Avtomatski menjalnik kot ročni menjalnik

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

In kak je DSG menjalnik? Velja za zanesljivega? Na koliko je predvidena menjava olja?

10x
Pri 7-stopenjskem, suha sklopka, torej namenjenim motorjem z manj navora (do 1.4TSI oz. 1.6TDI), menjava olja ni predvidena oz. velja enako kot za ročni menjalnik.
Pri 6.stopenjskem, mokra sklopka, je menjava olja predvidena na 60.000 km - strošek 250 EUR.

B81

22. jul 2007
36.950
10.506
113
Vzdrzljivost mislim, so kake okvare znane ali delajo po 300 k km ob pravem vzdrzevanju?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.586
9.810
113
40
MB
odvisno koga vprašaš
smile-1.gif

ker uradni vw servisi dsgja ne servisirajo

B81

22. jul 2007
36.950
10.506
113
Pa res ima lag pri menjavanju? (kolega pravil)
Kako je speljevanje?

Sprašujem zato, ker npr. menjalnik v 535d l.2007 z 250 k km menjava lepo in nič ne cuka, medtem ko v scenicu nov EDC menjalnik z dvojno sklopko cuka med menjavanjem, pa ima avto 60 k km.

Kam se uvrsti DSG?

Hvala

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Kam se uvrsti DSG?

Definitivno bližje BMW-ju. Te generacije BMW-ja sicer nisem vozil, tako da direktno ne morem primerjati, se pa po menjavanju DSG lahko primerja z osemstopenjskim menjalnikom v BMW-jih F10, F25 in F30.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Ne pretiravat. Niti blizu se ne more primerjat ... Je pa svetlobna leta pred starimi avtomnatiki, in slabimi dvosklopčnimi menjlaniki, cukomatiki in podobnim.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Pri 6.stopenjskem, mokra sklopka je takšna vesoljska cena zaradi samega postopka ali materiala ?

Flikca

Pripravnik
12. mar 2013
307
6
18
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

In kak je DSG menjalnik? Velja za zanesljivega? Na koliko je predvidena menjava olja?

10x
Pri 7-stopenjskem, suha sklopka, torej namenjenim motorjem z manj navora (do 1.4TSI oz. 1.6TDI), menjava olja ni predvidena oz. velja enako kot za ročni menjalnik.
Pri 6.stopenjskem, mokra sklopka, je menjava olja predvidena na 60.000 km - strošek 250 EUR.

Jaz ima 6. stopenski DSG in sem dal za menjavo olja in filtra 120€ + delo. Na neuradnem servisu.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Jaz sem navedel cene, ki so mi jih povedali na VW servisu, ko je Passat prišel v finale (in izgubil).

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Vzdrzljivost mislim, so kake okvare znane ali delajo po 300 k km ob pravem vzdrzevanju?
Če se ne motim, je na forumu uporabnik, kateremu DSG zadnjih 10 let brezhibno deluje.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Uporabnik Denis pravi:

DSG ima porazno zanesljivost, VW bi moral imeti worldwide vpoklic, ampak na žalost so naredili vpoklic samo na trgih, kjer so stranke najbolj grozile. Samo v Google napiši "DSG problems" pa ti bo vse jasno.

Wikipedija ima kar veliko napisanega o problemih ter vpoklicih:
https://en.wikipedia.org/wiki/Direct-shift_gearbox#Problems_and_recalls_of_DSG-equipped_vehicles

Nazadnje urejeno:

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Pretiravaš; vpoklice so naredili na trgih kjer so taki klimatski pogoji, da je prihajalo do težav.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če pogledam, katere države so to s težavami, manjkajo samo še saharski klimatski pogoji.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Kolikor se spomnim, sem enkrat bral, da so bile resne težave so bile v Vzhodni Aziji (vlažnost+temperatura) in da so rabili precej časa, preden so sploh ugotovili vzrok.

@LaQuack: pišeš "ampak na žalost so naredili vpoklic samo na trgih, kjer so stranke najbolj grozile" v podkrepitev pa podaš link, ki trdi drugače.
BTW: a res misliš, da je zaščita potrošnikov v EU slabša kot v Maleziji?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
ZDA, Kitajska, Japonska, Švedska so pa potem banana republike?

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.045
3.563
113
41
Lj
Citat:
Kolikor se spomnim, sem enkrat bral, da so bile resne težave so bile v Vzhodni Aziji (vlažnost+temperatura) in da so rabili precej časa, preden so sploh ugotovili vzrok.

@LaQuack: pišeš "ampak na žalost so naredili vpoklic samo na trgih, kjer so stranke najbolj grozile" v podkrepitev pa podaš link, ki trdi drugače.

Ja moje informacije niso bile up to date. Ampak kolikor vidim so naredili vpoklic samo za 7 stopenjskega, ki pa ni edini ki povzroča težave.
Glede zaščite potrošnikov mislim da je bolj težava v tem, da Evropejci častijo nemška vozila kot boga, tako da se sprijaznijo s par tisoč evri zgube za popravila.

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik LeQuack pravi:
Citat:

Ja moje informacije niso bile up to date. Ampak kolikor vidim so naredili vpoklic samo za 7 stopenjskega, ki pa ni edini ki povzroča težave.
Glede zaščite potrošnikov mislim da je bolj težava v tem, da Evropejci častijo nemška vozila kot boga, tako da se sprijaznijo s par tisoč evri zgube za popravila.

To kar ti misliš ni nujno povezano z resničnostjo. Verjetno po božje častijo tudi Renaulta in njihove (bivše) 1.9 in 2.2 dci motorje, kajne?

Sicer pa vsak sklop povzroča težave; ga še ni bilo tip menjalnika (ne ročnega, ne samodejnega), kjer se vsaj en sklop nebi pokvaril.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Odvisno kdaj se (vecina) pokvari in koliko stane popravilo. Razlika je če se pokvari pri Mio km in stane popravilo 100 evrov, ali pa če se pokvari pri 100kkm (en teden po izteku garancije) in stane popravilo jurja ali dva, se verjetneje pa kar menjava 5 jurjev.