Apple iPad

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Oooo, bad! Torej, če imam nek pdf, ki bi ga rad imel na iPadu. Ga ne morm z USB-ja prenest?
Edina opcija, da ga pošljem na gmail in ga potem downloadam?

Pa še to. Če nimam v službi wi-fi. Kaj lahko naredim, da bom lahko iPad uproabljal?

In - lahko naredim z aplikacijo, da se nokia naredi kot dostopna točka in potem preko gprsa iPad uporabljam kjer koli?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Zelo eleganten nacin je Dropbox ... Potrebujes pa povezavo...vsaj takrat, ko kaj odpiras.

Glede povezljivosti ce ni WiFija... Lahko nabavis model iPad WiFi+3G, ki ima vgrajeno moznost povezave preko mobilnega interneta... lahko uproabis kaksen mobilnik, ki omogoca tethering preko WiFi... lahko nabavis MiFi (3G modem, ki je v bistvu mini WiFI dostopna tocka) ...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Razumem, samo če ne bi želel imeti dokumentov na netu. A res ne bo šlo preko USB-ja, da bi pdf recimo mi odprlo na iPadu? In obratno - da ga lahko tja shranim (če se seveda dokupim kamera kit)?

Glede povezljivosti... Te opcije, ki si jih naštel. Kaj od tega ponuja apple ali cenej dobim pri nas?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Baje bo retin-a display, tanjši, facetime kamera, micro usb, malo hitrejši procesor.
Se mi splača počakat (ker meni se to ne zdijo neke novosti)?

Pa kako bo s kompatibilnostjo micro usb, ko boš imel navaden usb ključ?
Preko adapterja. (mehanski)

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ki ga bo treba spet dokupit?

No glavno kar me zanima in je razlog, če ga naročim kolegu iz ZDA ali ne je, USB in datoteke. Nekje sem prebral, da kljub temu, da imaš kamera kit, veliko usb-jev sploh ne dela. Je to res?
In - lahko prenašaš datoteke iz usb-ja na iPad in obratno?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Razumem, samo če ne bi želel imeti dokumentov na netu. A res ne bo šlo preko USB-ja, da bi pdf recimo mi odprlo na iPadu? In obratno - da ga lahko tja shranim (če se seveda dokupim kamera kit)?

Glede povezljivosti... Te opcije, ki si jih naštel. Kaj od tega ponuja apple ali cenej dobim pri nas?

Direktno preko USBja zal ne bo slo... Slo pa bo preko iTunes-a (ce noces uporabiti skladisca v oblaku - recimo Dropbox) ... Glede resitve za povezovanje... Od Apple-a je iPad WiFi + 3G
smile-1.gif
... Tam samo vstavis microSIM kartico in si online povsod, kjer je na voljo WiFi ali mobilno omrezje (GPRS, EDGE, 3G,...) ... Glede MiFi pomoje Apple nima nic podobnega v svoji ponudbi...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ja, dropbox mi ne diši ravno. iTunes pa je najbrž dobr, ker tudi sinhronizira?

Kje pa je funkcija, da lahko dodaš recimo word datoteko v iTunes? Ker sem včeraj gledal in nisem našu...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.512
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pri programu, ki je za odprianje Word datotek ...

Priklopis iPhone, izberes Apps in spodaj pod seznamom aplikacij je okno, kjer so programi, ki so namesceni in omogocajo sinhronizacijo dolocenih tipov datotek ...

20101116-psm3668fsgi384i77cm2gyy66.jpg

Tole je sicer primer za iPhone... vendar je za iPad enako ...
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nevem koji kura*c se zaletavaš v iPada če vidiš da to ni za tebe? Kupi normaln TAB katerih bi drugo leto malo morje ter uživaj v uporabi...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jest, hvala! Trenutno nimam iPoda pri sebi, ampak deluje ta zadeva tudi na shufflu?

Avtofun, glede na to, da ga dobim za 360€, ga lahko JUTRI prodam za vsaj 400€ v Sloveniji :) In nisem rekel, da ni zame (prav nasprotno, določene karakteristike prav rabim - da imam neko tako napravo vsak dan lahko s sabo in mi omogoča super pregled nad sestanki, itd), ima le apple določene butaste omejitve. Žal.
Ampak ne pravijo zastonj... Once go MAC, never go back.
tongue-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ja no, imam že drugega iMaca in razen tega da ne crkne in da imam več prostora na mizi ne vidim neke superiornosti
smile-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hahahhaa, predvidevam, da si eden tistih, ki ima na iMacu windowse:) hahahah:)
Pa hvala za seznanitev s tem, kaj je dobro zame.
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Jih tudi imam ja, pa? Mi pač MacOS ne leži preveč. Isto ko eden tistih ki se s Ferrarijem vozi počasi ne?
hysterical-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.910
113
prava primerjava bi bila: eden tistih ki v ferrarija vgradi renault dci mašino
smirk-1.gif

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Miiiiir:) Dejta mi rajš povedat, kako natisneš (povežeš z tiskalnikom) dokument iz iPada?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.180
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Zelo eleganten nacin je Dropbox ... Potrebujes pa povezavo...vsaj takrat, ko kaj odpiras.

Glede povezljivosti ce ni WiFija... Lahko nabavis model iPad WiFi+3G, ki ima vgrajeno moznost povezave preko mobilnega interneta... lahko uproabis kaksen mobilnik, ki omogoca tethering preko WiFi... lahko nabavis MiFi (3G modem, ki je v bistvu mini WiFI dostopna tocka) ...

Tole mene spominja na : " Pot iz MB v LJ ni mogoča... RAZEN preko Berlina, Pariza in nazaj do Trsta." ... Pa le enkrat pridejo trenutki ko sem srečen z svojim W7 in HP-jem.
smile-1.gif