bedaki na cesti

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Konjska vprega je posebna kategorija vozil: "vprežno vozilo". Imaš cel člen predpisov ki urejejo ta vozila in "voznike".

Zanima me če konj pobezlja kaj potem napišejo policisti ... se slicujejo na "hitrost", neizpravnost vozila ali kaj tretjega?!;)

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Konjska vprega je posebna kategorija vozil: "vprežno vozilo". Imaš cel člen predpisov ki urejejo ta vozila in "voznike".

Zanima me če konj pobezlja kaj potem napišejo policisti ... se slicujejo da "hitrost", neizpravnost vozila ali kaj tretjega?

Apollo pomoje ne bi nič napisal, ker je normalen policaj :cool:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.101
4.068
113
Nebi, sej tud tle niso še nič ker komandir študira zakonodajo sedaj. Drugače bi že pisalo kaj je bilo krivo za nesrečo!

Sicer če nebi dejansko nič napisali, pa če se tebi v avtu tepih zahaklja pod pedal za par 10 podivjanih konjev?:rolleyes:

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.550
927
113
Še en biser - od enega do drugega semaforja "punšus" po nasprotnem pasu, ker on pa že ne bo čakal.....
Sej par minut kasneje je ta pridobljeni čas "nadoknadil" z iskanjem parkinga okoli Metelkove.
biser.png

• Všeč mi je
Reactions: koliko

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.623
208
63
Kranj
ledenko: kdo mu pa kaj lahko naredi? če bi imeli sistem in kamera, pa da bi za take bedarije, dobil kazen...bi se morda vprašal ne?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Nebi, sej tud tle niso še nič ker komandir študira zakonodajo sedaj. Drugače bi že pisalo kaj je bilo krivo za nesrečo!

Sicer če nebi dejansko nič napisali, pa če se tebi v avtu tepih zahaklja pod pedal za par 10 podivjanih konjev?:rolleyes:

Prvo te zanima kaj so napisali, par postov kasneje ze pametujes kam pase konjska vprega, sedaj pa ze ves da komandir zakonodajo studira. Bravo, uspelo ti je preseci samega sebe.

Vprezno vozilo mora imeti zavoro, s katero lahko zadevo ustavis.

Ce se ugotovi da je zival pobezljala in je voznik (ali gonic v primeru da hodi ob njej) ni mogel obvladati, se napise uradni zaznamek o neuvedbi postopka ker oseba ne more biti kriva ce se zivali utrga. Vseeno pa to ne zmanjsa odskodninske odgovornosti.

Sicer je pa kazen samo 40 eur, kar je, ob sicer abnormalnih kaznih, kar malo praznicno.

• Všeč mi je
Reactions: Utisevalec

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Apollo pomoje ne bi nič napisal, ker je normalen policaj :cool:
Apollo ne more napisat nic, ker ne izvaja prekrskovnih postopkov.

Sem pa par let nazaj kar nekajkrat hodil gledat konje ki so se odpravili na potep, vrhunec pa je bil vietnamski pujs, ki so ga cigani tako futrali, da je zgledal kot divja svinja. Posledicno je prestrasil neko zensko ki je klicala da se divja svinja okol bloka sprehaja. In sva se odpravila na pohod nazaj proti taboru. Menda obstaja celo fotka kako ga gonim nazaj :) tko da mam malo solo za pastircke ze narejeno :p