Popravt ali vozt dokler bo šel

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Pusti ta vozila in furaj VAGa dalje. Fiatu crkne volanski mehanizem in daš 500EUR, pežoju pa odpade zadnji most in daš spet 500EUR .. če imaš srečo in preživiš!
grims-1.gif

Glede na starost in km menjaj jermen pa vozi dalje. Kit jermena s pumpo se dobi okoli 100-150EUR, menja ti ga lahko en pod kozolcem za 50EUR. Pusti svečke in olje in menjaj sam po potrebi. Daj še za eno mašo da bo ostalo delovalo BP in tak avto voziš dokler ne zgnije.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Pusti ta vozila in furaj VAGa dalje. Fiatu crkne volanski mehanizem in daš 500EUR, pežoju pa odpade zadnji most in daš spet 500EUR .. če imaš srečo in preživiš!
grims-1.gif

Glede na starost in km menjaj jermen pa vozi dalje. Kit jermena s pumpo se dobi okoli 100-150EUR, menja ti ga lahko en pod kozolcem za 50EUR. Pusti svečke in olje in menjaj sam po potrebi. Daj še za eno mašo da bo ostalo delovalo BP in tak avto voziš dokler ne zgnije.
467716-post_slo.gif
pustmo zdej VAG al ne VAG, svoj avto poznaš bolje kot tistega ki ga kupuješ.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
11let nisi naredil glavnega servisa zdej te pa skrbi? Ne morem vrjet ko to berem v drugi temi se pa delate norca iz "švercerjev" ste pa še slabši kot oni. Najbolje da ga obrneš na 130k km pa obrišeš s krpo oljni filter ter v servisni iz leta 2003 ko je bil delan glavni servis popravi 2013 leto , ter prodej kot odlično ohranjen , prvi lastnik , vožen ljubiteljsko
stupid-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz bi na tvojem mestu glede na zadnjo menjavo naredil veliki servis. Bi pa se potrudil da bi prišlo tam nekje 200€ z delom vred. Mislim da me je za twingota 8V pred leti prišlo tudi okoli 200€.
Za hyundaija je bil glavni servis na uradnem 250€ (4 jermeni, 2 napenjalca) je pa res da se ni menjala črpalka.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Olje, filtri so redno menjani, prednje zavore, izpušni del, sklopka, občasno čiščenje lopute, blindiran EGR, tko da ni da nebi bil serviseran, sam zakaj bi menjal jermen na 5let in 90.000km, če ga lahko na 10 let in cca 150.000km, saj priporočeno je še marsikaj drugega v življenju pa vsi nekak odlašamo.
Če ima polovica avtov prevrtene kilometre si lahko samo mislte kolk majo jermena za seboj.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
Na svojem hyundaiu sem letos naredil veliki servis za 350€ komplet, avto je star 10let prevoženih 88kkm.

, če je vse ostalo vredu, ni serijskih napak potem se je 100 % splačal.
Seveda se je splačal, lej kolk ma prevoženih..za tvojo kračo pa ne vem, če se kaj velik splača vanjga metat..za tiste tvoje hribe je čist OK, sam na bremze glej.
zmaga.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.658
113
Mene prej zanima kje majo tolk pocen servise za hyundaie
smile-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem delal pri Lušini. Je pa to brez olja in filtrov pač samo jermena in šponarji. Sem se točno držal časovnega intervala, olje je bilo pa takrat samo pol leta notri in ga nisem menjal.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Če kupiš nov avto ni problem dati 2 jurja letno za avto (amortizacija in kasko), če imaš rabljenega pa je težko dati 200. Amortizacija in veliki servis na 10 let.
Sedaj ve kaj ima, rabljenega bo kupil po vsej verjetnosti mačka v žaklju. Več ima možnosti, da bo imel sitnosti z avtom, kot brez stroškov za katere je prejšnji lastnik vedel da ga bodo kmalu čakali.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
zato pa se mi zdi brezveze kupovat drug avto, kot sam velik servis je pri vsakem avtu, sam vseeno pozim mi je vrglo olje ven čez merico, ker je oddušek zmrznil, to ga bi moral menjat za ogrevanega, potem bo mir pride pa skoraj 200 evrov z delom.
Kot drugo poraba olja ni majhna, kot tretje dizl zvok so krivi lahko tud bati, ker zvok je konstanten al mrzu al ogret ropota. Za dročnike je značilno, ne vedno, da najprej začnejo ropotat pri hladni mašini kasneje pa skoz tud pri ogreti, sam kot tak zvok je izrazit, tule mam en posnetek.

Nekak tako dela:
https://www.youtube.com/watch?v=V2-US0712qA

Vozu se bom dokler bo še šel potem pa po druzga....vseeno pa iščem mehanik, ki bi mi menjal sam 2x zobati jermen, šponarje, vodno in klinast jermen, se spomnem sem včasih dal za 1.8 motor kakšnih 20.000 SIT a zdej pa 80.000 SIT
crazy1.gif

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Če že stiskariš do nezavesti in tako [censored] "vzdržuješ" avto, niti vodne pumpe ne rabiš menjat. Resno mislim. Če bo spustila, bo spustila počasi, mal antifriza pa jermena itak ne bo tolk nagrizlo, da bi ti ga utrgalo takoj... ampak mogoče šele čez kako leto, dve, mogoče tri
wink-1.gif

S tem bi moral bit tud precej cenejši servis (procentualno), ker ne bo treba antifriza lovit ali bognedaj menjat, pa mehanik, pardon vaški kovač, bo imel precej manj dela.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Sam poglej kolk folku crkujejo novejši avti, lama glavne gredi, vztrajnik, senzorji, glave, šobe, pumpe, prema... pa nimaš kaj kot avtovleka in strošek prec 500/1000/1500 evrov in več.
Ni panike, imam asistenco pri Triglavu tko da, če crkne pa crkne sej je sam avto, bolj me skrbi, če se kje zaletiš ali greš iz ceste v kakšen jarek
crazy1.gif
, zato pa zavore sem porihtal, prednje nove, zadnje spucane pregledane, abs mi nekaj časa ni delal zdaj sm ga popravil, gume so pa tud mal vožene in dokaj nove. Podvozje še kr vredu, motor pa kakršn je tak je.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Predračun za dele, bi moral tud ležaj mikro jermena menjat

JERMEN GRT.GOLF 4 1.4 16V S CRP.VODE 1,00 GRT ......................159,90
JERMEN MIKRO 6 PK 1185
ROULUNDS 1,00 KOS ...............................................................10,25
LEŽAJ MIKRO JERM.GOLF 3 >1.6 1,00 KOS ..................................88,25

SKUPAJ ZA PLACILO EUR............................................................. 315,25

Se prav me to pride kr okol 400 evrov pri popoldancu, na servisu vrjetno 500 evrov. Avto vreden 600 evrov.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.658
113
Poglej most na lantri...ce ok kupi in ga dodatno zasciti (strosek ene piksne voska in hammerite barve)..naredi velik servis ce ga ze nima in vozi se 200kkm...

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.