Jaz pa sem za strožje. AMpak ne višje kazni, ampak varnostne ukrepe:Kaj pišeš bedarije? Policija je naredila, kar ji zakon omogoča. Zakon pa je tak, kot so ga določili naši izvoljeni predstavniki, ki smo jih sami izvolili.
In ne, moje mnenje ni, da bi zakon v tem primeru moral biti strožji. Ni možno videti, kaj se plete človeku v glavi. Lahko pa se gremo super diktaturo in kar po vrsti streljamo sumljive. Take, ki bi lahko bili nevarni v prometu, kradli v gospodarstvu ali bili politično drugega mišljenja.
- če napihaš nad 1,0 promila (po stare) obvezno pridržanje do streznitve oz do zaslišanja pri preiskovalnem sodniku - kajti nad 1,0 bi moralo biti KD
- za vožnjo ob odvzetem VD (izrečeni prepovedi vožnje za X meecev ali let) bi moral veljati varnostni ukrep, da ostanek obdobja prvotnega odvzema odsediš (brez možnosti izmikanja), sam ukrep prepovedi pa bi moral ta čas mirovati. Za uravnoteženje se uvede moćnost, da se ti (iz eksistenčnih razlogov) tudi v času odvzema dovoli vozit določeno relacijo ob določenih urah
Potem bi bilo čisto vseeno, a imaš veliko dnarja in ali se ti j... za pike in odvzeme - ker bi taki pač sedeli in bi bili tako izločeni s ceste.