stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne z istimi očali, ampak preklopnimi (shutter).
Ker ima film le 24 slik na sekundo, bodo 60Hz LCD-ji tudi čist dovolj.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik shootek pravi:
ksz

Včeraj gledal film v Planet Tuš Celje.

Če povem na kratko, se čisto strinjam z vsem kar je Jernej napisal (in je vsaj za mene veliko razočaranje (sem si pa verjetno sam kriv, ker sem verjetno pričakoval preveč)).

Je pa to seveda moje mnenje (in mnenje treh, ki so bili v kinu zraven mene).

LP

oba pa sta ga gledala v tušu v celju

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ali pa shutter očala, ja... pozabil na to opcijo.

Bomo videli, kaj bo zmagalo... polarizacija ali več >FPS. Čeprav mislim, da bo podobno kot pri bitki BlueRay vs. HD-DVD. Zmagal ni - nihče. Vmes je tehnologija prenosa podatkov tako napredovala, da ploščkov danes ne uporablja (praktično) nihče več.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
samo ti pa si pameten...kako ne; HDDVD je pušnil, bluray je splošno priznan nosilec, filmi, ps3 itd. zakaj ni razširjen, ker so pekači in nosilici še relativno dragi.

zakaj tako tolceš po avatarju 3d mi dejansko ni jasno. mozni sta dve razlagi, ali si tolk naiven in si pričakoval da boš imel glavo v platnu in bil tam v filmu ali pa si enostavno človek s težavami in želiš za vsako ceno kontrirat in težit.

res te ne štekam.

sam sem pričakoval točno to kar sem dobil, oziroma še večje sranje, zato mi je celoten film in tehnika pustil dober vtis.. pač živim v nekem realnem svetu.
Pa šel sem ga gledat v kolosej, ker so mi tuš vsi odsvetovali, zaradi takih in drugačnih razlogov.gladal sem ga pa tudi med prvimi, tako da nisem bil "okužen" z "daj, ta film pa moraš pogledat, ker je ne vem kaj"

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

ad Blueray:

Blueray ponuja 25GB na plošček (50GB dual layer bomo zanemarili, saj vemo, kako je s temi zadevami...), medtem ko so trdi diski že pred časom prebili mejo 100 EUR / TB. Optične povezave v velikih mestih omogočajo, da si BR film presnameš v slabi uri. Zakaj bi torej nekdo kupoval (pre)drage predvajalnike in (pre)drage ploščke, če pa bo v roku 1-2 let vse to dobil na iTunes-like straneh ali pa si presnel preko Torrentov?

CD je bil v štartu večji kot takratni trdi diski. BR zato že v štartu odpade za resno računalniško uporabo (backupi, prenos podatkov...).

Tako da ja - blueray je pušnil. Zamuja najmanj 5 let in čeprav hitro flikajo standard, je po mojem odpisan proti tranzistorskim in magnetnim medijem, predvsem pa proti "cloud"-u.

ad Avatar:

Na živce mi gre, ko ljudje, ki pogledajo 1 ali 2 filma na leto, sedaj na dolgo in široko razpravljajo o "kvaliteti", "revoluciji", "odlični in globoki zgodbi" ter pač povem še svoje mnenje.

Avatar JE hype. In čisto nič drugega.

ad 3D:

Reci kar hočeš, to je obliž na ponos filmske industrije, ker se v smislu modernih tehnologij premikajo kot en dinozaver. To je tako kot da bi si namesto kvalitetnega sub-a nabavil vibrator in si ga nalimal na trebuh. Wow, kakšni basi...

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Ne z istimi očali, ampak preklopnimi (shutter).
Ker ima film le 24 slik na sekundo, bodo 60Hz LCD-ji tudi čist dovolj.

pomojem bo najcenej in najbolj efektivno očala z LCD monitorčki....sej niso nevem kako drage

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po zaslužku Avatar že tesno diha za ovratnih Titanicu:

Titanic $1,842,879,955

Ko bo Cameron čez 10 let spet posnel film mu bodo verjetno pustili da dela kar hoče, samo da posname nekaj
grin1.gif

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
zakaj tako tolceš po avatarju 3d mi dejansko ni jasno. mozni sta dve razlagi, ali si tolk naiven in si pričakoval da boš imel glavo v platnu in bil tam v filmu ali pa si enostavno človek s težavami in želiš za vsako ceno kontrirat in težit.

Tudi jaz tega ne štekam. Res si jemlje k srcu tale Avatar.
grin1.gif

Verjetno je že kakih 50 postov v tej temi napisal v navezi negativnimi raznoraznimi kritikami filma.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Ali pa shutter očala, ja... pozabil na to opcijo.

Bomo videli, kaj bo zmagalo... polarizacija ali več >FPS. Čeprav mislim, da bo podobno kot pri bitki BlueRay vs. HD-DVD. Zmagal ni - nihče. Vmes je tehnologija prenosa podatkov tako napredovala, da ploščkov danes ne uporablja (praktično) nihče več.
Če misliš "kako bo shranjen 3D film na plošček", je to že dorečeno. 3D Bluray z MVC.
Slika za obe očesi je shranjena, kak pa to monitor do gledalca spravi pa je odprto.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
sam sem pričakoval točno to kar sem dobil, oziroma še večje sranje, zato mi je celoten film in tehnika pustil dober vtis..
Točno tak. Pričakoval si sranje in dobil "v redu" film. In si zato zadovoljen.

Tisti, ki pa so (zaradi hype-a) pričakovali oh-in-sploh, so (tudi) dobili "v redu" film. In so zato bili razočarani.

Preprosto. Ni nobene zarote odzadaj.
wink-1.gif

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
sam sem pričakoval točno to kar sem dobil, oziroma še večje sranje, zato mi je celoten film in tehnika pustil dober vtis..
Točno tak. Pričakoval si sranje in dobil "v redu" film. In si zato zadovoljen.

Tisti, ki pa so (zaradi hype-a) pričakovali oh-in-sploh, so (tudi) dobili "v redu" film. In so zato bili razočarani.

Preprosto. Ni nobene zarote odzadaj.
wink-1.gif

se strinjam

največkrat se na oceni filma odraža kaj si pričakoval ...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ja, za BR že... ampak nekateri proizvajalci zaslonov napovedujejo tudi izdelke z možnostjo polarizacije posameznih pixlov.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, saj. Eni displaji bodo prikazovali izmenično (in rabiš shutter očala), druga polarizacijsko (in rabiš pol. očala), tretja autostereoskopsko (brez očal).

Qmi

Fizikalc
22. jul 2007
1.056
1
38
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:

Titanic $1,842,879,955

Je že velik bližje...

1. Titanic $1,842,879,955
2. Avatar $1,836,143,000

Razlike praktično ni več
shocked-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ne da je ni več, samo še vprašanje ur kdaj, bo avatar 1, sploh nima smisla pisat, da je še titanic največji zaslužkar

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
jaz mislim, da bi lahko jernej šel še enkrat v miru pogledat avatarja mogoče kar 2d zdaj koje hype mimo
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Qmi pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi: