Avtomobilsko osnovno zavarovanje

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Hvala za hiter odgovor. Ta teden poročam, kako bo na podaljšanju zavarovanja.

Ti bo zavarovanje pomagal urediti/narediti kakšen Alterjec?
Alterjevci dajejo brezplačne nasvete in namige, zavarovanje se pa sklene na tehničnem pregledu ali neposredno na šalterju zavarovalnice, da ne bi slučajno kdo že kaj zaslužil pri že tako dragem zavarovanju.
Je pa tudi fajn, da na alterju izveš kako se optimizira neko zavarovanje, da lahko potem svojemu zastopniku malo namigneš in sufliraš pri izdelavi police.

Na Alterju dobiš nasvet, vse namige, priporočila, primere, pojasnila, ko pa bo sklenjena polica na tehnični bazi pa dobi Alterjevec zahvalo.
Pazi, da ti zahvala ne bo strgala vseh žepov !
stupid-1.gif

Na Alterju dobiš tudi druge namige, potem pa greš hitro na net, iskat spletno sklepanje za motorje.
evil.gif

Tipično. Vsi bi nekaj rabili potem pa boh ne daj, da bi ta, ki se na to spozna od tega nasveta tudi kaj zaslužil. Tudi če gre za bogatih 5 % od 107 EUR plačane premije.

Predlog zavarovalničarjem: A ne bi za vsak nasvet računali 50 EUR, če se pa potem sklene zavarovanje se to odšteje od zavarovalne premije ?
Rezultat bi bil verjetno osupljiv.
cool-1.gif

Lp vsem.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
tam ko se terc po tori rola
Se opravičujem, če se kdo čuti prizadet ali oškodovan... Samo zanimalo me je, koliko je premija po novem razmerju moč/teža... Ko pa na nobeni strani Triglava ni tabele osnovnih premij. Koliko da kakšen agent popusta, je pa seveda odvisno od marsičesa. Seveda je dobro vedei, kdo ti da kakšen popust, da svojega agenta opomniš nanj... Res ne vidim problema. Mislil sem, da je forum namenjen izmenjavi mnenj in izkušenj. Hm...mogoče je pa tudi moj agent Alterjevec...kdo ve.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Motorfrik, ne se sekirat, vesper je samo ugibal glede zaračunavanja česarkoli v zvezi z zavarovanji na alterju. Tu bo še vedno vse zastonj.

Saj veš, ko pa pride do škodnega primera, sploh ko se zadeva rešuje v pisnem predsodnem postopku, takrat se "začuti", koga si vzel za zastopnika. Kadar gre za dvom, ali je določen dogodek "krit" v okviru zavarovanja, je potrebno stanje argumentirat. V tem primeru namreč dober "pravi" zastopnik lahko pomaga reševati zadevo, saj pozna tvoj primer. Pogoj je, da je tudi ustrezno izobražen. Da ne govorimo o postopku, ki se konča na sodišču.
nahrung002.gif

Nazadnje urejeno:

vesper

Pripravnik
9. feb 2008
122
0
16
Ni problema.
Oba izražava svoje mnenje.
Jaz mislim (verjamem, da je kdor je to želel to tudi razumel), da je za uporabnike zanimivo, da dobijo nasvet, ko pa rabijo zavarovanje pa iščejo najcenejšo varianto po možnosti na spletu. Pa na reci, da tega nisi pisal?

Nimam nič proti nasvetom, vendar bi pričakoval, da potem pri temu, kdor ti ta nasvet, tudi skleneš zavarovanje in ga tako za njegov trud, tako za nazaj, kot tudi za vnaprej "nagradiš", saj bo od sklenjene police le-ta dobil okoli 5 % provizije. Če se ti to zdi preveč, seveda lahko sklepaš tudi na spletu, ampak se za nadaljne nasvete obračaj na tistega, ki ti je sklepal zavarovanje, za težave in pomoč ob škodah pa se lahko obrneš na katerega od pravnikov. Sigurno boš ogromno prihranil, saj ti bodo brezplačno svetovali.
cool-1.gif

Izkušnje objavi na forumu.

Zadevo bi lahko primerjal s tem, da greš v slaščičarno, zaprosiš za recept njihove najboljše torte, jo sicer pohvališ ter jim poveš, da boš torto tako in tako kupil v supermarketu, ker je cenejša od njihove.
Ko jo boš pojedel pa prideš nazaj do njega in mu izkušnje s kupljeno torto predstaviš. Neprecenljivo.
Verjamem, da bodo z navdušenjem poslušali tvojo izkušnjo ter te še povabili, da se oglasiš do njih po recept za piškote, katere boš tako in tako kupil po akcijski ceni v Lidlu.

Upam, da je poanta in bistvo mojega pisanja razumljivo.

Pa brez zamere.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
@vesper... spraševal sem edino za ceno osnovne premije zavarovanja za moj motor. In jo tudi dobil. Se zahvaljujem. Je pa po drugi strani res, da bi lahko bil manj len in šel vprašati zastopnika. Ali pa na šalter. Ker faking Triglav nima objavljenega cenika na svoji strani.
Ponavljam -zanimala me je cena osnovne premije, to pa ne bi smela biti nobena skrivnost. Ali pač...? No, da ne bom kompliciral, še danes bom na Triglav poslal mail, zakaj nimajo objavljenega....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
Evo, dobil odgovor na moje vprašanje, da nikjer na strani ne najdem cenika zavarovanja....
''Spoštovani,

zahvaljujemo se vam za vaše vprašanje. Informativni izračun oziroma ceno zavarovanja za motorno kolo lahko pridobite v naših poslovalnicah ali preko zavarovalnega zastopnika.

S prijaznimi pozdravi,

Zavarovalnica Triglav, d.d.
EOS - Enota za odnose s strankami
Dunajska cesta 22, 1000 Ljubljana''

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
Izgleda, da je cena osnovnih premij pri Triglavu skoraj državna skrivnost. Ko pa prideš tja, te pa začnejo peglati z dodatnimi zavarovanji ali pa ''nič ne vedo''. Prav to se mi je zgodilo marca 2007, ko sem po parletni pavzi (kuponi zapadli od prejšnjega motorja) šel na novo skleniti zavarovanje. Teta za šalterjem na Triglavu ni vedela, da se bonifikacija da kopirati iz avta na motor. Je klicala šefa. Nadalje ni vedela, da obstaja popust na neodjavo. Spet klicala šefa.... No, popust za gotovino je sama dala, pa še neke procente...se ne spomnim točno. Na koncu je pa začudeno vprašala, če bo sploh še ostalo kaj za plačilo in kako pa jaz vem za vse te popuste in ugodnosti... Forumi, gospa, sem rekel.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Triglav je znan po tem, da zaposluje razni ološ po vezah in poznanstvih, verjetno tudi s kupljenimi licencami. Ampak, glavno da si kupil pri njej, jaz grem v takem primeru raje na AMZS sklenit.

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.986
355
83
Pri oni teti za šalterjem na Triglavu sem se znašel iz enega in edinega razloga, ker sem hotel na novo kupljeni motor takoj registrirati. Ponedeljek, pol osmih zjutraj, ko odprejo poslovalnico, sem že bil na vratih. No tisto kopiranje bonusa je stopilo v veljavo natanko na tisti dan, ko sem šel registrirati. Je pa malo čudno, da ''vsa Slovenija' ve, da se bo dalo kopirati, za šalterjem pa ne. Ko bi morali prvi vedeti. To pomeni, da sploh ne berejo uradnih mailov in obvestil. Zato pa vprašam. Striktno se držim reka mojega (sedaj upokojenega) sodelavca ''..sprašujte, sprašujte in še enkrat sprašujte. Le tako boste vedeli.''.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne boš verjel, agencije so dejansko leglo zavarovalniškega ološa in kupljenih licenc... Vsake toliko se zgodi da katera zavarovalnica odpika agenta in mu pobere licenco... In kam gre potem tak? Na agencijo, pa skadencar sabo prinese...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne boš verjel, agencije so dejansko leglo zavarovalniškega ološa in kupljenih licenc... Vsake toliko se zgodi da katera zavarovalnica odpika agenta in mu pobere licenco... In kam gre potem tak? Na agencijo, pa skadencar sabo prinese...
Tak potem v agenciji ne sedi za mizo in sprejema stranke. Zagotovo ne ...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lepo si Mateju odgovoril... Kje se naj pa sam pozanima...
Drugače pa taki modeli res mogoče ne delajo za šalterjem, a še vsseno so prisotni na terenu, kličejo...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A sem kaj zgresil, ker jst sm tebe vprasal kje se to kupi.

Pa zavarovalnica sploh NE more vzet licence. Res ne vem o cem govoris.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
a še vsseno so prisotni na terenu, kličejo...
Če delajo na terenu, jih jaz osebno sploh ne bi preganjal. Folk je pač butast, da vse verjame nekomu, ki ga prvič vidi in tudi kupi vse njegove zgodbe. Kdor ga spusti v bajto, sklene police in pri tem pozabi na vse usluge svojega dotedanjega zastopnika, si je sam kriv.
Drugo pa je, če takšna oseba dela na šalterju zavarovalnice in agencije, kar ljudje hodijo z resnimi težavami in zahtevami, pa potem naletiš na tak kader.