Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
302
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sestro je bolela glava ko je imela očala gor, brez njih pa je lahko film normalno gledala (ko ostali vidimo razmazano sliko
tongue-1.gif
). Ima pa tudi probleme s globinskim vidom - ne vidi velikokrat če se avto približuje ali ne.

http://24ur.com/ekskluziv/film/umrl-po-ogledu-avatarja.html

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No ja, živa je še vedno, ampak sem prepričan, da ni edina s težavami. Ampak ok, zdaj je prvič 3D film gledala, pa zdaj pač ve, da ne bo več.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Morda so nekaj pobrkali v Vatikanu in so mislili, da je to naslednji Harry Potter.
evil.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Morda so nekaj pobrkali v Vatikanu in so mislili, da je to naslednji Harry Potter.
evil.gif

Pomojem jih je zmotilo, da Eywa ne zahteva darov v obliki €€€, pa bi se lahko kdo nad tem zamislil...
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
še to

Citat:
Film Avatar je velik uspeh v vseh pogledih. Gledalci so nadvse navdušeni predvsem nad posebnimi tridimenzionalnimi vizualnimi efekti. Pri gledanju filma Avatar se gledalcem zdi, kot da slike dejansko izstopajo iz filmskega platna.

Ko govorimo o tridimenzionalnih slikah oziroma stereoskopiji, imamo seveda v mislih tehnologijo, ki pripravi sliko za vsako oko posebej. Za ogled tovrstnih filmov seveda potrebujemo namenska očala, saj so tridimenzionalne slike brez njih povsem nejasne.

Raziskovalci kolidža Optometrists Vision pa so v posebni raziskavi ugotovili, da vsi gledalci ne dojemajo tridimenzionalnih slik na pravilen način. Kar 56 odstotkov ljudi starosti med 18 in 36 let je namreč pri gledanju filma Avatar imelo težave s pravilnim zaznavanjem tridimenzionalnih slik, kar jim je posledično povzročalo draženje oči in glavobol. Dobrih 5 odstotkov ljudi pa sploh ni zaznalo, da se film Avatar predvaja v tridimenzionalnem načinu.

Na njihovo srečo pa obstajajo posebne terapevtske vaje, s pomočjo katerih lahko določeni ljudje ponovno pridobijo sposobnost dojemanja tridimenzionalnih slik. Čeprav terapija ni stoodstotno uspešna, se vseeno splača poizkusiti. Mednarodno priznana znanstvenica Susan R. Barry pa je na to temo celo napisala knjigo z naslovom Fixing My Gaze.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Sestro je bolela glava ko je imela očala gor, brez njih pa je lahko film normalno gledala (ko ostali vidimo razmazano sliko
tongue-1.gif
). Ima pa tudi probleme s globinskim vidom - ne vidi velikokrat če se avto približuje ali ne.

http://24ur.com/ekskluziv/film/umrl-po-ogledu-avatarja.html

Hahaha ni to nič, jaz poznam par ljudi ki jim je počila anevrizma v trgovini, od takrat v trgovino ne hodim več temveč po fasungo pošiljam taščo
evil.gif

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Balkan je balkan !!!
V nedeljo smo z druzino sli v xpand sli pogledat ta film,ki me je vsekakor navdusil.
Precej manj pa deljenje ocal....tam je pisalo priprava ocal 1€,potem pa nam je deklica na vhodu za 1 € razdelila umazana mastna ocala,kar iz roke v roko....se dobro da so moje zenske vedno polne robckov takih in drugacnih da smo si ocala brezplacno ocistili in pripravili.
Sinoci pa je situacija nanesla da sem si film ogledal se v sosednji Italiji v Udinah.Cena 8 €,dvorana neprimerljivo modernejsa ,oprema vrhunska,fotelji udobnejsi...
Ocala enaka kot v Ljubljani le da so bila ociscena razkuzena in vsaka posebej zapakirana v vrecki.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Bedno, da vas tako jebejo s temi usranimi očali.

V Tušu v NM sem dobil res dobro spucane, brez kakšne masti, prstnih odtisov, karkoli.. pa še tega 1eur ni treba plačat
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Bedno, da vas tako jebejo s temi usranimi očali.

V Tušu v NM sem dobil res dobro spucane, brez kakšne masti, prstnih odtisov, karkoli.. pa še tega 1eur ni treba plačat
smile-1.gif

ti si ga plačal v karti, v ljubljani pa nekaj komplicirajo, da ne smejo izdat tega na računu z karto vred ampak kot ločeno storitev

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
ksz

Včeraj gledal film v Planet Tuš Celje.

Če povem na kratko, se čisto strinjam z vsem kar je Jernej napisal (in je vsaj za mene veliko razočaranje (sem si pa verjetno sam kriv, ker sem verjetno pričakoval preveč)).

Je pa to seveda moje mnenje (in mnenje treh, ki so bili v kinu zraven mene).

LP

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ne, dokler ne boš kupil primernega monitorja (ki jih niti še ni v prodaji). Morda bo na voljo tudi v blue/red tehniki, ampak tam bo 3D občutek še slabši kot pri polarizacijski tehniki (kino).

Dejansko je 3D en tak zanimiv marketinški trik, kako ljudi prisiliti, da gredo v kino. "A nisi gledal v 3D? Ej stari, pol zgodbe si zamudil..."
bonk.gif