Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Ma ta forum je zakon! Ker sem lepo sledil tej temi, sem včeraj v koloseju užival v filmu,
Vzel sem 7 vrsto (idealno ker se čez očala vidi ravno celo platno in zelo malo okolice) očala sem pregledal in očistil z vlažilnim robčkom in slika je bila odlična!

Pričakoval sem mogoče malo preveč od 3D, je pa vseeno odlično, sploh ko letijo iskrice od ognja in tiste bele "meduze"...
Sama zgodba tudi ni slaba, pač pokaže kaki gnoji smo lahko ljudje ko kaj hočemo za vsako ceno, dovolj, da ne pokvarim komu ogleda
grin1.gif

V glavnem za efekte 10 od 10 (pač prvič gledal kaj takega), za zgodbo pa 9 od 10
Ogled priporočam
cheer.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik absistem pravi:
Ocena na IMDB pove vse!
Marsikateri dober film ima tam slabo oceno, ali slab film dobro.
rottentomatoes bi dal več veljave. (tam ima Avatar tudi visoko oceno)

absistem

Pripravnik
3. sep 2008
550
0
16
Ljubljana - Vič
na imdb-ju je trenutno največja baza podatkov, ki zajema največji vzorec glasovanja ljudi..tu ne govorimo o številki 100 ampak 140.000 glasov kar je zelo veliko.

To ti je statistika, eni vedno jedo zelje, drugi pa meso, v povprečju pa jemo vsi sarmo. 8,7 pomeni da si film zasluži oceno odlično.
@ynos
In po filmu greš na pijačo in ti gre 15€ ker častiš. Zdaj mi pa povej kaj si zastopu? Ti baje študiraš ekonomijo =)
Vsi se zaletite v tisti 1€, če bi bila vstopnica avtomatsko dražja za 1€ se ne bi noben bunil. Štekenzi?

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Na IMDB ocenjuje ogromno mladih (med uporabniki intrneta je več mladih), mladi pa so bolj nagnjeni k podajanju ocen 10 za vsak film, ki jim je dober. Zame si oceno 10 zaslužijo trije filmi, mogoče še kakšen. Drugačne kriterije ocenjevanja imajo.

Citat:
In po filmu greš na pijačo in ti gre 15€ ker častiš. Zdaj mi pa povej kaj si zastopu? Ti baje študiraš ekonomijo =)
Vsi se zaletite v tisti 1€, če bi bila vstopnica avtomatsko dražja za 1€ se ne bi noben bunil. Štekenzi?

Mislim, da ti ne razumeš. Če plačaš za storitev jo tudi pričakuješ takšno kot je treba. Če bi v lokalu plačal pogrinjek, pa bi imel usran prt od hrane petih gostov pred menoj...bi se tudi pritožil. 1 EUR tukaj ne igra vloge. Če zaračunavanjo pripravo očal je pričakovati, da bodo pripravljena. Pol dvorane je glancalo špegle prvih 10 minut.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
KSZ

Film je res dober, gledal nekaj dni nazaj v 2D tehniki.
Zanima pa me sledeče. V vseh zdravniških pregledih za oči nisem nikoli videl, kateri kvadratek je bolj ven kot ostali, kar pomeni, da imam probleme z globinskim vidom; drugače pa vidim ok. A bi jaz sploh kaj videl v 3D tehniki, če bi šel gledat tak film ???
redface-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Vzemi malo v zakup tudi, da je Avatar v tem trenutku en velik hype. V kino drvi staro in mlado, predvsem pa ogromno ljudi, ki v povprečju gredo v kino 0,5 krat na leto. Kar pomeni ogromno ljudi, ki so navdušeni nad sicer plehko in dejavu zgodbo, specialni efekti pa jih porinejo čez rob, da se registrirajo na IMDB in stisnejo tisto dešetkičo.

The Dark Night ali "How the death of an actor can boost my ratings" je bil v štartu nummero uno na IMDB. Oh, Heath, oh what a movie, oh my
stupid-1.gif
. Danes je padel na 44. mesto in vsakič, ko si ga ogleda kdo, ki ni obremenjen z javnim mnenjem (kar je dandanes praktično vsak, ki si ta film ogleda prvič), zgubi še par točk (zagotovo ne dobi 9 ali 10... sicer je dober film, ampak tako zelo nikakor ne).

Počakaj, da Avatar dobi še 100.000 glasov... takrat bo malo bolj jasno vse skupaj.

Oziroma si poglej, kaj meni o tem filmu 1000 ljudi, ki največ glasujejo na IMDB:

http://www.imdb.com/title/tt0499549/ratings-top_1000

Rezultat za Avatarja - ocena 7.7.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz sem ga (Dark night) gledal nekaj tednov nazaj....dost poden od filma še Batman Begins mi je bil boljši.

Avatar bom pa tudi še šel gledat, sam je velika verjetnost da mi ne bo všeč, če zgodbo še tisti omenjo kot minus, k drgač vseen desetkico stisnejo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sestro je bolela glava ko je imela očala gor, brez njih pa je lahko film normalno gledala (ko ostali vidimo razmazano sliko
tongue-1.gif
). Ima pa tudi probleme s globinskim vidom - ne vidi velikokrat če se avto približuje ali ne.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.743
113
dark night nisem gledal sem pa dark knight in je bomba, sploh ker je posnet večinoma z IMAX kamero.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
dark knight, nic posebnega.. tako, kot avatar.. zgodba zeh, efekti kul - to je pa to, kar se danes prodaja mnozicam...

EDIT: slepc

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Typo, hvala za popravek.

Da je pa glavni argument (samo tega si izpostavil) za kvaliteto filma dejstvo, da je posnet z IMAX kamero...
confused-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.743
113
ja, zame še šteje samo tehnika kako je posneto, montaža in režija...nad samo zgodbo in vsem tem sem povsod že obupal, ker je vse že videno 100x preigrano 100x prebrano 100x... žal oz sprijaznit se bo treba da kaj novega boste težko vidli...govorim o vsebini in "teži" filmov.

In Black Knight je na full hd blu ray vizualna poslastica. pa tudi igralska zasedba ni švoh.