Beraški zdravniki

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če bo šlo tako naprej, bo za ZZZS ostal samo "cvet" zdravstvene ponudbe.
Tako kot je to bolj ali manj normalno v razvitem svetu. Javno je pač minimum, če hočeš kaj več, moraš imeti dodatni denar (zavarovanje) in iskati zasebne izvajalce. Kake bi bile kleparske storitve, če bi imeli državne avtokleparje?
Sicer pa, Slovenci sanjajo in politiki obljubljajo, da bi bili druga Švica. Prejšnji četrtek sem poslušal val 202, oddajo Globalna vas in med drugim je gospa mimogrede izjavila, da je odnos Švicarjev do zdravstva precej drugačen kot pri nas, ker je vse zasebno in precej drago. Ne zapravljajo za modo in lepoto, temveč hranijo sredstva za starost in zdravje. Tudi zaradi takega odnosa je Švica pač ... Švica. Ana Srovin Coralli

• Všeč mi je
Reactions: mosseero

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.808
113
Tako kot je to bolj ali manj normalno v razvitem svetu. Javno je pač minimum, če hočeš kaj več, moraš imeti dodatni denar (zavarovanje) in iskati zasebne izvajalce. Kake bi bile kleparske storitve, če bi imeli državne avtokleparje?
Sicer pa, Slovenci sanjajo in politiki obljubljajo, da bi bili druga Švica. Prejšnji četrtek sem poslušal val 202, oddajo Globalna vas in med drugim je gospa mimogrede izjavila, da je odnos Švicarjev do zdravstva precej drugačen kot pri nas, ker je vse zasebno in precej drago. Ne zapravljajo za modo in lepoto, temveč hranijo sredstva za starost in zdravje. Tudi zaradi takega odnosa je Švica pač ... Švica. Ana Srovin Coralli
Samo tam je malo drugo. Namreč pri nas plačuješ lepe denarje za zdravstvo, imaš pa kaj?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Samo tam je malo drugo. Namreč pri nas plačuješ lepe denarje za zdravstvo, imaš pa kaj?
Kako veš, da so to lepi denarji in da oni plačujejo manj za javno in hkrati plačujejo še privatno? Imaš kake izračune in primerjave s Švico? Če boš poslušal intervju, boš zvedel, da si Švicarke pač ne barvajo las, ker morajo varčevati (tudi) za ustrezne zdravstvene storitve. Tako hudo pri nas vseeno ni, tudi zasebno plačati kak pregled te ne sezuje. Spomnim se, ko je sodelavec imel obisk iz Kanade in je otrok rabil zobozdravnika. Niso mogli verjeti, da je samoplačniško pri nas ceneje kot pri njih z zavarovanjem, ki ga tam imajo in očitno pač ni "kasko brez odbitne franšize".

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
ja pri nas pa večina pač hoče da jih država pelje za rokico od zibelke do groba ... če ne ... fašizem.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Ne razumem kako nekateri še vedno zagovarjajo naš sistem, kot da ni tolk slab, "lahko bi bilo še slabše", ali pa "vsaj ni tako slabo kot v Kongo" in podobno. Edini ki zagovarjajo ta sistem so znotraj njega, ali pa povezani in profitirajo od njega.

• Všeč mi je
Reactions: ales85

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Ne razumem kako nekateri še vedno zagovarjajo naš sistem, kot da ni tolk slab, "lahko bi bilo še slabše", ali pa "vsaj ni tako slabo kot v Kongo" in podobno. Edini ki zagovarjajo ta sistem so znotraj njega, ali pa povezani in profitirajo od njega.
1. ni vse tako zelo slabo. So tudi zelo dobro urejene zadeve, prevsem pri najtežjih boleznih. Pa recimo porodniške.

Kar se pa ostalega tiče:
* Ali so zdravniki za spremembo sistema? √
* A zdravniki hočejo ven iz sistema? √
* Ali želijo koncesije? √
* A opozarjajo na težave že vsaj zadnjih 10 let? √
* A se novinarji vedno obrnejo proti zdravnikom? √
* Ali je plebs proti zdravnikom? √

Sicer pa, moje mnenje: kar zavlačujte, dlje ko bo trajal razkroj, večja godlja bo nastala. Večja ko bo godlja, več denarja bo potem za potegnt ven. Tako da JA, kar nasprotujte spremembam.

• Všeč mi je
Reactions: mosseero in Pepe

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
1. ni vse tako zelo slabo. So tudi zelo dobro urejene zadeve, prevsem pri najtežjih boleznih. Pa recimo porodniške.

Kar se pa ostalega tiče:
* Ali so zdravniki za spremembo sistema? √
* A zdravniki hočejo ven iz sistema? √
* Ali želijo koncesije? √
* A opozarjajo na težave že vsaj zadnjih 10 let? √
* A se novinarji vedno obrnejo proti zdravnikom? √
* Ali je plebs proti zdravnikom? √

Sicer pa, moje mnenje: kar zavlačujte, dlje ko bo trajal razkroj, večja godlja bo nastala. Večja ko bo godlja, več denarja bo potem za potegnt ven. Tako da JA, kar nasprotujte spremembam.

Sedaj pa poglej vse planirane zdravstvene reforme zadnjih 30 let (so pod desnimi in levimi vladami obstajale) in povej zakaj so padle oz. se niso izvedle kot so bile planirane. Že to da smo imeli 20 ministrov (skupaj z VDji) v 30h letih pove veliko. Ministri pa se niso menjali zaradi osebnih razlogov ker je nanj pritiskal plebs, ampak zaradi drugega pritiska ...

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in sajkek

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.139
113
Saj sem napisal. Ker ni interesa politike.
Ker bo vsaka reforma trajala čez več mandatov in zato ni zanimiva. Ker bo rezultate reforme nekdo drug na oblasti požel.
In izgovori "strici iz ozadja, lobisti,..." pridejo kot voda na mlin, da ni treba nič narediti.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.692
9.906
113
40
MB
Mislim da lahko ta odgovor preslikamo tudi na ostala ze 30 let trajajoca pereca podrocja v drzavi.

tak da v bistvu je narod fuknjen u tri pm da tega ne skuzi.

• Všeč mi je
Reactions: bertoncl in sad

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
Ne glede na vlado, bo zdravstvo čez 10 let še v slabšem stanju. In čez 20 let še v slabšem. Če kdo misli da bo kaj bolje, se pač moti.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
Ne glede na vlado, bo zdravstvo čez 10 let še v slabšem stanju. In čez 20 let še v slabšem. Če kdo misli da bo kaj bolje, se pač moti.

Jaz sem toliko optimist da bo umetna inteligenca čez 20 let opravila vsaj pol njihovega dela vsaj kar se diagnostike tiče. Ker tu padejo na celi črti. Potem ko se enkrat ugotovi kaj je narobe (če prej ne umreš) potem že nekako gre naprej.

Pa še ena na temo zdravniških napak....vredno ogleda

https://365.rtvslo.si/arhiv/arena/174865371

Tisti ki mislite da je slabo boste videli da je lahko še slabše

• Všeč mi je
Reactions: Ateis in ales85

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Pomoje bo že prej...

Tole je 8 let staro že, boh ve kje so že danes....
Lih tko bodo hoteli računati, za kri vzet in izvide pretipkat.... čene bomo pa računalnike sežigali. :cheer:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Putinova največja napaka je bila da se ni preoblekel v zdravnika.
Tako bi ga vsi v belem branili pred svetom.

• Všeč mi je
Reactions: sandra

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.089
3.593
113
41
Lj
"Odprava popoldanskega dela zdravnikov v zasebnih ordinacijah

S spremembo zakona o zdravstveni dejavnosti bo odpravljeno popoldansko delo zdravnikov pri zasebnih izvajalcih zdravstvene dejavnosti in koncesionarjih, uvedli bodo konkurenčno prepoved dela. Do konca leta 2024 bodo pripravili celovito prenovo financiranja zdravstvenega sistema, ki bo vsebovala tudi ukinitev po njihovi oceni nepravičnega in neučinkovitega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Želijo si, da bo do leta 2030 za zdravstveni sistem vključno z naložbami namenjeno 12 odstotkov bruto domačega proizvoda.

Napovedujejo odpravo porušenih plačnih nesorazmerij, nagrajevanje motivacije in rezultatov dela, spodbujanje integracije zdravstvenih delavcev in njihovih družinskih članov v okolje z dostopnejšimi vrtci, šolami in stanovanji za mlade zdravnike. Koalicijska pogodba predvideva tudi uvedbo kadrovskega štipendiranja na področju vseh zdravstvenih programov v srednjih šolah in na fakultetah."

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
"Odprava popoldanskega dela zdravnikov v zasebnih ordinacijah

Zdravnikom ki delajo v bolnicah se namesto popoldanskega dela pač ponudi delo v bolnici seveda z nadurnim plačilom. Pri pogoju da prej oddela tistih 8 ur tako kot mora.

• Všeč mi je
Reactions: bizi, sad in ales85