doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
No sem včeraj pogledal ta film in moram rečt da mi je hitro minilo, samo zgodba je tako tako, nič posebnega. Posnet pa noro, sploh planet mi je bil všeč ufffff bi se kar preselil tja hehe. Je pa res včasih slika zelo slaba, ozadje zamazano, kakšni predmeti sploh neveš kaj so ker je tako slaba slika. Očala so bila lepa čista.

Skratka film vreden ogleda, ampak samo enega, dvakrat ga nebi gledal.

7/10

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Zadnjič sem se malo ogledal tanove LG-je z 120 Hz sliko (torej TV interno preračunava vmesne frame). Kaj naj rečem? Jebeš filmski občutek pri poskakujoči sliki, gremo stran od 50+ let stare tehnologije. Zraven so bili tudi razni Sharpovi TV-ji za 1500 in več evrov z LED osvetlitvijo odličnimi barvami in kontrasti, a je bila ravno LG-jeva slika mnogo bolj gledljiva.

In kolikor sem bral, ravno pri 3D je to še bolj opazno. Eni so mi poročali, kako so se v Avatarju "izogibali" raketam ipd., no, jaz tistega prehitrega gibanja sploh nisem zaznal, ker pač precej očitno manjkajo dodatni framei.

SnuffyZ32

Pripravnik
11. okt 2007
199
0
16
Obišči stran
> Zadnjič sem se malo ogledal tanove LG-je z 120 Hz sliko (torej TV interno preračunava vmesne frame). Kaj naj rečem?

Sam v opozorilo. Jaz mam od LGja serijo 7000 s 100hz 'trumotion' funkcijo. Sicer je obcutno ostrejsa gibajoca scena, najlazje vidis razliko pr kaksnih scrolling titlih. Ala bloomberg stock exchange prices rolling thingy. To je kar se tice ostrine.

Kar se pa gladkega gibanja tice je pa problem, da vsakih nekaj sekund pride do kratkega 'zatika'. Kot bi kaki frame manjkal. In je spet motece. Sem preprican, da so novi modeli napredovali, vseeno pa ce kupujes tv, bodi naslednjic pozoren na to. Da se nebos nasankal, ce majo slucajno se vedno enak problem. Najlazje je opazen pri kaksnih panning scenah.

lp,
Sasa

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Jaz sem gledal avatarja v IMAXu in morem priznat da tam ni bilo moteče zelene barve, globina filma božanska in mislim da tam laufa slika z 48 FPS.

Mogoče so kaj interpolirali?

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Jaz pa sovražim trumotion iz dna srca. Pri LG-ju LH7000 sem ga takoj izklopil.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj, torej imajo tudi naši kini 48 frameov na sekundo?

Je baje standard že zelo dolgo po svetu.

Ma kdo Casiov fotič z visoko hitrostjo snemanja? Lahko posname..

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
danes pogledal 3D v kinu... ocena 7/10

+ planet (tiste gore so bile nore),
-zgodba solidna a že 100x videna
- malo premalo domišljije kar se tiče živali
-preveč kot risanka vse skupaj

Kar se tiče 3D. Po moje se ne splača dati 2 eur več za ta 3d. S samim 3Dejem sm bil ful razočaran! Tistih par scen bi bilo hudih tudi brez. Da ne govorim o boljših barvah. pol filma sm gledal brez očal kar tudi pomeni da kkšnga hudga 3Dja ni bilo. Je bilo par detajlov a te niso vredni....
KAr se tiče igralcev- se mi zdi da je bilo igranje povprečno, definitivno pa Sigurney ni bila tako slaba kot ste vi govorili

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
danes pogledal 3D v kinu... ocena 7/10

+ planet (tiste gore so bile nore),
-zgodba solidna a že 100x videna
- malo premalo domišljije kar se tiče živali
-preveč kot risanka vse skupaj

Kar se tiče 3D. Po moje se ne splača dati 2 eur več za ta 3d. S samim 3Dejem sm bil ful razočaran! Tistih par scen bi bilo hudih tudi brez. Da ne govorim o boljših barvah. pol filma sm gledal brez očal kar tudi pomeni da kkšnga hudga 3Dja ni bilo. Je bilo par detajlov a te niso vredni....
KAr se tiče igralcev- se mi zdi da je bilo igranje povprečno, definitivno pa Sigurney ni bila tako slaba kot ste vi govorili

potem imaš po mojem probleme z globinskim vidom, jaz nisem mogel gledat brez očal

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
Jaz imam zelo dobr vid. Seveda je bilo veliko megleno vendar že to da sm veliko stvari lahko gledal brez očal pove da 3D ni bil lihk zelo pomemben.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kako si lahko normalno gledal dvojno sliko? Ker kadarkoli sem dal očala dol, sem videl samo dvojni negledljiv zmazek in tudi s škiljenjem ne bi mogel nič videti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
pusti ti turbobiča, tip živi v svojem navideznem brezdelnem komunističnem svetu. takih je malo, vsaj na prostosti.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.043
1.263
113
42
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kako si lahko normalno gledal dvojno sliko? Ker kadarkoli sem dal očala dol, sem videl samo dvojni negledljiv zmazek in tudi s škiljenjem ne bi mogel nič videti.

Sej je veliko zamegljenega. Ampak tisti predmeti ki so lihk prav oddaljeni so čisto lepo videno. Pa podnapisi so tudi dvojni.