bedaki na cesti

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
je kaj čudnega, če se jih ne kaznuje bodo delali naprej, do prometne s kakšnim smrtnim izidom.
politika pa čaka.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Danes na Bledu: ustavim pešcu, ki je želel čez cesto na drugo strani ceste. Prečkati je želel torej z druge strani ceste, ne z moje. Skoraj že stopi na cesto, ko na njegovi strani (meni nasproti) pripelje arrivin bus in gladko pelje, kot da pešca ni - profesionalni voznik očitno. Balkanski zakon močnejšega v vsem svojem sijaju.

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
... zelena pred mano pa en golf zavira, upočasni na 30km/h, se prižge rumena, rdeča on pa lepo počasi kar skoz rdečo. Moja troblja ni pomagala nič.
Mogoče ga je pa tvoja troblja (glasovno onesnaževanje!) spodbudila, da je nadaljeval :evil: ali pa ni videl, da je skočilo na rdečo in je počasi nadaljeval (sic - je čul da hitrost ubija) :evil: ...

13. jul 2011
2.677
626
113
Danes na Bledu: ustavim pešcu, ki je želel čez cesto na drugo strani ceste. Prečkati je želel torej z druge strani ceste, ne z moje. Skoraj že stopi na cesto, ko na njegovi strani (meni nasproti) pripelje arrivin bus in gladko pelje, kot da pešca ni - profesionalni voznik očitno. Balkanski zakon močnejšega v vsem svojem sijaju.
Podobno situacijo sem imel včeraj v LJ. Ustavim pred prehodom starejši gospej, ki je prihajala z moje desne. Ko je gospa stopila na prehod, me je začel prehitavati voznik, ki je pripeljal za mano. Sem se ustrašil, ker sem bil s kombijem in gospa ni mogla videti egoista za mano. K sreči ga je očitno videla že prej in je dobro predvidevala. Ne upam si niti pomisliti kaj bi bilo, če bi cesto prečkal otrok.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.156
3.628
113
Marlbor
Se mi tudi kot pešcu pogosto dogaja, da iz ene smeri avti stojijo, z druge smeri pa se kar vozijo mimo.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
https://www.rtvslo.si/crna-kronika/avstrijska-motorista-umrla-za-posledicami-trka/489805

Nič čudnega, ko se jim tako hudičevo mudi in ne morejo voziti po CPP...še malo je takih nesreč, po nekem čudežu.

Kontrole pa ni.

afroc: kulutra ustavljajnja pešcem je pri nas na nuli. Ergo spet se bom ponovil, NI KAZNOVANJA.

Včeraj po 11h sem šel z motorjem iz Bovca proti Tolminu in sem se glede na vožnjo tujcev samo spraševal koliko "RIP" -ov bo ta vikend na tej cesti.
Do tega trenutka dva zgornja in štirje težje poškodovani :confused:

sad

Guru
24. avg 2007
21.036
9.672
113
Pri nas vedo, da ni kontrole, se sprostijo in stisnejo gas.
Tako ja. En Avstrijc bo šel k nam divjat, namesto da bi šel na isto oddaljen autobahn brez omejitev.
Danes sem videl verjetno vsaj 100 motoristov, ene 5 jih je malo agresivno prehitevalo, ostali so čisto ok vozili.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.768
113
J3beno :jok:

CITIRAM:
Z vso hitrostjo v stoječo kolono

Voznik kombija je danes zjutraj trčil v stoječo kolono na štajerski avtocesti. Potnica v vozilu, v katero je trčil, je umrla na kraju nesreče, štiri osebe so se poškodovale lažje, ena huje.

1187194.jpg

Jutranja konica vsak dan povzroči zastoje na avtocestnih vpadnicah proti glavnemu mestu, zato je še toliko bolj nerazumljivo, da je 54-letni voznik Renaultovega kombija master danes zjutraj blizu izvoza za Domžale na štajerski avtocesti spregledal stoječo kolono pred seboj. Tudi opozorilna tabla mu očitno ni vzbudila pozornosti.

Okoli pol devete ure je namreč vozil po prehitevalnem pasu v smeri proti Ljubljani. »Neposredno pred izvozom za Domžale je dohitel stoječo kolono vozil in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčil v zadnji del kombiniranega vozila opel vivara, ki je bilo kot zadnje ustavljeno v koloni. Trčenje je bilo tako silovito, da je slednjega odbilo v odbojno ograjo in v avtomobil citroën berlingo, ki je stal pred njim, pri tem pa se je kombi tudi prevrnil,« so sporočili iz Policijske uprave Ljubljana in posebej poudarili, da je opozorilna tabla pri Krtini opozarjala voznike, da pred njimi nastaja kolona.

Umrla na kraju nesreče

V vivaru sta se peljali dve državljanki Slovenije in štirje državljani Velike Britanije. Dvainpetdesetletna potnica (Britanka), ki je sedela na zadnjem desnem sedežu v kombiju, se je ob prevračanju tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče, štirje so se poškodovali lažje, ena oseba pa huje. Vse poškodovane so z reševalnimi vozili odpeljali na zdravljenje v ljubljanski klinični center, nihče ni v smrtni nevarnosti. Voznika masterja in berlinga nista bila poškodovana. Nihče od voznikov vozil, udeleženih v nesreči, ni bil pod vplivom alkohola. Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi državni tožilec in preiskovalna sodnica, ki je za pokojno odredila sodno obdukcijo. Zaradi nesreče in odpravljanja posledic je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do pol dvanajstih. Policisti glede okoliščin prometne nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah seznanili tožilstvo v Ljubljani.

Na kraju nesreče so posredovali tudi gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali mesto nesreče, s tehničnim posegom iz razbitin rešili eno osebo, izklopili akumulatorje in z vpojnimi sredstvi posuli iztekle motorne tekočine.

KONEC CITATA

Vir: https://www.dnevnik.si/1042888324/kronika/1042888324

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Jp, jebeno.
Ravno danes sem na redditu bral o skoraj identični nesreči v USA včeraj.
Tu je video

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.477
5.011
113
Imamo tudi svetlobne panele malo za Trojanskimi predori, kjer opozarjajo na zastoj. Seveda pa to opozorilo v dobri slovenski navadi gori tudi, ko o zastoju ni ne duha ne sluha. Tako je denimo bilo pred dvema dnevoma po 10-i uri. Predvidevam, da je želja DARS-a, da če zastoja trenutno ni, da vsaj nastane. Oziroma, da zaenkrat niso sposobni z lastno pametjo in preko števcev prometa ugotoviti, ko je v nekem delu dneva zastojev konec, kdaj se predvideva, da se bodo spet pojavili. Da ne bi o tem, zakaj ti zastoji sploh nastajajo ob ne tako strašno gostem prometu. Se prvič ustaviš, potem dva km voziš 120, potem spet stojiš. Ne mi reči, da se z dokaj preprostimi tehničnimi rešitvami na uvozih in nenehnim nadzorom varnostne razdalje ne bi dalo na obstoječi cesti nič narediti.
Ampak, zakaj bi?
Jutranja konica vsak dan povzroči zastoje na avtocestnih vpadnicah proti glavnemu mestu, zato je še toliko bolj nerazumljivo, da je 54-letni voznik Renaultovega kombija master danes zjutraj blizu izvoza za Domžale na štajerski avtocesti spregledal stoječo kolono pred seboj. Tudi opozorilna tabla mu očitno ni vzbudila pozornosti.

• Všeč mi je
Reactions: gr69

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
no kok bo dobil tale kreten (voznik kombija), 2-3 leta max?

a se ti bo dvignu, če bo dobil 10? bo tvoje mizerno življenje pol kaj boljše? boš končno odprl vrata ustanove, pomolil nos med ljudi in ugotovil, da se nesreče dogajajo? lahko si že ti naslednji v vrsti, seveda upam da te bomo lahko kamenjali in zbrcali ko garjavega cucka. pacient en

• Všeč mi je
Reactions: Pepe