Vozil oz. vozim oboje.
Na kamp prikolici se konkretno pozna, na 3m tovorni prikolici je popolnoma brezveze, ker prikolica tudi mrdne ne, niti pri 120 km/h..
V glavnem, na dolgih prioklicah je must-have, na "smetišnicah" za prevoz tovora pa stran vržen denar.
Pri temle na fotki bi znalo vplivat, samo rabiš malo bolj konkretno protinihajno, nekaj za težje prikolice. Recimo WS3000 (ta je do 2700 kg - preveri homologacijo prikolice). Jaz sem kupil rabljeno za 170€ (leta 2015).
Če imaš občutek da ti pri 100km/h zadaj opleta, potem go for it. (Čeprav mislim da imaš omejitev na 80 km/h, samo eno je teorija in predpisi, drugo pa vožnja v realnosti).
Še napišem primer za našo (staro) kamp prikolico pri 100 km/h (ali malenkost čez): brez protinihajne se je čisto ok peljalo, dokler je bilo brezvetrje in po lepi cesti. Ko si naletel na bočni veter (vozila, ki te prehitevajo ali ti njih), je začela nekoliko opletat. Ne poznam boljšega izraza kot angleški "snaking".
Ko sem montiral protinihajno (WS3000), je npr. pri močnejšem bočnem vetru (če že) kompletno kompozicijo rinilo levo ali desno. Kot bi vozil eno dolgo vozilo.
Pri tebi socer bočni veter kaj dosti ne more imeti vpliva, ga ima pa lahko podlaga in hitrost.