bedaki na cesti

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
membrain tvoje razmišljanje spada pod trolanje.
Trolanje je napihovanje enega brezveznega prekrška v nebo, zahtevat drastično kaznovanje za prekršek, ki ni nikomur povzročil nebene škode, nobenega ogrožal, čeprav se je tip, ko je sprevidel da je v prekršku umaknil. (bi videli če posnetek nebi bil zmanipuliran).

O tistem, ki se je zaradi nevemkake neumnosti skantal, povzročil zastoje povzročil škodo in telesne poškodbe.... pa nič.

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.014
837
113
dejte že nehat zagovarjat tipa..

kako je pa prišel ZA reševalno/gasilsko vozilo iz katerega so ga snemali.. razumel bi, da je spredaj in da se pelje dalje "ker išče luknjo" kamor se bo umaknil.. ta se pa pelje zadaj - po moji oceni načrtno. spada v kategorijo idiot/bedak/**** za volanom.. smo banana republika, če je tole res samo 80€ in en kup skakanja za priče.

Ne mi govort o brezveznem prekršku.. reševalni pas je z namenom .. če je zadeva huda je ponavadi več intervencijskih vozil, ki ga vsi rabijo.. ne pa da spustis prvega mimo - potem se pa drenjaš za njim...

• Všeč mi je
Reactions: model1a

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.701
113
pri taščici
Itak, ni se imel kam umakniti.
Jaz sem nekoč na podoben način "bežal"pred marico proti Brniku. Dokler se nisem umaknil na uvoz iz Brnika
Ta je šel pa raje za njimi

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Namesto da se ukvarjaš z mano raje odgovori na moje vprašanje, ko se že oglašaš. torej:
Zakaj se posnetek takrat, ko je mega bedak pripeljal do prvega mesta, kjer se lahko z reševalnega pasu umakne neha?
Ali bi moral takoj, ko je ugotovil, da je na reševalnem pasu, rikverc nazaj na začetek vrste, al bi blo bolje da bi počakal? Ker sedaj, ko je peljal naprej je vsega zgražanja vredno.

In kaj bi s tistim, ki je zastoj povzročil? tudi tisti nekaj verjetno ni vedel, le za razliko da je še povzročil škodo, mogoče tudi poškodbe. Iz posnetka pa ni videt, da bi tisti mega bedak koga ogrožal, in verjetno se je tudi umaknil na prvi možen prostor.
In kaj bi s tistimi, ki ne vejo, da ne smejo telefonirat, ne smejo vozit prehitro- nad omejitvijo, da morajo ustavljat pred prehodi za pešce, tiste ki povzročijo nesrečo....?

Mega bedak, kot si ga povsem pravilno imenoval je najbrž moral mimo spustiti intervencijsko vozilo? Ja???? In kak idiot moraš bit, da se pelješ nato 2-3 metre za ritjo dalje? Najbrž tak, kot ti, ker ga zagovarjaš. Ja, da bi pripizdil od zadaj in bi se pač umaknil na sredo, ker drugače nebi mogel zbremzat... ok.. pa še to ne preveč ker se ve, kolilk je omejitev. Tole se je čisto načrtno peljal za njim. In 3 metre za intervencijskim kombijem/kamionom pa ti bore malo vidiš, kdaj se lahko umakneš levo ali desno... če bi bilo tako, bi se vozil počasneje in iskal luknjo, kam bi se umaknil. Aja... nilomur ni nič naredil, ni škode... sej pijanček/zadrogiranček tudi nikomur nič ne naredi za volanom... dokler se ne zalomi. Potem bo pa idiotbrain spet tulil, da policija nič ne naredi...

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Škoda, da ni prikazane hitrosti “snemalca”. Pa ne zato, da bi voznika “projektila” poskušal zagovarjati - ampak v opomin vsem, ki se pri hitrostih 100+ vozijo “za ritjo” (pa tu ni mišljenjo na odbijaču) in niso 110% pri stvari. Malo premalo varnostna, mali pogled “mimo” (tudi pogled v vzvratno je pogled “mimo”), neugodna svetloba, da se štop luči ne opazijo - in si naenkrat v situaciji, da ali v zadnjega v kolono ali “levo” mimo.

Passat je še “dobro rešil” - in ja, ga je treba za jajca in štrafniti - a to vse skupaj ne bo pomagalo, če njemu in ostalim ne bo jasno zakaj in kako je prišlo do nesreče in kaj moramo vsi skupaj narediti, da se take situacije ne ponovijo.

Pa da ne bo kdo narobe razumel - tudi oštro, nepotrebno zaviranje spredaj vozečega lahko pripelje do take situacije - pa ne pravim, da je “spredaj vozeči” kriv. Pravim le, da če le lahko pogledam kaj je zadaj in “primerno”, kadar situacija to dopušča, zmanjšujem hitrost, da zadaj vozečega ne spravim v situacijo, da bi moral na polno na bremzo. Ker oni, ki je še za njim, skoraj zagotovo ne bo več “varno” ustavil (učinek biča - če kdo pozna).

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To mora bit Veliki Brat sistem prisoten vsepovsod, kot na Kitajskem. Greš skozi rdečo na semaforju, 7 sekund kasneje že dobiš SMS, da so ti z računa že trgali za kazen.
Folk je res zmešan. Top shit je, pa ko se masi ljudi mudi umirat na poti na počitnice ali s slednjih. Policajev pa itak nikjer, da bi vsaj strah vzbujali.

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
jest: baje ga lahko delaš in voziš ob spremstvu, kar on ni imel....in pazi to, policija to ve in ga pustijo.....in evo po nepotrebnem davkoplačevalski stroški.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
hahahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

https://www.24ur.com/novice/crna-kr...-oblast-nad-vozilom-in-povzrocil-nesreco.html

1. 17 let
2. pijan.
3. ki ga je policija že večkrat obravnavala zaradi cestnoprometnih prekrškov

samo pri nas ima še izpit in avto....do kdaj, do smrtne?
Izpita nima, ima pa zato toliko več vozniških izkušenj :evil: Saj ga je policija že večkrat obravnavala zaradi prekrškov.

Očitno je tam omejitev previsoko postavljena. :sprasujemse:
Tu blizu nas je bilo podobno, že pred časom, 16-letni mulc ponoči pijan brez izpita iz diskoteke pri 150km/h (omejitev 60) ni zvozil blažjega ovinka in se skantal.
In so takoj omejitev zmanjšali na 50km/h, in tam pogosto postavljali radar in na veliko kasirali. Nesreče pa od takrat ni bilo nobene več. No saj pred tem dogodkom tudi ne, ampak tako se pri nas rešujejo zadeve.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
Uff :\\\\

Kar ne morem verjeti, da sta jo mamica & dojenček tako dobro odnesla glede na te slike. Res sreča v nesreči.

crashvrhnika072019.jpg

• Všeč mi je
Reactions: 8888

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
1242 EUR stroški policijskega postopka
7351 EUR stroški sodnega postopka
80 EUR izrečena globa

:)
To ni pomembno.
Važno je, da raja orgazmira, sedaj ko bo plačal teh 80€, pa še bolj važno da poje hvalnice policiji, ker so tako učinkoviti, da so ga izsledili.
Khmmm, le kako so ga dobili brez avtomatskega optičnega prepoznavanja tablic? Res so mojstri.