Avtomobilski nateguni!!!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ma daj daj cel svet stoji na trgovanju, goljufanju, čefurskimi posli.
Verjamem. Saj pravim posla čefurska.
Citat:
In žal socializma ne bo več nazaj.
Kaj pa ima socializem s poštenostjo?
Citat:
Na svetu ni poštenja oziroma ni mesta za take ki menijo da so pošteni....
Torej, ti praviš, da je na svetiu mesto samo za goljufe, barabe, dilerje in prekupčevalce?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.116
1.058
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Pa misliš mogoče da je država poštena??? kolko vem majo pri vsaki prodani stvari, ki ni hrana zraven 20% in ne mignejo s prstom...
Kolikor vem, obstaja neka telefonska številka (113 ali pa 112), kamor pokličeš, če rabiš pomoč.
In ponavadi tudi nekdo pride pomagat. In ti ljudje ne delajo zastonj.
A misliš, da jih sveti duh plačuje?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Ti si pa pravi komunist.
grin1.gif

Potemtakem so čefurji tudi vsi tisti, ki na borzah poceni kupujejo delnice ter jih drago prodajajo.
Saj če mene vprašaš so. Prav posebne vrste paraziti.
Tud jaz bi tistmu, ki si je zmislu delnice prvošču, da mu tur na riti zraste. To je največja svinjarija sodobnega časa. Nek goljuf z veliko denarja pokupi delnice nekega podjetja, pol pa poštene delavce iz tega podjetja na cesto zmeče.
Čefurska posla so te delnice, drži.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
To so čist navadna čefurska posla. Nategovanje ljudi.
Če nekdo nekaj kupi in potem proda brez dodane vrednosti, je navadno nategovanje ljudi, prekupčevanje, motoviljenje itd...
To je lastnost čefurjev. Neugledna posla....
A sem ti na žul in na tvojo vest stopu?

predvidevam, da na nobenem tvojem izdelku ne piše, made in (insert random eastern country), ker tako podpiraš nategovanje, ker pač uni kitajček, ki ti je najkice zašil, pač ne dobi teh 80 eurov, za kolkr se tu prodajajo

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Saj pravim. Taki in podobni vaginkoti prekupčujejo in nategujejo poštene delavce in poštene ljudi. Kitajce evropejce itd....to vse so čefurska posla.
Ni nategator tisti, ki kupi ali proda. Nategator je tisti ki samo PREproda. In to dela vaginalček.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
luliko se pač znajde, ti pa ne. keri del točno te moti? Če gre za primer ko nekdo poceni proda, on pa malo dražje proda naprej, je to ok, dokler niso v igri zbijanje kilometrov ipd

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
To je zaslužek z nategovanjem ljudi.
Ej, a se boste vsi BMWjaši prfočkal zdaj na ta čefurska posla?
Bo še kdo pomislu, da ste vsi, ki mate, ali želite imet BMWja nategatorji.
In zakaj že bi blo preprodajanje za večji denar OK zbijanje kilometrov pa ne? To je čist isti šmorn. Nategancija je eno in drugo.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ti si pa pravi komunist.
grin1.gif

Potemtakem so čefurji tudi vsi tisti, ki na borzah poceni kupujejo delnice ter jih drago prodajajo.
Tud jaz bi tistmu, ki si je zmislu delnice prvošču, da mu tur na riti zraste. To je največja svinjarija sodobnega časa. Nek goljuf z veliko denarja pokupi delnice nekega podjetja, pol pa poštene delavce iz tega podjetja na cesto zmeče.

Saj ti pravim, ti si v srcu komunist, samo si preveč pošten da bi prišel v partijo.
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Nategancija je eno in drugo.

Ja samo se pa da od tega kar dobro živet. In če nekdo ob takem delu hrani svojo familijo,
namesto da bi visel na borzi, lupal državo in se smilil samemu sebi,...
Jaz tut recimo za moje posredništvo hudo zaračunam, recimo me je kolega (ne prijatelj,...) prosil
če mu lahko uredim podoben avto kot sem ga imel takrat. mX ne bodi len, na a.net, poiskal obupanega
lastnika, drugega frenda v avto, pregledama avto, kupima, domov v garažo, globinsko čiščenje, poliranje,
in ga prodam za 950€ več,... In to ni služenjen na prijateljih, pač pa plačilo za določen servis,...

In tut zbijanje kilometrov ni nategancija, prvič ker je nedokazljiva. Kje pa piše da ni prejšni lastnik zbijaj km?
Al pa da zadnjih 50k km ni delal števec.

Isto kot da bi reko da je nategancija če avto spoliraš in globinsko sčistiš, ker v tistem trenutku lepše zgleda in je
na videz več vreden,...

To ja pač maček v žaklju, ko kupuješ rabljen avto. Pa idi novega kupit, če ti kaj ne paše.
Al pa kupuj od znancev.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ti si pa pravi komunist.
grin1.gif

Saj ti pravim, ti si v srcu komunist, samo si preveč pošten da bi prišel v partijo.
tongue-1.gif

Njemu še socializem ni bil po godu, kajšele komunizem
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Torej so vsi prodajalci avtomobilov (avtocommerce, VW Debeljak, torej uradni zastopniki določenih znamk avtomobilov) čefurji oz. čefurska posla? Oni dobijo avto po xy € ceni, prodajo pa tolk, da imajo zaslužek. Trgovine delajo isto. Kupijo po mali ceni, prodajo s 200% maržo... Dj mi raj povej, kje ni tko?!?

Avto sem kupil na VW na dunajski-so tudi mutna posla... Ženska jim ga je prodala po x ceni, meni so ga prodali malo dražje (čeprav so vrjetno vseen šli v minus zaradi svoje 3 mesečne garancije, katero sm hudičevo dobr izkoristil
grin1.gif
)..

Zate sem vseen prčakvov, da boš malo bolj resen, glede na to, da si že v letih... Izjeme potrjujejo pravilo-bolj star, bolj nor
bonk.gif
.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
A se boste zdaj vsi prekupčevalci in nategatorji prfočkal?

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Če si avto spoliral, spucal, malo porihtal itd...si mu dodal vrednost.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Če si avto spoliral, spucal, malo porihtal itd...si mu dodal vrednost.

Tudi če sem mu zbil km.
To se bosta pa potem zmenila s tistmu, ki ti bo namest km, zobe zbil.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
avto x z 300k km je vreden 10k €
isti avto x z 100k km je vreden 15k€

če mu zbiješ km in ga prodajaš za 15k km je to goljufija. kdaj ti bo potegnilo?
rolleyes-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
avto x z 300k km je vreden 10k €
isti avto x z 100k km je vreden 15k€

če mu zbiješ km in ga prodajaš za 15k km je to goljufija. kdaj ti bo potegnilo?
rolleyes-1.gif

Guljufija na podlagi česa? Videno-kupljeno? sej pa nisem utajil davka.
Kaj pa če cel števec menjam ko ma manj km? Pa jih nisem zbil. Avto prodam "kolegu" in kolega pol dalje, on pa
ni vedel za ta števec. teh 5 jurjev razlike je plačilo za moj posredniški servis,... Če pa človek ni tolko mojstra
da opazi razliko med 300k km in 100k km, pol pa naj plačuje za naše "storitve",... Tako enostavno je,...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mu ne bo potegnilo
tongue-1.gif
, ps večkrat mu je potrebno povedati...

Nikjer v zakonu ne piše da nesmeš zbijat kilometrov svojemu avtu. Ko avto kupim, lahko na njem delam kajčem,
pa če prodam avto ko je na števcu MINUS 100k km, torej da še morejo naredit 100k km, da ma avto 0 prevoženih
cool-1.gif

ja pač prodam, očitnost sem dovolj sposoben da kupca prepričam v nakup. In točno ta talent prepričevanja pri meni zna stat
nekaj dnarja,... Lahko ti pa prodam avto, brez da kilometre zbijem, pa ti enostavno vse štiri erbege vun pojemljem, lučko sprogramiramo
da se za 3 sekunde ob kontaktu vklopi, in je to to. Avto dobiš po nižji ceni, jaz pa si moje delo plačam z prodanimi erbegi preko bolhe,...
Lahko pa ti oboje smestim, pa dobiš avto napol zastonj.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.