bedaki na cesti

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.715
9.485
113
Sam ta po Darwinu lohk enga pele s sabo v smrt. Sem po zdravju vprašal znanca, ki je redno zalagal ovinek mimo naše bajte ko Valentino Rossi, strnjeno naselje izvozi iz dvorišč direkt na cesto, on pa not vsaj 120 in z balanco skor na pločniku. Pa je bil odgovor, ja če je pa tko faj ovink...[cenzura]...

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Tako kot je napisal eXHair - dokler bodo policaji stali v grmovjih oz. tam kjer je najlažje pokasirat se kaj dosti ne bo spremenilo.

Tudi na Zaloški cesti, kjer je bila tista huda nesreča stojijo policaji samo na 2 že 20 let znanih lokacijah, v smeri proti Zalogu ni še nikoli bilo radarja ali kontrol.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
No, poznam enega, ki redno opravlja relacijo MB- Bleiburg v 45 minutah po lastnih besedah... meni deluje kot najstnik v odraslem telesu, totalno neodgovorno. Qrc je, ko poleg nahebe še nekdo drug....

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.375
302
83
Ne bo držalo, se vsak dan vozim in po novem je up velikokrat parkiran prvo avtobusno postajo za portalom.

jello

Guru
22. sep 2008
10.157
3.881
113
Ja šur. Oziroma ziher ko Jado s scanio 140. Pravi projektil mimo kontrole ali radarja leti po zadnjem, ne samo po dveh. Če je to v mestu, kjer je zagotovljena publika pa še prej. Torej ja, drži, več bo kontrol, več bo neumnosti, prej bo darwin naredil svoje in prej bo mir. Oziroma ne bo, ker maš na drugi strani stalen dotok novih projektilov.

Fetici

Fizikalc
1. feb 2008
550
36
28
Možno, ker me že 5 let ni več na Fužinama
cheer.gif

Zdej ima še Jankoviæ svoje inkasante - zanima me kako je s tem ko stojijo na avtobusnih postajah??

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.580
338
83
Kras
www.mtl.si
Tudi dirkališče v vsaki vasi večini bedakov ne bi pomagalo. Na cesti so namreč vedno prvi, saj nihče ne tekmuje z njimi, na dirkališču pa po mojih izkušnjah takšni loleki popušijo na veliko in se nikoli več ne vrnejo, če so že kdaj sploh šli.
PS: izkušnje so z avtomobili, ampak dvomim, da je drugače z motoristi.
PS2: exhair je dobro napisal, ti nič ne pomaga, če ti na nagrobniku piše imel je prednost. Pa kulture tudi manjka: ravno včeraj me je na kolesu spregledal en Italijan, ki je rikvercal na cesto, tako da sem moral odviti. Čez cca. 300 metrov me je dohitel, spustil steklo in se opravičil, da me sploh ni videl. Sem skoraj s kolesa padel.
grin1.gif

Horhe

Pripravnik
6. jun 2008
319
11
18
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
cheer.gif

Zdej ima še Jankoviæ svoje inkasante - zanima me kako je s tem ko stojijo na avtobusnih postajah??

ZPrCP v 8. točki, 4. odstavka 65. člena določa izjemo od prepovedi ustavljanja in parkiranja na avtobusni postaji:
"Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;"

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Horhe pravi:
Citat:
Uporabnik Fetici pravi:
cheer.gif

ZPrCP v 8. točki, 4. odstavka 65. člena določa izjemo od prepovedi ustavljanja in parkiranja na avtobusni postaji:
"Na postajališčih zunaj vozišča lahko ustavljajo in parkirajo policisti in občinski redarji pri opravljanju svojih nalog, če s tem ni oviran javni prevoz potnikov v cestnem prometu;"
Ti ne smeš tam parkirat zato, ker oviraš javni prevoz potnikov. Ni mi pa jasno kako redar parkira drugače od tebe, da on pa ne ovira javnega prevoza potnikov ???? Ali mogoče zato, ker on še koga tam na postaji ustavi, pa sta dva ki zasedata postajo? Kaj mislite?

Al je mogoče samo kasiranje pomembnejše od varnosti?

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Se peljem zdele jest po avtocesti iz Maribora proti Ljubljani in se bližam trojanskemu predoru. Na daleč že vidim kako na tistih tablah pred predorom utripa 60km/h in zmanjšam lepo na 70 in peljem po voznem pasu dalje. Kar naenkrat pa mi za mano kak meter od zadnjega odbijača prileti šlepar in mi blenda pa piska... pa si mislim "ko te jebe, saj upoštevam pravila". Mine par sekund in spet blenda še bolj in piska....potem pa je prišla na vrsto tabla 100 in pospešim in ga vidim zadaj v kabino kako me slika. Potem je itak ostal zadaj in je peljal okrog 80km/h.
Zdaj ali moram na okulistični pregled, da sem tam videl napačno omejitev 60 ali pa je uni drugi voznik fuknjen. Če se je kdo tam vozil danes naj mi javi omejitev, da bom lažje spal

casio

Fizikalc
19. nov 2014
531
26
28
Kaj pa je bila potem tista 60km/h na displayju pri vhodu v tunel?? Od tam naprej je bilo pa normalno 100

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Dopoldan dol in opoldan gor 100.

Drugače pa se 60 prižge če sistem zazna ustavljeno vozilo, ugasnejo pa menda ročno ko preverijo, če je res.

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Posnetki kamer se hranijo.vsaj tri dni kot vem.
Ampak podatka ali si ti prav videl najbrz ne boš dobil v NC Čeplje. Bi bilo pa zanimivo (ko bi dobil potrditev da je bila 60) vse skupaj prijaviti policiji.
Tudi sam (kot večina) ne vozim 60 v takih primerih, kamioni imajo problem, ker ne "smejo" lrehitevat po tunelih.
Pa če je pred tunelom omejitev 60 je ponavadi potem tudi v tunelih se znak za 60 omejitev.