bedaki na cesti

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Banda.
FB_IMG_1540397460969.jpg

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Jaz sem pa danes okoli 11.20 (+/- par min) bil priča nesreči na AC ringu pri Viču, kjer je en majstr dobil kar je iskal.

Peljem jaz lepo po prehitevalnem od centra proti razcepu za Koper (levo) in Kranj (desno) ter začnem zmanjševati hitrost, saj moram iti iz skrajno levega pasu na skrajno desnega in pa vem, da je tu vedno ogromno vključevanja na AC iz Viča ter posledično povečana gostota prometa, za piko na i pa sem prej videl še neke table za delo na cesti. In kot pričakovano vidim na voznem pasu en daljši šleper pa cel kup avtomobilov zgužvanih na kup ter dva šleperja in pa seveda tudi tu kopica osebnih vozil, ki bi se radi vključili na AC. Avtomobili za kamijonom na voznem pasu dejansko nekako naredijo prostor za šleperjem, da se lahko vključita tista druga dva in to izkoristi en debil, ki hopa cupa na hitro stegne izza vključujočih kamijonov direkt na njima namenjen prostor ter onemu šleperju na voznem pasu total za rit. Ker je bilo očitno treba ne glede na okoliščine nujno čimprej noret naprej, je tip praktično takoj zavil še naprej na prehitevalni pas skoraj tik pred mene, mi odvzel (daljšo) varnostno razdaljo do pred mano zaradi zapore prehitevalnega pasu že stoječega (!!!) vozila, katerega sem jaz opazil že prej in se pripravljal na manever izogiba, on pa tega stojočega vozila izza kamijona seveda ni mogel videti in se je tako na polno skantal modelu v rit tako močno, da sta skupaj zarinila čez kar nekaj oranžnih stožcev, ki so označevali konec pasu. Jaz sem padel mimo njiju, ko sta se še premikala oz. ustavljala tako da je malo manjkalo, da bi moron s svojim cestnim egoizmom še mene zraven vključil. Fak kako mi je žal, da nimam dash-cama.

• Všeč mi je
Reactions: krko

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
To je to ja. En temen (črn?) avto pa en bel, kateremu je bila storjena sila :D

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.049
119
63
Doma
To je to ja. En temen (črn?) avto pa en bel, kateremu je bila storjena sila :D
Nisem glih v detajle gledal, ker sem imel opravka s pacienti na svoji strani kateri so sproščali firbec, namesto da bi vozili. Porajtal sem da sta bila dva civilna avta pa ljudje brez odsevnih jopičev v delovni zapori in da so nekaj avte gledal...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Saj je vseeno Audi, BMW ali MB. Prepotentneži, ki mislijo, da dobijo z nakupom omenjenih vozil dobili tudi neomejene pravice za uporabo cest brez zakonov....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Temen črn.... nisi prepoznal znamke :confused:

Niti to nisem siguren ali je bil karavan ali ne.... pa mislim, da je bil karavan, znamka pa ford, neka starejša gajba ala mondeo ampak res nisem prepričan. Definitivno pa ni šlo za nikakršno premium ali "premium" vozilo, v to sem pa prepričan.
Vmes sem imel še eno stranko na telefonu tako da sem potem, ko sem opazil delo na cesti, ukinjanje prehitevalca, zgoščen promet in pa seveda debila v akciji, postal bolj pozoren na to kako bom sam speljal zadevo, kot pa da bi opazoval slalomista. Tudi sam sem imel zaradi vrivanja slalomista manjko prostora, kar sem potem moral nekako porihtat :D

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.771
113
Saj je vseeno Audi, BMW ali MB. Prepotentneži, ki mislijo, da dobijo z nakupom omenjenih vozil dobili tudi neomejene pravice za uporabo cest brez zakonov....

No voznik BMWja je v tem primeru s svojo preudarno vožnjo s solidno varnostno razdaljo, primerno hitrostjo in predvidevanjem dogodkov pripomogel k temu, da ni bila situacija še slabša, kot bi lahko bila. Še celo smernik je imel vključen ob menjavi pasu :fredi:

#HatersGonnaHate =P

luciano

Guru
3. okt 2011
1.856
877
113
MB
En majster je dobil kar je iskal, drugi, nič kriv, pa ga je fasal zaradi takšnega prepotentneža.:oops1:....pa da se je barem zakantal kamionu v rit.

krko

Guru
5. sep 2010
2.695
1.397
113
Jaz samo čakam dan, kdaj se bo v jutranji konici na regionalki od Hanzi-ja sosed in soimenjak razkantal, ko se po prehitevanju ne bo mogel vrniti nazaj na svoj pas. Enkrat se bo našel nekdo, ki ga ne bo hotel narediti prostora in bo počilo. Danes je prehiteval tekočo kolono, ki se je vozila 80kmh, z od oka najmanj 110km/h....pač gas do konca dokler gre potem pa vrivanje na silo...in tako iz dneva v dan...
Ford S-Max LJ GS-449.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.649
6.706
113
pri taščici
Uf, pa mi je res skoraj sosed, otroke imamo skupaj v soli. Vem da je rad hiter, jutranjo kolono se pa res ne splaca prehitevat. Se popoldansko najveckrat ne (ker običajno ne vidiš njenega zacetka).
A CP tvojo objavo pa jo pošljem njegovi ženi. Ceprav vem, da ona ve za njegov stil voznje. Ima že dolgo forda, pa se ne spomnim da bi kdaj bil dolgo brez njega. Pa precej je na cesti, tudi tujina.
Saj veš, če korošec želi priti v ljubljano mora vzeti dopust ali pa biti v tej temi omenjen. ;)

Nazadnje urejeno:

krko

Guru
5. sep 2010
2.695
1.397
113
Vprašaj ga kak fetiš ima to, da dnevno prehiteva tekočo kolono in če ima kaj samoohranitvenega nagona.
Da ne bi 1x otroci brez atija ostali :/

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
No voznik BMWja je v tem primeru s svojo preudarno vožnjo s solidno varnostno razdaljo, primerno hitrostjo in predvidevanjem dogodkov pripomogel k temu, da ni bila situacija še slabša, kot bi lahko bila. Še celo smernik je imel vključen ob menjavi pasu :fredi:

#HatersGonnaHate =P

A lahko prosim Matey -u nekdo dodeli naziv “Hans Christian Andersen”?