Moras bit pa pi.cka prve klase da govoris o 13000 eurih place, ce si ze ravno hotel povedati znesek potem bi vsaj prebral placilno listo
Kot prvo clovek ima bruto placo cca 4600eur z dodatki skupaj 5730 od katerih sta najvecja polozajni dodatek in pa minulo delo
Druga polovica placilne liste pa govori o tem koliko nad obicajnih 176 ur je delal in vse skupaj mu je naneslo 12200 eur bruto kje ti vidis 13000 mi ni jasno, zelo ocitno pa ti niti matematika niti statistka nista sli najbolje, vodilo te je pa ena in edina fousija oz blodnja v kateri si na vsak nacin zelis zdravnike pokazat "tagrde"
Saj je prav njihova ena ura je enaka dvem našim, zemeljskim.Ker se ravno ne spoznam na te plačilne liste, me zanima, ali je vse te ure bil dejansko na delovnem mestu ali je vmes tudi dežurstvo/pripravljenost na delo doma?
Kot drugo pa me zanimajo ure na praznike. Oktobra 2023 je bil praznik samo 31. Kako se pride do teh številk?
- 8 ur - dod. delo na praznik
- 10 ur - nadure NZV - praznik
- 7 ur - nadure NZV - praznik noč
Tole je 25 ur. Se kaj podvaja?
Čupavi je travmatolog. On sestavlja razfukana človeška telesa nazaj skup, ne pa vod bolnice. To dvoje ne gre skupaj.Pri tanovem cupavem direktorju ukcja sem imel upanje, da bo pocistil korupcijo ali da bo vsaj zacel.
Pa za vraga, kdo podpise racun za milijon, ce ne direkor?
Naj najamejo neke privat detektive, da malo pokukajo po kafejih in "sestankih", ce modri ne dobijo befela...
Zgleda kot da politiki ni v interesu da se podrocje uredi, zanimivo.
"Prepričan sem, da so čakalne vrste v zdravstvu umetni pojav. Pri 200 milijonih evrov, ki jih je bivši minister Danijel Bešič Loredan dal v sistem, bi morale pasti na ničlo. V ortopedskih ambulantah čaka 18 tisoč pacientov. Če to delimo s 30, kolikor je ambulant, to pomeni 600 dodatnih pacientov. To sta (v letu dni op. a.) dve dodatni obravnavi na dan," meni Samo Fakin, nekdanji minister za zdravstvo v vladi Marjana Šarca in generalni direktor zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS).
V četrti oddaji Studia necenzurirano je Fakin poudaril, da lahko samoplačniške ambulante delujejo "le, če imaš čakalne vrste"."Če jih nimaš, ta del zdravniškega dela pade. Po mojih podatkih se nekateri zdravniki prav trudijo, da med rednim delom naredijo čim manj. Če ne bomo nekaj naredili na tem, da bolnišnice vodijo učinkoviti in močni direktorji, bo javni zdravstveni sistem res razpadel. Ne more si dela sam organizirati nekdo, ki ni lastnik bolnišnice," meni Fakin.