bedaki na cesti

Schime

Guru
22. nov 2008
1.984
769
113
Za današnjo nesrečo pa mal predvidevam, glede na stanje vozil, da spet niso bili uporabljeni varnosti pasovi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Točno tako. TO je bila nesreča za max. 1 smrtno žrtev (predvidevam, da je povzročiteljica bila v Ibizi), ne za 3. Samo si političn korektni mediji tega ne upajo napisat (da sta, če sta unadva stara sedela zadaj v suzukiju, umrla samo zato, ker se nista pripela).

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
(predvidevam, da je povzročiteljica bila v Ibizi), ne za 3. Samo si političn korektni mediji tega ne upajo napisat (da sta, če sta unadva stara sedela zadaj v suzukiju, umrla samo zato, ker se nista pripela).

A ni ta drugi avto golf?

318681.jpg

Floki

Guru
6. sep 2007
10.100
3.158
113

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
A so tudi zadnji pasovi “zamotezalni”? Za starejšega gospoda so leta naredila svoje. “Teta” bi glede na leta lahko zdržala - ampak je verjetno šok svoje naredil.

Se pa takih situacij bojim “ko hudič križa”. “Situacij”, da mi nasproti prileti projektil in sam nimam kam.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
No - in tu bi celo lahko bila - prehitro v ovinek, ni zvozla, pa na bankino in nato ringlšpil.

Je pa treba seveda preverit ali je voznica v trenutku nesreče bila pri zavesti.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
No - in tu bi celo lahko bila - prehitro v ovinek, ni zvozla, pa na bankino in nato ringlšpil.

Je pa treba seveda preverit ali je voznica v trenutku nesreče bila pri zavesti.

Sem po prebranem članku dejansko pomislil na enako ja, prejšnji post sem pa spisal pred tem. V tem primeru bi morda celo res lahko bila (oz. je res več možnosti za to kot v kakšnih drugih primerih) ampak že samo nekaj peska na robu vozišča bi pripeljalo do enakih posledic pa še kak drug "setup" okoliščin prav tako.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
“Nekaj peska ob robu” ni tak setup, da bi lahko prevalil krivdo na cesto - torej ostane neprilagojena.
Oljni flek, ki ni opazen, je “cesta” (OK - fini “okrogli” pesek “za ovinkom” tudi - ampak tu je govora o blagem ovinku in drsenju “pred ovinkom”).
Ni treba za vsako zganjat demagogije.

In preden kdo skoči - sem eden bolj glasnih, ko se za vzrok določi “neprilagojeno hitrost” - ampak tukaj je dejansko res možno govorit ravno o tem.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Ja saj se strinjam s tabo, tu je dejansko šansa za kaj takšnega. Ampak tisto s peskom in da je to nekaj, kar moraš pričakovati na cesti in da gre - v kolikor tega ne pričakuješ - za neprilagojeno hitrost, tega pa ne kupim. Ker ravno tak način razmišljanja te pripelje do ugotovitve, da si posledično vedno na območju neprilagojene hitrosti dokler ne dosežeš hitrosti premikanja 0 km/h oz. mirovanja. Saj veš, če bi še malo bolj zmanjšal hitrost, bi se lahko izognil oviri na cesti.
Jaz kot uporabnik SLO cest, za katere plačujem mnogo prispevkov, pričakujem, da bodo ceste brez peska/olja/podobnih nezaželenih stvari, hitrost pa prilagajam glede na stanje ceste v smislu suha/mokra/zasnežena/zaledenela, glede na same ovinke/ravnine ter glede na gostoto prometa pa še kaj bi se našlo ampak jasnovidnosti oz. pričakovanja, da bo pa za ovinkom/na ovinku oljni madež ali pa malce peska, zaradi česar me lahko odnese, tega se pa res ne grem, ker lahko potem prav povsod vozim s cca.50% od dovoljene hitrosti ali pa še manj, da slučaaaaaajno ne naletim na nekaj na cesti, kar nebi smelo biti tam.

Se razumeva? :)

• Všeč mi je
Reactions: Fe3

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.734
15.775
113
Deloma ja, vidim :D

Ja to je seveda logično, da se ga lahko pričakuje na (skrajnem) robu in da se tam vozi kot si napisal, itak. V mislih pa nisem imel pesek na robu kot v smislu na zadnjih 5cm ampak pač na desnem delu voznega pasu, kamor ti ga lahko nameče npr. kak po bankini vozeč tovornjak ali pa traktor. In ko z ravnine potem uletiš v ovinek, ki je delno posut s peskom in ker si stara mama za volanom imaš še malce napačno linijo ali pa te ovinek iz neznanega razloga cerlo preseneti ter malce cukneš z volanom in wualla, že plešeš po cesti levo desno kljub temu, da si lahko pripeljal povsem lepo prilagojeno omejitvi ter lepi suhi cesti :p