Itak, klasična dogajanja 5-500m pred zožanjem na podlagi zadrge in se ljudje kar po defaultu postavljajo na desni pas že kak km pred zožanjem in po nepotrebnem podaljšujejo kolono, nato pa pyzdijo čez tiste, ki gremo po levem pasu praktično do konca pasu da bi se ga izkoristilo na max ter tako tudi izboljšali pretočnost kolikor se pač da. In potem se gredo pa šerife in se postavljajo na sredino, videno vsaj 1x tedensko.
Jaz sicer zagovarjam zadrgo na koncu in tako tudi vozim ampak misliš da je tvoja trditev o izboljšanju pretočnosti točna. Kaj traja dlje da se ena kolona počasi pelje ali da vsak čaka da se nekdo uriva iz sosednjega pasu. Ja če bi vozniki dejansko poznali princip zadrge da bi seloval bi bilo to lepo ampak jaz ga do sedaj še nisem vdel v sloveniji.
Kako pa voziš, če je zožanje na levi pas?Ja, (ne)poznavanje sistema zadrge je resen problem SLO voznikov ampak zaradi tega se jaz ne mislim postavljati na desni pas 1+km pred združitvijo pasov in bom še naprej prispeval k krašanju kolone na desnem pasu tako da se vozim po levem ter se na desnega vključim pred zožanjem oz. malce pred njim glede na priliko.
Sanja svinja o koruzi...Če bi šlo za nepoznavanje sistema zadrge, se to da rešiti z eno nekaj mesečno propagandno akcijo. Ker pa ne gre zato, pa preproste rešitve ni.
http://www.rtvslo.si/crna-kronika/p...kateri-je-umrl-65-letnik-so-odstranili/461616Kaj je to bil za en avto? Videti je tako kot na onem YT posnetku od 5th gear-a ko so Focusa poslali v steno z 100MPH...