Tudi jaz sem si ga sedaj ogledal, brez gužve iz pete vrste Koloseja. Moj prvi 3D film, sem bil preprosto fasciniran, tako da grem sedaj vsak film, ki mi bo zanimiv in bo v 3D, gledat samo v 3D. Meni se to zdi enormn preskok v dojemanju filma, pač končno gremo iz 2D v 3D. Ker je to šele prva generacija tega, normalno da stvari niso takšne kot na holodecku v Statreku. Hej, 30 let nazaj je bil že stereo zvok v kinu znanstvena fantastika. Razvoj gre naprej, in kot je videti zelo hitro, se mi pa res zdi neumno kritizirat začetka razvoja 3D prikaza. S časom bo bolje. Saj so tudi efekti iz Jurskega parka danes čisto ubogi, takrat pa je to bil neverjetno realen prikaz (v kinu Bežigrad je bil takrat najboljši zvočni sistem pri nam, ki bi bil danes že precej zastarel).
Mene je sicer od 3D še najbolj motil odločno premajhen fps, s 24 framei na sekundo (isti že kake pol stoletja) tiste švigajoče rakete in vse ostale hitre stvari ne pridejo do izraza. Že da bi filme začeli predvajati na 50 fps, bi bil občutek mnogo boljši. Pa ta zelenkast videz upam da bo tudi počasi izginil. Film je pa v redu - zgodba je precej stereotipska (izpeljanka Starwars), ampak ni hudega, grafika pa zmaga, verjetno tudi v 2D.