bedaki na cesti

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
V Ameriki če te dobijo pijanega, greš naravnost v zapor. Če imaš denar, da plačaš varščino (cifra verjetno ni majhna), lahko do sojenja počakaš na prostosti, v nasprotnem primeru počakaš v zaporu. V primeru da imaš doma še otroke, za katere nihče ne more poskrbeti, vskoči socialna ki ti jih za ta čas odvzame. Če si imel redno službo, jo boš pač izgubil.

Tko da tam dobr premislijo, če gredo pijani za volan. Kar še ne pomeni da se ne dogaja, ampak procentualno glede na populacijo bi skor upal trditi da se jih pri nas več vozi pijanih. Pač če čez vikend zgubiš izpit, nič hudega... Živ si, life gre naprej... Brez izpita se da preživet, voziš se lahko tudi brez njega.

Amerika je kategorija zase - dežela extremov... saj se grejo tudi vojno proti terorizmu, so pa oni največji teroristi...
ko te policaj ustavi, in narediš narobe gib, že pištolo ven vleče... oni so res najboljša primerjava...

Pijan na cesto it... NE... tud če misliš da lahko, vzemi taxi... pride te 100x ceneje pa še....

Jp... In s tem si vse povedu, kok maš tolerance do tega
wink-1.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Bralo se bo grdo in brezcutno. Ampak upam da je mocno gorelo. Ker posledicno hitro nista vec cutili bolecine. Sem dozivel podobno in poskodovani enostavno ni cutil nic (je seveda kasneje preminil ampak na kraju ni vec cutil nicesar)... prvo je tudi on krical, ko pa je zadeva sla predalec pa je bil tako poskodovan da ni vec nicesar cutil. Tako da upam da je bilo hitro konec

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
V zaprtem prostoru je izguba zavesti zelo hitra, v nekaj sekundah oz. po enem globokem vdihu dima goreče plastike oz. sintetičnih tkanin. Tako so nam predstavili nujnost hitre uporabe kisikove maske oz. PBE na šihtu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ni cist tko... ce neb blo kisika tudi gorelo ne bi. Ce pa si v prostoru kjer gori pa traja ene par minut preden ne mores vec (spet iz prve roke).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Domnevni povzročitelj prometne nesreče zaradi poškodb ni mogel opraviti preizkusa alkoholiziranosti.
Zdej pa samo pobegnit iz bolnice, preden se bodo spomnili tam dat pihat, pa si bo prišparalo par let aresta. Bo šel tisti sedet, ki je pravtako pijan pripeljal, le da on po svoji strani.

Kar pozabi da boš pobegnil.
Mu ne bod o dali nič pihati, bo kar kri v laboratoriju pokazala prisotnost nedovoljenih substanc. Pa.tisto kri najbrž vzamejo precej hitro ob sprejetju v bolnico, je enkrat čez en teden.
Vsaj tako je bilo pri meni.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Ni nujno... ce si ornk razbit in gres ob sprejemu direkt v reanimacijo se vcasih zgodi da zavrnejo odvzem krvi za strokovni pregled... ker vmes dobis dosti zdravil, fiziolosko IV in pa vcasih celo transfuzijo (ce pride zahteva za strokovca po operaciji) in bi bil rezultat nesmiseln oz netocen...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ni nujno... ce si ornk razbit in gres ob sprejemu direkt v reanimacijo se vcasih zgodi da zavrnejo odvzem krvi za strokovni pregled... ker vmes dobis dosti zdravil, fiziolosko IV in pa vcasih celo transfuzijo (ce pride zahteva za strokovca po operaciji) in bi bil rezultat nesmiseln oz netocen...
Kaj vse od tega sem jaz dobil ne vem (najbrž večino zgornjega, ne spomnim se nobenega rešilca, piše pa da sem bil pri zavesti, vendar zmeden ob sprejemu, ampak imam že eno uro prej black out), vendar so naredili test na alkohol.vsaj tako piše v KO.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Včeraj zalsedil, da v Indiji letno umre na cestah / zaradi cestnih razmer 190.000 folka? Sem jaz to prav zasledil? OMFG.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.574
2.624
113
še v SLO - ampak komaj
In? Glede na prometne razmere tam je še nizka številka. Številka kaže na 50% višjo prometno varnost pri nas kot "tam čez". IMHO je pa tam dejansko še slabša, kot kaže sama številka.

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Leta 1994 je bilo pri nas 505 mrtvih, kar je dobrih 250 na milijon, torej bi bilo to sorazmerno na 1,3 milijarde Indijcev 325,000.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj vse od tega sem jaz dobil ne vem (najbrž večino zgornjega, ne spomnim se nobenega rešilca, piše pa da sem bil pri zavesti, vendar zmeden ob sprejemu, ampak imam že eno uro prej black out), vendar so naredili test na alkohol.vsaj tako piše v KO.
Ja saj sem napisal "VCASIH". Odvisno od zdravnika, vcasih pac zavrnejo in obrazlozijo da je nesmiselno jemati ker si ze "obdelan".

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.251
4.812
113
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
V Ameriki če te dobijo pijanega, greš naravnost v zapor. Če imaš denar, da plačaš varščino (cifra verjetno ni majhna), lahko do sojenja počakaš na prostosti, v nasprotnem primeru počakaš v zaporu. V primeru da imaš doma še otroke, za katere nihče ne more poskrbeti, vskoči socialna ki ti jih za ta čas odvzame. Če si imel redno službo, jo boš pač izgubil.

Tko da tam dobr premislijo, če gredo pijani za volan. Kar še ne pomeni da se ne dogaja, ampak procentualno glede na populacijo bi skor upal trditi da se jih pri nas več vozi pijanih. Pač če čez vikend zgubiš izpit, nič hudega... Živ si, life gre naprej... Brez izpita se da preživet, voziš se lahko tudi brez njega.

Amerika je kategorija zase - dežela extremov... saj se grejo tudi vojno proti terorizmu, so pa oni največji teroristi...
ko te policaj ustavi, in narediš narobe gib, že pištolo ven vleče... oni so res najboljša primerjava...

Pijan na cesto it... NE... tud če misliš da lahko, vzemi taxi... pride te 100x ceneje pa še....

wink-1.gif

Do koga, glupih Američanov, ja bolj malo... ša manj pa do glupih primerjav...

Ne do alkohola in vožnje nimam tolerance... in ti nikoli v življenju nisi nekaj spil in peljal avta, nikoli nikoli?

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Citat:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik SE_P1i pravi:

wink-1.gif

Do koga, glupih Američanov, ja bolj malo... ša manj pa do glupih primerjav...

Ne do alkohola in vožnje nimam tolerance... in ti nikoli v življenju nisi nekaj spil in peljal avta, nikoli nikoli?

Nimaš tolerance, v drugem stavku pa sam priznaš, da voziš pijan. K pa naredite pizd...jo, znate vsi jokat, kok vam je žal.. frajarte kje drugje, ne pa z alkoholom v riti pa na cesti.