Ne vem, kako na sekundarnem nivoju to delajo.Aja še boljše je da imaš kot pacient 3 obravnave v 15 min. Recimo prideš do pulmologa (1 obravnava), te pošlje slikat pljuča (druga obravnava) in potem "neseš" nazaj sliko si spet v obravnavi. Če greš v istem dnevu še v laboratorij imaš pa še +2.
Ampak na primarnem nivoju ZZZS ne dovoljuje vpisa več kot ene obravnave za isto osebo.
Torej prideš "ponoči slabo spim" in se pogovoriš o tem In dobiš recimo tablete.
Potem pa "ko sem glih že tle, me že 2 meseca koleno boi, sem čudno stopil." in se pogovoriš in dobiš napotnico.
"pa žena je prehlajena, pa tudi mene nekaj po grlu praska". In greš še v laboratorij.
In od vsega tega lahko zdravnik napiše v ZZZSjev program (statistiko) samo en pregled. Pa še to mora pazit kaj napiše, ker če napiše za koleno (racimo da je bil najdaljši del obiska), ne bo dobil laboratorija pokritega. Če napiše za prehlad, lahko ZZZS zavrne zapis za napotnico,...
Pač po ZZZSjevo bi moral zdravnik na začetku rečt "Izberite si težavo, ki je najbolj nujna, za ostale se naročite jutri, pojutrijšnjem in naslednji teden".
Pa še nisem slišal za enega, ki bi tako delal.