baje dražje vinjete

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Hm, veliko birokratskega sranja je tukaj.

Mogoče si lahko bolj natančen?
grims-1.gif

LOL, kaj ti naj razlagam, sej ne razumes
pa vseeno na kratko,

po Eurostatovi metodologiji naj bi bil DARS drzavna instiucija (sicer je use skupi malo cudno, ker porostvo za kredite je dala drzava)
in vsi DARSovi dolgovi bi se morali vstevati v javni dolg, kar pomeni slabo napoved za dosego Maastricht kriterijev
in Slovenija lahko gre tudi v ED proceduro

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
in če uvedemo tedenske vinjete, potem Darsov dolg ne gre v javnega? Direktiva, določilo, člen, datum???? čakam, čakam ...

Bedarija prve vrste. Tudi EU zelo rada naklada, ti ji samo pomagaš.

aja, babica se lahko pelje po avtocesti in plača cestnino, ali pa gre po stranski cesti in ne plača cestnine. To izbiro ima vsak na voljo, babica, pa tudi Hans, Jusuf, Ištvan, Ahmed in Johny. Avtocesta je pač nadstandard nasproti navadnim cestam. Nekatere države za to zaračunavamo cestnino in EU se zaradi tega ne buni.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
v prvi vrsti nakladas ti,
eurosstat redno preverja javne finance v vseh drzvah EU
in vse se morajo drzat enakih racunovodskih pravil ter na stran prihodkov in odhodkov knjizit enake postavke
kajti le tako se lahko primerja kriterij 3% in 60%

pa kaj tep to razlagat in ostalim Alter gostilniskim razpravljalcem
uf-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Še z enim konkretnim podatkom nisi postregel. Tiste splošne informacije, kaj počne Eurostat, nekako ne zadostujejo. Zato ne ti meni o nakladanju.

Direktiva, člen, kjer pomeni tedenska vinjeta plačilo storitve, polletna pa davek. Ti ne gre, kajne? Tudi ne bo šlo, ker tega seveda NI.
zmaga.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Ti trdiš, torej se ti potrudi. Ker pa očitno nimaš pojma, pa raje ne poveš.
grims-1.gif

Aja, zanimivo, EU ni nikoli sprožila nobene akcije proto Franciji in Italiji, ker imata glede na stroške nesorazmerno drago cestnino skozi predora Frejus in Mont Blanc. Če bi mi zaračunali karavanški tunel po 30 €, bi verjetno komisija že naslednji dan skakala do neba.
stupid-1.gif

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Od kod ti to, da se mora peljati po stranski cesti? Pelje naj se kjer ji pase. Verjetno se itak vozi 70 po hitri cesti. Pri 60km na leto se ji ne bo bistveno poznalo, ce bo vozila 50 po regionalki.

Nikogar se ne sili, da si kupi vinjeto. Ce jo zelis, jo kupis. Ce je ne zelis, je ne kupis. To velja tako za Slovence kot za tujce.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
a ne morete se pri hiši zmenit pa kupit eno vinjeto in se pol samo s tem avtom vozit po avtocesti? Vinjeta stane en tank bencina že samo z bencinom si lahko v letu jo povrneš!
Satelitskega sistema ni in ga lep čas ne bo zakaj? ker boš težk pripravile nekoga da bo kupil škatlo dal 100 evorv in jo uporabljal samo pri nas in to je potem pravično?
Še vedno nisem dobil odgovora na to vprašanje pa bom postavil še enkrat. Če kupim avstrijsko vinjeto ki jo rabim 1-2x na mesec je pošteno da dam 75 evrov neglede na to da se vozim manj kot en jodlar ki je tam vsak dan in to je pa potem dobro, moram pa kupit letno ker se mi jih ne izplača kupovati dnevnih?! Tu pa ni diskriminacije ker se on vozi več kot jaz pa tut jaz nimam druge izbire npr. popust pri nakupu več dnevnih?
bonk.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Še vedno nisem dobil odgovora na to vprašanje pa bom postavil še enkrat. Če kupim avstrijsko vinjeto ki jo rabim 1-2x na mesec je pošteno da dam 75 evrov neglede na to da se vozim manj kot en jodlar ki je tam vsak dan in to je pa potem dobro, moram pa kupit letno ker se mi jih ne izplača kupovati dnevnih?! Tu pa ni diskriminacije ker se on vozi več kot jaz pa tut jaz nimam druge izbire npr. popust pri nakupu več dnevnih?
bonk.gif
LOL, pa ti sam sep polena pod noge meces,
kajti govora je o turistih in tranzitnih potnikih, ki SLO preckajo recimo enkrat/dvakrat letno

ti, pa kot zgleda, si kar reden uporabnik AT avtocest in potem dajes bedasto primerjavo
npr. AT ima tudi tranzitno vinjeto za tiste ki grejo iz DE v CH alpa obratno in stane 2€
torej, ce bi povlekli enako metodologijo, bi morala bit tranzinta vinjeta od Sentilja pa do HR 1€
aja, pa sej tam sploh ni AC v celoti
hysterical-1.gif

in Hrvati se nam upraviceno posmehujejo

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Vse preveč napenjanja je tukaj. Koliko bo vlada določila ceno vinjete, toliko jo bomo mi ovce plačali. Pa če tukaj skačete do neba. vsem pa ostane še druga, bolj zapletena opcija (glede na to, da so vinjete potrebne tudi za cesto, rezervirano za motorna vozila...), to je vožnja po lokalnih cestah oziroma tveganje in vožnja brez vinjete po avtocesti...
Isto bo z ostalimi opcijami, satelitsko cestninje ali kaj drugega. Plačali bom pač toliko, kolikor bodo zahtevali.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
v švico se ne vozim. Avstrijska vinjeta mi je diskriminatorna ker se avstrici vozijo več plačajo pa isto kot jaz! To je pa dober sistem. Tut slovensko bom kupil neglede na to kok bo stala a bo 100 al pa 120 sam to pomeni da bodo krajše vinjete tut draæje in ne bodo po 10 evrov tako kot mislijo nekateri. Jaz bi naredil. Destvo je da nobede sistem ni pravičen zato pa imam pavšalnega ki je cenovno ugoden in si ga trenutno lahko velika večina privošči. 55 evrov je en tank avtomobila srednjega razreda in se ti lahko tut z mogoče kako zmanjšano vožnjo tut tako povrne!
Zakaj bi se nam hrvati smejali a veš kok sploh stane vožnja po hrvaških avtocestah? mislim da oni jočejo in se ne smejijo. Si kaj preveril njihovoštudijo o cenah vinjet? Oni bi turistom kasirali ne pa mi!

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:AT ima tudi tranzitno vinjeto za tiste ki grejo iz DE v CH alpa obratno in stane 2€
Tisto je vinjeta za enkratno uporabo. Povratna stane 4 evre.
grims-1.gif

Ampak saj niti ne pričakujem, da bi ti to vedel.
smirk-1.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
vi doma raje 2 avta prodajte pa si boste lahko privoscili letno
wink-1.gif
pa še za burek bo ostalo.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Vendar za enkratno uporabo.
grims-1.gif

To pravzaprav ni vinjetni sistem, kot velja v Avstriji (ali pa pri nam), ampak navadna cestnina brez hišic.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Ni govora o turistih. Ni govora o tranzitnih potnikih. Govor je o vseh ljudeh (vozilih), ki se vozijo po nasih hitrih cestah in avto cestah. Pa naj si bojo to tujci ali Slovenci.

Ne vem kaj te tolk bolijo tile turisti. Ce ga moti, da mora placati 30e, da se lahko vozi po vseh avtocestah po Sloveniji, naj ne placa. Naj gre po lokalni cesti. Ce je samo turist, ki se bi peljal dvakrat 50km po avtocesti v celem letu, bo lokalna cesta cisto ok.
Naj gre cez Madzarsko. Naj ostane doma. Ima veliko veliko resitev.

In ne pozabi se tega, da je gorivo pri nas cenejse kot v vecini drzav iz koder prihajajo tile "turisti". Natanka polno enkrat, dvakrat, pa dobi nazaj za pol vinjete.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tukaj se vidi, da EU gleda izključno samo na svoje koristi, nikakor pa ne na koristi Slovencev. Pač mali narod je treba zajebavat, če že velikih nočejo (ne upajo).

Sramota je, da imaš potem razne Evrokrate, ki se špilajo Slovence, dejansko so pa proti njim.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
bolj smesno mi je, da ste nekateri tak omejeni,
kak bi pa blo, ce bi fse drzave uvedle tak nacin cestnijenja, torej samo dolgorocne vinjete,
in bi, recimo zelel nardit turisticno turo po Evropi in bi povsod nenormalno placu
uf-1.gif

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.696
559
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik slvn pravi:
Ne vem kaj te tolk bolijo tile turisti. Ce ga moti, da mora placati 30e, da se lahko vozi po vseh avtocestah po Sloveniji, naj ne placa. Naj gre po lokalni cesti. Ce je samo turist, ki se bi peljal dvakrat 50km po avtocesti v celem letu, bo lokalna cesta cisto ok.
Naj gre cez Madzarsko. Naj ostane doma. Ima veliko veliko resitev.
.
LOL,
stupid-1.gif