Jaz sem pa danes okoli 11.20 (+/- par min) bil priča nesreči na AC ringu pri Viču, kjer je en majstr dobil kar je iskal.
Peljem jaz lepo po prehitevalnem od centra proti razcepu za Koper (levo) in Kranj (desno) ter začnem zmanjševati hitrost, saj moram iti iz skrajno levega pasu na skrajno desnega in pa vem, da je tu vedno ogromno vključevanja na AC iz Viča ter posledično povečana gostota prometa, za piko na i pa sem prej videl še neke table za delo na cesti. In kot pričakovano vidim na voznem pasu en daljši šleper pa cel kup avtomobilov zgužvanih na kup ter dva šleperja in pa seveda tudi tu kopica osebnih vozil, ki bi se radi vključili na AC. Avtomobili za kamijonom na voznem pasu dejansko nekako naredijo prostor za šleperjem, da se lahko vključita tista druga dva in to izkoristi en debil, ki hopa cupa na hitro stegne izza vključujočih kamijonov direkt na njima namenjen prostor ter onemu šleperju na voznem pasu total za rit. Ker je bilo očitno treba ne glede na okoliščine nujno čimprej noret naprej, je tip praktično takoj zavil še naprej na prehitevalni pas skoraj tik pred mene, mi odvzel (daljšo) varnostno razdaljo do pred mano zaradi zapore prehitevalnega pasu že stoječega (!!!) vozila, katerega sem jaz opazil že prej in se pripravljal na manever izogiba, on pa tega stojočega vozila izza kamijona seveda ni mogel videti in se je tako na polno skantal modelu v rit tako močno, da sta skupaj zarinila čez kar nekaj oranžnih stožcev, ki so označevali konec pasu. Jaz sem padel mimo njiju, ko sta se še premikala oz. ustavljala tako da je malo manjkalo, da bi moron s svojim cestnim egoizmom še mene zraven vključil. Fak kako mi je žal, da nimam dash-cama.