G24....avtomobilsko obvezno zavarovanje

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
G24 zavaruje samo za 1 leto, tud če tehnični velja do aprila je treba poravnat celoletno premijo.
Ampak to ni problem, ker v primeru odjave v marcu se dobi nazaj več kot pol premije, vrjetno pa se potem aprila za 1 letno premijo plača le polovico premije.
Zakaj pa bi marca vozilo odjavil? Pri podaljšanju registracije se vozila ne odjavlja. Aja, zato da boš pri G24 dobil premijo nazaj ... Hahaha

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
G24 zavaruje samo za 1 leto, tud če tehnični velja do aprila je treba poravnat celoletno premijo.
Ampak to ni problem, ker v primeru odjave v marcu se dobi nazaj več kot pol premije, vrjetno pa se potem aprila za 1 letno premijo plača le polovico premije.

Pri drugih zavarovalnicah se običajno zavarovanje usklajuje s tehničnim pregledom, prav zato, da ima stranka vse usklajeno in urejeno,
že od začetka...
evil.gif

Eni pa pač radi komplicirajo
grin1.gif

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:

Pri drugih zavarovalnicah se običajno zavarovanje usklajuje s tehničnim pregledom, prav zato, da ima stranka vse usklajeno in urejeno,
že od začetka...
evil.gif

Eni pa pač radi komplicirajo
grin1.gif

Nebi rad polemiziral z zavarovalniškim mačkom, amapak tu pa nisi čisto zadel. Konkretno: kupiš avto na sredi med dvema TP (vzamimo da je TP letni, da ne zakompliciramo z dvoletnim ali celo štiriletnim) in imaš možnost zavarovat le za 6 mesecev, ali pa za celo leto (zavarovanje mora biti sklenjeno najmanj za čas do TP, lahko pa je več). Pri mojih dveh zavarovalnicah je tako, da šestmesečna ni polovica letne ampak več in vzameš pač celoletno in jo ob uskladitvi pri naslednjem TP poračunaš z novim celoletnim zavarovanjem, tako kot bo to naredil alpene/žajfa/...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Pri G24 ni možna uskladitev datumov. Sklene sicer lahko novo polico ob tem datumu, sorazmernega dela premije po stari polici pa mu ne bodo vrnili brez odjave vozila iz prometa. Spletni produkti pač niso tako fleksibilni kot klasični.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
sorazmernega dela premije po stari polici pa mu ne bodo vrnili brez odjave vozila iz prometa.

pri vseh zavarovalnicah je tako

me pa sedaj zanima, kdaj se lahko prenaša bonus, je dovolj samo odjava vozila al je treba tud prekinit polico

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Zdaj pa ti bluziš. Če se zaradi TP prekine stara polica in sočasno sklene nova, dobiš neizkoriščen del poračunan po formuli: premija : 356 X število neizkoriščenih dni.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
to vem, g24 ima spletni strani obrazec za vračilo.....men zanima kdaj se prenaša bonus, ko je avto odjavljen se ga lahko že prenaša med zavarovalnicami?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Prvo pojasni, kaj si se hotel zlagat, da je pri vseh zavarovalnicah tako, kjer si citiral moj stavek. Glej ... na tem forumu ne bomo več dopustili niti ene tvoje laži, ker te čaka masaker na osebnem nivoju.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
in še nekaj, če se naredi nesrečo niti ne vrnejo preostalo premijo, ko je avto za na odpad,

kaj tebi to dogaja, stavki brez povezave in polni nesmislov?

če povzročiš prometno nesrečo (si ti kriv) in se odgovornost črpa iz tvoje police, ti v primeru da vozilo odjaviš iz prometa
zavarovalnica ne vrne sorazmernega dela police, saj je bila polica "koriščena".

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Prvo pojasni, kaj si se hotel zlagat, da je pri vseh zavarovalnicah tako, kjer si citiral moj stavek. Glej ... na tem forumu ne bomo več dopustili niti ene tvoje laži, ker te čaka masaker na osebnem nivoju.
he he
hysterical-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.261
4.843
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
he he
hysterical-1.gif

Ta tip res ni gladek
rolleyes-1.gif

smile-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
he he
hysterical-1.gif

Ta tip res ni gladek
rolleyes-1.gif

smile-1.gif
Kaj ni gladek!? Človek ima prav gladke možgane, speglane v nulo brez ene gube.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Samo vse ostalo je pomembno samo odgovori ne. So mi na tehničnem prekinli G24 in prenesli bonus na Triglav.
So pa z odjavo, prijavo in še eno prijavo porabli skoraj 3/4 ure.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Itak ce si bil pa z avionom tam.

Pa tam spremen lokacijo ker bo nas locane sram, zirovc zarukan

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.770
15.829
113
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
So mi na tehničnem prekinli G24 in prenesli bonus na Triglav.

Ja zakaj pa to? Čemu nisi ostal na najugodnejšem in oh in sploh super G24?
confused-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
So mi na tehničnem prekinli G24 in prenesli bonus na Triglav.

Ja zakaj pa to? Čemu nisi ostal na najugodnejšem in oh in sploh super G24?
confused-1.gif
Noben zastopnik v soboto dopoldne ni bil na voljo.