bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.730
15.773
113
Nemebasat :valjamse:

Me zanima kaj bi zapisali kot vzrok nesreče v takem primeru, če dejansko BI zletel s ceste. Je pa to drugače kr j3bena zadeva, to je taka gmota materiala, da te brez dvoma odnese kot v primeru hujšega aquaplaninga, samo da bi šlo v tem primeru za shitplaning :aplauz:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.270
4.097
113
Kaj pa če je bil po domače graben na bankini pa je zapeljala malo prek in jo je zarobilo in pol lahko gre ulala.

Aja po Sloveniji je treba to predvidevati. Kakor tudi potoke čez cesto, da je cesto odnesel plaz........

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Nekaj časa sem tuhtal ali naj obrnem in mu pripeljem eno okol ušeš (ali pokličem 112 ko bi bil za njim) ampak sem po nekaj sekundah raje odpeljal. Nisem hotel delat scene skupaj s familijo. Zapela pa na srečo nisva.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
Točno tako. TO je bila nesreča za max. 1 smrtno žrtev (predvidevam, da je povzročiteljica bila v Ibizi), ne za 3. Samo si političn korektni mediji tega ne upajo napisat (da sta, če sta unadva stara sedela zadaj v suzukiju, umrla samo zato, ker se nista pripela).
Udarec na zadnjih sedežih je enak udarcu na sprednjem sedežu. Dejansko čakam vozilo, ki bo prvo na svetu imelo serijsko tudi airbage za potnike zadaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Poskus št. 2 :evil:
Jebiga. Zato sem pa napisal če pri hipotezi o varnostnih pasovih.
Zna biti, da sta z glavami skupaj udarila. Al pa čudno sedela oz ne bila prav pripeta. Je nekdo zgoraj prav napisal, bi bilo zanimivo videt, zakaj smrtne poškodbe. Moram preverit, kateri avto je točno bil (z letnikom vred), ali ima zadaj omejevalnike zatezne sile, recimo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Udarec na zadnjih sedežih je enak udarcu na sprednjem sedežu. Dejansko čakam vozilo, ki bo prvo na svetu imelo serijsko tudi airbage za potnike zadaj.
Boš še dolgo čakal. Ker v sedež spredaj ga ne moreš vgradit, nad njega tudi ne. V varnostnem pasu pa nekateri imajo opcijo, ampak s takimi pasov ne moreš otroškega sedeža pripet, torej spet odpadejo serijsko.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
ne vem kaj je tu tako čudnega. najmlajša nista bila, verjetno tudi ne pripravljena. recimo, da je bila hitrost 70 km/h ( verjetno več ). pojemek velik. telo tega ne prenese
jaz se čudim, da sploh kdo preživi
Telo prenese mnogo več, kot si ti predstavljaš. Takšna nesreča bi morala biti (ne za uno v Ibizi, ker je fasala praktično bočno) povsem survivable. Če ni, je to razlog za krepko preiskavo o tem, zakaj ni bila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.658
6.702
113
pri taščici
Sva pred mesefi z nekim policajem slucajni gledala neformalno maseratija v katerem je sovoznik umrl. Avto je bil "cel". Vsaj kar se kabine tice. Tudi policaju ni bilo jasno zakaj je sovoznik umrl.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.758
808
113
toti Maribor
Po mojem sta sprednja dva preživela, ker jima je airbag zadržal glavo ob pojemku med tem, ko je zadnjima dvema verjetno zlomilo tilnik ob sunku glave naprej.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
OK, možno je veliko stvari. Pri tej zadnji nesreči sem se zaradi kot trga spomnil recimo na nihaj glave malo vstran namesto popolnoma naprej in posledično poškodbo lobanjskega dna oz začetka hrbtenjače. Kar nekaj dirkačev je šlo zaradi te poškodbe (Dale Earnhardt je verjento najbolj znan), preden je HANS to rešil.

jello

Guru
22. sep 2008
10.150
3.872
113
Georg Plasa se je tako ubil, da ni treščil nikamor s telesom ali z glavo. Kljub kletki, pasovom, čeladi,...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.628
113
Marlbor
si že dočakal:

Serijsko ima samo to (vsaj po seznamu opreme):
Zračna blazina pri vozniku in sovozniku
Stranski zračni blazini spredaj
Zračne zavese
Zračna blazina za kolena pri vozniku
Samodejni izklop varnostne blazine pri sovozniku
Zračni blazini za medenico spredaj

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Georg Plasa se je tako ubil, da ni treščil nikamor s telesom ali z glavo. Kljub kletki, pasovom, čeladi,...
Samo Georg je "malo" hitreje priletel v tisti breg kot so pri nas omejitve. Lahko maš nevem kake varnostne sisteme. Telo ni delano za take pojemke in se tkivo trga.