Kaj pa dobijo kulturniki in kdo spada v to kategorijo?itak, sej to je jasno. mi ne zivimo v oblakih. Jaz sem imelidejo da bi nas recmo 500 ljudi tako razveselili "naključno" kot kulturnike.
Kdo dobi status, pod kakšnimi pogoji in v kakšnem znesku so financirani s strani dežave?kulturnike fojtra država, pa če delajo kaj koristnega ali ne. Samo status si moraš pridobit. Zdaj so celo še neke ideje, da bi jim država plačevala zdrastveno zavarovanje posebej?? kaj še sledi? Koliko jih je ne vem. Je pa imho vsak preveč, ki se cuza na naš račun.
Verjamem pa, da tega koncepta poštenega dela,ki ga nekdo mora plačat ne razumeš.Tako da so podrobne nadaljnje debate povsem odveč.
Kaj pa dobijo kulturniki in kdo spada v to kategorijo?
Recimo pokojnino
https://www.drugisvet.com/novice/svetlana-makarovic-ob-350-evrov-pokojnine-jansa-nas-je-okradel.html
Brez evra vplacanega prispevka
Res ne razumem, kako lahko nekdo iz Slovenije ravno Svetlani Makarovič pri vsem njenem opusu očita pokojnino.Recimo pokojnino
https://www.drugisvet.com/novice/svetlana-makarovic-ob-350-evrov-pokojnine-jansa-nas-je-okradel.html
Brez evra vplacanega prispevka
Res ne razumem, kako lahko nekdo iz Slovenije ravno Svetlani Makarovič pri vsem njenem opusu očita pokojnino.
In še glede očitkov o nevplačanih prispevkih. To seveda ne drži. Preden se je leta 1970 odločila za svobodnjakinjo, se je preživljala kot tajnica in vzgojiteljica otrok s posebnimi potrebami. Ima končano srednjo vzgojiteljsko šolo in diplomo na AGRFT, poleg tega je zagotovo tudi kasneje plačevala tako davke, kot prispevke.
Kajetan Kovič je umrl leta 2014, je pa celo delovno dobo do upokojitve urednikoval na DZS, dolga leta mislim da je bil celo glavni urednik za leposlovje.potemtakem ima tudi Kajetan Kovič izjemno pokojnino že v žepu, saj ima tudi on izjemen opsu. Sploh recimo že zaradi Mačka Murija, ki je precej bolj priljubljen, prepoznaven kot marsikateri lik iz Svetlaninega opusa. Pa me res zanima ali jo bo imel (ima, če je že v pokoju), saj je omenjeni lik, praktično povsod, pa tudi kot maskota se ga precej uporablja.
no da ne bo pomote, davke plačujemo vi, nimamo pa vsi izjemih pokojnin...isto prispevke, čeprav ne vem ali jih je dotična kaj vplačevala.
Vir?Res ne razumem, kako lahko nekdo iz Slovenije ravno Svetlani Makarovič pri vsem njenem opusu očita pokojnino.
In še glede očitkov o nevplačanih prispevkih. To seveda ne drži. Preden se je leta 1970 odločila za svobodnjakinjo, se je preživljala kot tajnica in vzgojiteljica otrok s posebnimi potrebami. Ima končano srednjo vzgojiteljsko šolo in diplomo na AGRFT, poleg tega je zagotovo tudi kasneje plačevala tako davke, kot prispevke.