Apple iPad 2

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jest sem probal Bamboo Stylus za iPad... in ni nevem kako uporabno...

http://bamboostylus.wacom.eu/index-EN.html

wacom-bamboo-stylus-ipad.jpg

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.511
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
iPad je narejen tako, da se najlazje upravlja s prsti... Stylus je samo dodatek drugih proizvajalcev... In meni osebno je lazje delati s prsti...
Mogoce pride prav nekomu, ki ima zilico za risanje...

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
hm... potem je boljše s prstom pisati kak pa s kakim stylusom?

Če bi hotel staromodno pisati, bi si nabavil papirnato beležko za pol €.
smile-1.gif

Jaz komot tipkam na ipad v ležečem položaju.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Tale teden malce testiram Ipad 2 in se odločam on ali pa kakšna druga android tablica. Zanima me ali obstaja kakšen program za izmenjavo podatkov med Android telefonom in pa ipadom, pa ne preko interneta(dropbox in podobno) saj mi ni vedno dosegljiv po normalnih cenah. Se pravi Wifi BT ali celo preko kabla?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ne in ne. BT prenos je možen le med ios napravami s kakim programom iz appstore.iOs ne omogoča dostopa do sistemskih fajlov, zato tut ni file explorerja na iOS in zadev povezanih s tem.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah iOS je glede teh zadeve meni osebno enrazumljivo zaprt. Iz tega naslove, ko se bil pred enako dilemo, odločil za Taba 10.1. Namreč Andorid 3 je neprimerno bolj prijazen in uporaben kot pa sam iOS. Res pa je da na boš na andorodu občasno naletel na nekaj milisekunjdni glitch, česar pri ipadu nisem opazil. Ampak je zadeva daleč od moteče in sam andorid 3 lavfa izredno lepo. Vanj vtakneš klasičen usb ključ in gas
wink-1.gif
Skratka ipad je že malce čas povozil, sploh ob prihajajočih andorid tablicah. Poglej za kakšnim Asus Tranformer Prime, ki prihaja na trg. Zgolj OBJEKTIVNO mnenje, brez fanatičnih izpadov, katere pa zagotovo pričakujem s strani jabolčnikov.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Sam veš tudi iPad prihaja novi
wink-1.gif
Po zadnjih govoricah z retna displayem in quad core procesorem A6.

On topic. Aplikacija Air sharing omogoča prenašanje datotek. Med drugim tudi preko brskalnika. Torej iz androida na iOS se da. Sicer pa mi ni jasno zakaj kdorkoli ne bi uporabljal dropbox-a in podobnih. Prihodnost je v oblaku. Lahko imaš tudi svojega. Jaz imam na domači mašini nameščen WebDAV server, preko katerega lahko prenašam karkoli iz katerekoli naprave od koderkoli.

Nazadnje urejeno:

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sicer pa mi ni jasno zakaj kdorkoli ne bi uporabljal dropbox-a in podobnih.

Zato, ker ne bereš nič, kaj drugi pišejo in kakšne potrebe imajo. Zdej pa preberi še enkrat, kaj možakar želi.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Kaj pa tebi ni jasno? Sem mu dal dve opcije, preko katerih lahko prenaša podatke preko wifi.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Še en razlog, da bom razmislil ali bom imel to napravo. Kakšen mesec sem uporabljal Transformerja, pa dobil tako ponudbo za njega da nisem mogel reči ne.
wink-1.gif
Tako da android 3 kar poznam, pa še Samsunga 10.1 imam tudi doma. Očitno bom oba prodal in kupil Prime-ta .Oblika ekrana mi je bolj všečna na Androidih. Me pa Ipad ni pustil čisto hladnega, določene stvari ima prav dobro pošlihtane glede na Androida.

mat

Fizikalc
31. avg 2007
1.036
21
38
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Kaj pa tebi ni jasno? Sem mu dal dve opcije, preko katerih lahko prenaša podatke preko wifi.
Ki pa mora biti nekje priklopljen na internet. Tega nočem.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Nisem nikjer napisal, da je ipad mene pustil hladnega. Konec koncev sem kar nekaj časa okleval med obema, oba sem testiral doma po več dni skupaj. Na žalsot me je "zaprtje sistema" odvrnila do samega nakupa. Kot že omenjeno, je sama izkušnja za minimalno malenkost še vedno boljša na iOSu. Ampak da imam out of the box omogočeno samo enosmerno kopiranje slik na čitalec kartic in podobno..sori. Vsaj zame osebno.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Air Sharing dela tudi preko adhoc wifi. iOS podpira tudi tethering preko bluetooth, za kar vzpostavi tcp/ip stack preko bluetooth. Kar preverjeno lahko izkoristiš za prenašanje datotek preko bluetooth. Res pa da sem to probal samo med iPhonom in računalnikom.

Android, vsaj 2.x verzije, se ne more povezati na adhoc wifi. Gre pa obratno, se pravi iOS se lahko poveže na Androidov wifi hotspot. Na Androida namestiš tudi (s)ftp strežnik. Če iOS jailbreakaš, tudi lahko daš gor openssh in s tem dobiš sftp strežnik.

Marsikaj se da.