bedaki na cesti

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.753
15.809
113
Ne, na uro ziher 140
evil.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
kako moraš biti bedak pri 80 na uro nesreča? in potem zaradi takih kretenov štala

http://www.24ur.com/novice/crn...aja-zastoj.html

Kaj ima zveze hitrost? Nesrece se dogajajo tudi pri precej nizjih hitrostih... recimo zaradih takih kretenov, kot je bil tale vceraj ... Je ocitno zgresil izvoz... in se kar ustavil in hotel rikvercat... Sicer nevem, kako se je potem razpletlo...
bonk.gif

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113

Filmček "sposojen" z motosvetovega foruma. Ne vem, a paše v to temo ali ne. Sam posnetek je pomojem sam po seb dost scarry. Nikol si neb mislu,da lahko kaj takega doživiš na cesti
17758-icon_confused.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
jep, ker so oni šli 90-100 pa neprespanost ipd....bo zanimivo videti tahograf.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
To je vseeno, razen če misliš. da je kazen za tak prekršek v SLO kar smrtna kazen. Mimogrede: če bi šel 20 metrov kasneje, ne bi bilo hudega (betonska ograja in ne bo padel čez). Če bi šel 20 metrov prej, bi bilo 10+ mrtvih, ker bi padel na folk na pikniku ... Mogoče bi pa to pomagalo, da bi začeli že enkrat cestarje malo bolj resno po p...

luciano

Guru
3. okt 2011
1.857
879
113
MB
Neglede na ograjo...tovornjakar se je zaletel v rit in tovornjakarje bo potrebno prijeti malo bolj ostro...vožnja po odstavnem pasu, prekratka varnostna razdalja, oziroma razdalje sploh nimajo.

ALTF4

Fizikalc
8. apr 2017
627
177
43
To je sivo območje. Kriviti DARS zaradi starih zamer je otročje. Skrajni čas, da se kamionom predpiše radarski tempomat oziroma sistem, ki bo prepoznaval oviro pred seboj in zaviral neodvisno od voznika. Pa alko test pred zalaufanjem kamiona do prepoznavanja utrujenosti.
Če imajo osebni avtomobili v EU lahko tisoč in en predpis, o debilnih kot so ventilčki ki merijo tlak v gumah do po novem filtrov trdih delcev v bencinarjih medtem, ko se po naših cestah prevaža vse kar stoji skupaj na vezicah iz romunije in kazahstana pa lahko s prstom kažemo en na drugega.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Odkar sem veliko na cesti z dvema zelo različnima avtomobiloma, opažam kup norcev. Če se vozim po cesti z običajnim sodobnim avtom po omejitvah, so zadeve še kar normalne. Če pa sem na cesti s starodobnikom in isto vozim po omejitvah, pa srečujem lep procent ljudi, ki ne opazijo nič (kar imam najraje), tudi lep procent ljudi, ki pozdravijo, dvigujejo palce, se nasmejejo, itd., potem pa se pojavi še klub idiotov, ki jih ob vožnji z normalnim avtom ni. To so tisti, ki se zaganjajo, vozijo za ritjo, želijo na vsak način prehitet, mahajo, vpijejo, skratka nek kompleks jim čisto zamegli še tisti del možganov, ki jih imajo in dejansko se človek počuti ogrožen. Ne vem kaj je v starodobniku takega, da izzove take napadalne reakcije nekaterih. V večini so to mlajši tipi v povprečnih majhnih jajcih od avta.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
Od jesen 2015 je sistem proza preprečevanja naleta pri tovornjakih obvezen.

Pa je vprašanje ali bi v tem primeru "rešil" pred nesrečo. Vsekakor bi zmanjšal škodo v primeru direktnega naleta. Tu pa je voznik še sam odreagiral in "odmotal", da ni radiral kolone - žal preveč in se je zanj končalo kot se je.

Vzrok nesreče? Od preutrujenosti pa do nepazljivosti ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Ti jaz povem kaj je: občutek imajo, da imajo večjega in posledično te lahko posiljujejo in dokazujejo svojo nadmoč. Ker s svojimi povprečnimi jajci takšnih priložnosti nimajo ravno veliko, znajo biti sploh agresivni in nevarni.
Isto sem jaz doživljal, ko sem šaltal med svojo veliko kravco in ženinim jajčkom. Identična vožnja, v jajčku izsiljevanje, itd. v kravci pa se je to bistveno redkeje dogajalo, več ali manj s strani tistih z večjim
smile-1.gif
).
Balkan.press

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ALTF4 pravi:
To je sivo območje. Kriviti DARS zaradi starih zamer je otročje. Skrajni čas, da se kamionom predpiše radarski tempomat oziroma sistem, ki bo prepoznaval oviro pred seboj in zaviral neodvisno od voznika. Pa alko test pred zalaufanjem kamiona do prepoznavanja utrujenosti.
Če imajo osebni avtomobili v EU lahko tisoč in en predpis, o debilnih kot so ventilčki ki merijo tlak v gumah do po novem filtrov trdih delcev v bencinarjih medtem, ko se po naših cestah prevaža vse kar stoji skupaj na vezicah iz romunije in kazahstana pa lahko s prstom kažemo en na drugega.

Kakšnih starih zamer? DARS ni kriv za nesrečo, je pa zelo zelo sokriv za to, da je voznik umrl. In če bi pod mostom še kdo, bi bil še toliko bolj.
S tovjim pisanjem o asistenčnih sistemih za kamione se pa 110% strinjam. IN to bo tema mojih vprašanj Bulčevi naslednjič ko bom govoril z njo. Koliko časa bodo pri EU še sokrivi, ker tega ne predpišejo po hitrem postopku.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Ti predpisi pri takih primerih ne bodo pomagali nic... ker so ponavadi obvezne od nekega letnika dalje... in ne za nazaj (kar je tudi prav, saj dograditev taksnih sistemov na starih vozilih ni ravno vedno mogoc... vsaj ne za neko sprejemljivo ceno... ). Vecinoma so v takih nesrecah verjetno vpleteni kaksni stari sleparji, ki imajo ze nekaj prevozenih kilometrov ...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Ti jaz povem kaj je: občutek imajo, da imajo večjega in posledično te lahko posiljujejo in dokazujejo svojo nadmoč. Ker s svojimi povprečnimi jajci takšnih priložnosti nimajo ravno veliko, znajo biti sploh agresivni in nevarni.
Isto sem jaz doživljal, ko sem šaltal med svojo veliko kravco in ženinim jajčkom. Identična vožnja, v jajčku izsiljevanje, itd. v kravci pa se je to bistveno redkeje dogajalo, več ali manj s strani tistih z večjim
smile-1.gif
).
Balkan.press

Moje opažanje je identično. Sicer pa sem zadnje dni prevozil Slovenijo po dolgem in počez pa nisem naletel na nobenega idiota. je pa res da sem vozil malo bolj konkreten avto, ne kinder jajček.
smile-1.gif

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Kaj me pa razkuri čiščenje stekel na avtocesti med vožnjo. Jest nevem a eni to prav nalašč špricajo 10sekund, da mi še meni očistijo steklo ali se jim kaj zameriš ali je spet kak tretji razlog. Sam nikoli ne špricam, če je kdo za mano, ker to res ni kul in sem zaenkrat še priseben in ne vračam nazaj...