikov | 24ur.com
Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Fides opozarja, da je vrednotenje dela zdravnikov in zobozdravnikov v razmerju do povprečne plače v državi doseglo dvajsetletno dno. Predsednik sindikata Konrad Kuštrin je opozoril, da je vlada očitno pripravljena žrtvovati javni sektor na račun enotnega...www.24ur.com
Ah ja. Spet je ta cas v letu.
Am… glede odnosa do zdravnikov itd se povsem strinjam s teboj. Tudi glede dostopnosti fakultete…zakaj se mi zdi, da tisti z podpovprečno izobrazbo najbolj jamrate glede plač drugih, kolikor vem imamo v sloveniji vsi prost dostop do med. faxa in pri nas ni tako kot v indiji kjer rabiš priimek in $ ali usa kjer rabiš $ zato da se tja vpišeš, pod črto pa v Sloveniji privat vodovodar mesečno prinese domov več kot zdravnbik
da ne bo pomote. cenim vsak poklic, vodovodar ima 3 leta SŠ, ja vlaga prenaša kaprice, misliš, da jih zdravnik ne ko mu pride pacient z google printi in diagnozami in že na vratih grozi z tožbo, in neleti denar na kup ne enemu ne drugemu, vodovodar je na kolenih pa je umazan, zdravnik pa v službi po 60+ ur tedensko, in ja delajo napake ,tudi usodne, ko vodovoadrju cev spusti se zopet štema pa flika, pri zdravniku je to malo težje. ampak pod črto še vedno je score v prid zdravnika preživel napram umrl, in ko zagusti rabimo zdravnika vsi, tako kot vodovodarja, ampak včasih se bere tako, kot, da je zdravnik nek nebodiga treba v našem sistem, mogoče bi bilo fino probat ameriški sistem za cca 3 leta, kjer je za 3 člansko družino zavarovanje 3k $ mesečno, poleg tega zavarovanja pa se normalni porod doplača 2-4k $, pri nas pa mamica v ambulanti benti, ker bo lekadol plačala iz svojega žepa 5€Am… glede odnosa do zdravnikov itd se povsem strinjam s teboj. Tudi glede dostopnosti fakultete…
Ampak pri privat vodovodarju tud ni tako da mal domov hodi in denar na kup leti. Je treba opremo kupit pa zalozit za material pa vse kaprice prenasat in na koncu se cakat na denar. Tko da… ni glih to kr tko da pac domov nosi. Pa vprasanje ce res tok nosi domov. Zdravniske place z dodatki + dezurstva kr nanesejo. Pa me to ne moti da ne bo pomote.
se glede dopustov… sam bi moral imeti cez 40 dni dopusta. Pa se mi ene 10 dni pobrise zarad raznih omejitev… ker pise da dobis tok in tok…ampak sestevek ne sme biti cez 4 npr… kr neki.
Ker si mene citiral.. Sem dalec od podpovprecnega zasluzka, kar pa nima nobene zveze s tem, da fides vsako leto strajka. Popolnoma nobene. Zaradi mene naj majo 5k neto, sploh ni panike. Samo vsako leto eno in isto.
Glede JS pa to. Zena je od septembra v JS. Prvic. Sem ji rekel.. Ce gres nazaj v realni sektor, si nora. Dobesedno lahko 3 ure gleda v luft. Placa nekaj manjsa, kot je bila v realnem sektorju, produktivnost in delo pa na 30%.
Primerjas hruske in jabolka. Zdravnik prinese domov vec kot vodovodar, ter privat zdravnik domov prinese vec kot privat vodovodar.zakaj se mi zdi, da tisti z podpovprečno izobrazbo najbolj jamrate glede plač drugih, kolikor vem imamo v sloveniji vsi prost dostop do med. faxa in pri nas ni tako kot v indiji kjer rabiš priimek in $ ali usa kjer rabiš $ zato da se tja vpišeš, pod črto pa v Sloveniji privat vodovodar mesečno prinese domov več kot zdravnbik
A ti verjames da se po objektih ob 16.00 ustavi delo? Dva moja sta startala danes ob 8 in koncala ob 22.da ne bo pomote. cenim vsak poklic, vodovodar ima 3 leta SŠ, ja vlaga prenaša kaprice, misliš, da jih zdravnik ne ko mu pride pacient z google printi in diagnozami in že na vratih grozi z tožbo, in neleti denar na kup ne enemu ne drugemu, vodovodar je na kolenih pa je umazan, zdravnik pa v službi po 60+ ur tedensko, in ja delajo napake ,tudi usodne, ko vodovoadrju cev spusti se zopet štema pa flika, pri zdravniku je to malo težje. ampak pod črto še vedno je score v prid zdravnika preživel napram umrl, in ko zagusti rabimo zdravnika vsi, tako kot vodovodarja, ampak včasih se bere tako, kot, da je zdravnik nek nebodiga treba v našem sistem, mogoče bi bilo fino probat ameriški sistem za cca 3 leta, kjer je za 3 člansko družino zavarovanje 3k $ mesečno, poleg tega zavarovanja pa se normalni porod doplača 2-4k $, pri nas pa mamica v ambulanti benti, ker bo lekadol plačala iz svojega žepa 5€
A ti verjames da se po objektih ob 16.00 ustavi delo? Dva moja sta startala danes ob 8 in koncala ob 22.
Ko ti dezuras je tarifa taka kot je, ko jaz je 1.20 Eur na uro. Ce dezuram na delovnem mestu je 5 eur na uro. Pa to pomeni reakcijski cas minuta, ker moram bit tam samo da lahko legalno spim ko je drug del ekipe buden. In pol mi zrezejo dopust ker presegam neko omejitev.
Menim da so zdravniki slabo placani. Majo pa izjemno veliko opcij za dodatno delo oz izboljsanje financnega polozaja kot povprecen slehernik. In tik pred krizo stavko napovedat…ne vem no.
hruška je poleg srednje šole imela še 6 let faksa in vsaj 4 leta specializacije, jabolko pa 3 leta srednje šole in je začel delati pred hruško vsaj 7 let, kar pomeni, da je jabolko 7 let dobivalo plačo, hruška pa pač nePrimerjas hruske in jabolka. Zdravnik prinese domov vec kot vodovodar, ter privat zdravnik domov prinese vec kot privat vodovodar.
Pa ti verjames da so ta jabolka dobivala kaj vec od minimalca oz malo vec od njega?hruška je poleg srednje šole imela še 6 let faksa in vsaj 4 leta specializacije, jabolko pa 3 leta srednje šole in je začel delati pred hruško vsaj 7 let, kar pomeni, da je jabolko 7 let dobivalo plačo, hruška pa pač ne
Kar je tudi prav, vsaj v normalnem svetu, to se pa strinjava najbrž obaPa ti verjames da so ta jabolka dobivala kaj vec od minimalca oz malo vec od njega?
Ce bi vsak s koncano 3 letno instalatersko znal delat te zadeve pol ne bi bilo pomanjkanja teh kadrov. Tko da hruske po koncani specializaciji z malo dodatnega dela hitro not prinesejo teh 7 plodnih jabolcnih let
Potem pa ti nebo problema ven potegniti statistike koliko zdravniških napak se je zgodilo in koliko je bilo umrlih zaradi tega.da ne bo pomote. cenim vsak poklic, vodovodar ima 3 leta SŠ, ja vlaga prenaša kaprice, misliš, da jih zdravnik ne ko mu pride pacient z google printi in diagnozami in že na vratih grozi z tožbo, in neleti denar na kup ne enemu ne drugemu, vodovodar je na kolenih pa je umazan, zdravnik pa v službi po 60+ ur tedensko, in ja delajo napake ,tudi usodne, ko vodovoadrju cev spusti se zopet štema pa flika, pri zdravniku je to malo težje. ampak pod črto še vedno je score v prid zdravnika preživel napram umrl, in ko zagusti rabimo zdravnika vsi, tako kot vodovodarja, ampak včasih se bere tako, kot, da je zdravnik nek nebodiga treba v našem sistem, mogoče bi bilo fino probat ameriški sistem za cca 3 leta, kjer je za 3 člansko družino zavarovanje 3k $ mesečno, poleg tega zavarovanja pa se normalni porod doplača 2-4k $, pri nas pa ma