To ni res, firma ti brez problema prepove delo pri drugih delodajalcih ne glede nato da opraviš svojih 8 ur v firmi. Jaz tudi ne morem delati pri drugih ker je to pač delo za konkurenco pa bi lahko dela 48 ur na dan če bi hotel. Dela, ki ga aopravljam v podjetju kjer sem zaposlen ne morem opravljati drugje če delodajalec tega ne dovoli. In to je nekaj čisto običajnega pa tudi če gre za moj prosti čas.
Ne nabijaj, razen če ti to ni določeno v pogodbi, kot aneks oz konkurečna klavzula, ki explicitno določa, kar se tiče dejavnosti.
Ps prosti čas.... madona od komunajzerja si ti čisti kapitalistični hlapec, še kar ne piše se držiš moralno..
Kot rečeno pri zdravnikih veliko soglasij je tudi za zdravnike ki delajo v drugih zavodih in bi že stem padli na gobec, ne samo to če bi tem dovolili, delo pri zasebnikih pa ne, bi spet lahko fasali tožbo zaradi diskriminacije..
Drugače pa soglasij nebi rabili podpisovati, ampak so jih itak jih je treba obnavljat na 12M. Torej po poteku ne podpisujejo več. Bumerang efekt bo pa 3 ali večkrat hujši...
Na žalost je pri kmerovstvu situacija taka, ne morejo me tako slabo plačat, kot jaz lahko delam.
Fact pa je da delodajalec z siljenjem čez zakonskega roka sili v težave in krši zakonodajo. Noben rezen kalbota tega ne omenja. Problem niso zdravniki ampak kmerovski sistem in postavljanje političnih veljakov na čelo in odbor zavoda...
to je prvi problem še večji pa ZZZS.