Apple iPad

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Takole pa brez podstavka...
V bistvu je to malo vecji iPhone
smile-1.gif
... Ce bi bil pravi "netbook" s pravim MAC OS-om, bi bil veliko bolj zanimiv... tako pa ...

Ali vsaj iPhonove aplikacije tečejo na iPad-u?

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Če bo multitasking kupim, drugače ga pa naj kr majo.

Bos pocakal na 2nd?

There's no multitasking at all. It's a real disappointment. All this power and very little you can do with it at once. No multitasking means no streaming Pandora when you're working in Pages... you can figure it out. It's a real setback for this device.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Cute... očitno nakazuje smer, v katero se bodo razvijale naprave. Uporabno... well... time will tell. Na začetku je bilo tudi veliko godrnjanja nad no-keyboard na iPhone-u, pa se je zadeva kar obnesla.

Specs: http://www.apple.com/ipad/specs/

Na prvi pogled manjkajo:

- SD card reža
- MagSafe, ki zna prenašati tudi podatke... pri tako veliki napravi se mi zdi, da je navaden docking priklop že prav smešen

Ne vem zakaj, ampak nekako sem pričakoval tudi telefonski del. Sicer je sama naprava brez zvočnikov in mikrofona za ta namen, ampak telefon bi lahko bil uporaben preko BT slušalk.

EDIT: ravno videl, da BT in mic so.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
nišni produkt

Ermm... pa a si ti videl tisti obgrizeni jabuk na hrbtni strani? To namreč ni logotip, ampak število vnaprej prodanih naprav.

iPad je enostavno - brez konkurence. To, da lahko vse delaš že z obstoječimi napravami, tu sploh ni fora. Poleg tega je na to nacepljen še fenomenalen, zatikanja prost, life-like vmesnik, ki ga meni nerazumljivo v vseh teh letih iPhone-a ni uspel nihče skopirat (ja, poznam ostale touchscreen naprave in ne, nikjer ni zadeva tako dobro izvedena).

Apple ima pristop k marketingu in uporabnikom, ki je unikat (ponovno nerazumljivo).

Tako da... nišni produkt... well, že mogoče glede uporabnosti, ampak glede prodaje pa bo po mojem daleč od tega.

Glavni cache pa je - postavljanje temeljev za prihodnost. Če ljudi danes prepričaš, da poleg telefona in prenosnika rabijo še tretjo napravo, si si naenkrat nabil produktivnost za 50% (2+1).

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
tipkovnica bo 70$, mapa s podstavkom 40$, SD card reader 30$, vga adapter 30$

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Najprej hvala za kompliment
evil.gif
!

Poznam omenjeni članek. Malo populističen, ampak cilja kar v pravo smer. Ultimativni marketing. Kako prodati hladilnik Eskimu...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
...
iPad je enostavno - brez konkurence. To, da lahko vse delaš že z obstoječimi napravami, tu sploh ni fora. Poleg tega je na to nacepljen še fenomenalen, zatikanja prost, life-like vmesnik, ki ga meni nerazumljivo v vseh teh letih iPhone-a ni uspel nihče skopirat (ja, poznam ostale touchscreen naprave in ne, nikjer ni zadeva tako dobro izvedena).
...

Preberi kar si sam napisal. Tudi sam si žrtev.

PS: Pa ne mislim, da je Apple slab, ima odlične izdelke - a vendar ni vse zlato, kar se sveti.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ne vem od kje ti ideja, da sem Apple fan
confused-1.gif
. Lenovo & Nokia E71. Samo poizkušam razumeti psihologijo za njihovim uspeh s hardware-sko in marsikdaj tudi funkcionalno podhranjenimi napravami.

Še najbližje je po mojem HP-jev slogan: "PC is personal again"

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Če bo multitasking kupim, drugače ga pa naj kr majo.

Bos pocakal na 2nd?

There's no multitasking at all. It's a real disappointment. All this power and very little you can do with it at once. No multitasking means no streaming Pandora when you're working in Pages... you can figure it out. It's a real setback for this device.

LP,
PIC

Bomo vidli, iPhone bi ga naj dobil z 4.0 updateom, sumim da bo tu enako.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Mi pokažeš cenejši tablet če ja ta precenjen? Pa da ima multi-touch in da se ga da upravljati samo z prsti, torej brez nekega odurnega stylusa. Pa avtonomija baterije naj bo vsaj 10 ur, kupim takoj.
zmaga.gif

Kaj ti pomaga, da je poceni, ko je pa neuporaben?

Pravi tabletni računalniki (ne napihnjeni telefoni) so res (pre)dragi, ampak so vsaj uporabni. Upam, da se bo našel nekdo, ki bo naredil tablet PC z zmogljivostjo običajnega netbooka - v sedanje tablete tlačijo vse od DVD pogona naprej.
Če je mogoče narediti uporaben netbook za 350 EUR, bi uporaben nettablet ne smel stati več kot 500 EUR - (oz. 700 EUR, če je od Appla).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
bi bla dobra zadeva ČE(ko), bi mela usb vgrajen, ČE bi mela razširitveno mesto za spomin, ČE bi imela pravi OS

tako pa je povečan iPhone, ki ga ne moreš nosit v žepu

newem

Pripravnik
20. nov 2007
279
0
16
Hm, zanimiva stvarca. A če prav razumem sploh nima nobenega USB vhoda?

Bo treba počakati še na HPjev Slate, ki bo poganjal Windows sedmico.
Ve kdo ceno za HP Slate?

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Mi pokažeš cenejši tablet če ja ta precenjen? Pa da ima multi-touch in da se ga da upravljati samo z prsti, torej brez nekega odurnega stylusa. Pa avtonomija baterije naj bo vsaj 10 ur, kupim takoj.
zmaga.gif

Kaj ti pomaga, da je poceni, ko je pa neuporaben?

Pravi tabletni računalniki (ne napihnjeni telefoni) so res (pre)dragi, ampak so vsaj uporabni. Upam, da se bo našel nekdo, ki bo naredil tablet PC z zmogljivostjo običajnega netbooka - v sedanje tablete tlačijo vse od DVD pogona naprej.
Če je mogoče narediti uporaben netbook za 350 EUR, bi uporaben nettablet ne smel stati več kot 500 EUR - (oz. 700 EUR, če je od Appla).

Neuporaben za kaj? Lahko brskam po spletu, lahko čekirarm maile, lahko poslušam glasbo, lahko gledam videje, lahko napišem kak dokument, lahko naredim predstavitev, lahko editiram fotografije itd. + da ne pozabimo odprtega sdk-ja ki bo zagotovo prinesel na tone uporabnih brezplačnih aplikacij. Edini minus v mojih očeh je to da ni multitaskinga in mogoče primankljaj usb porta.

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
zmaga.gif
550€. In neprimerljivo večja uporabnost.