Android tablice

I

Izbrisan uporabnik #488

Še malo slik, tipkovnica lepo dela.

Kakšen dober divx player je?
smile-1.gif

ivi

Pripravnik
19. avg 2007
466
17
18
kak adapter si pa dobil zraven (tukaj mislim če je za naše vtičnice) in pa kolk dolgo si čakal od nakupa pa da je prišlo do doma.

I

Izbrisan uporabnik #488

dela divx z lepo z našimi podnapisi (codepage je treba samo spremenit).

Vtičnica je naša, naročeno je bilo v torek, danes je prišlo (ti pravim da je iz EU skladišča).

I

Izbrisan uporabnik #488

Hehe.
http://en.wikipedia.org/wiki/GOME_Electrical_Appliances

To je firma, ki packa te Superpade in ima letno 24milijard prihodka (2006)
smile-1.gif

Tale naprava je Superpad III, Android 2.3, model, ki "uradno" ne obstaja.
Gre za klon "originala" Superpad 2 Flytouch 3 android 2.2 (ibex). Ogromno je tega in teh verzij.

Dejstvo pa je, da teh zadev ne moreš kar v kleti delat, tako da komponente so bolj ali manj enake. V čem je fora, da Kinez to za take male pare naredi?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
pest riža na dan vse reši. tudi pri nam bi jih lahko delal za pest riža, pa da tajkun dobi metek v glavo če zaserje firmo.

kot bavčarji, hilde, kramarčki in podobni faloti.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Lahko stestiraš kako dolgo ti baterija zdrži? Recimo pri max osvetlitvi in predvajanjem enega 720p filma?

Jst sm si naročil nekaj podobnega - 7" rezistivni ekran, prevaja tudi 1080p filmčke tekoče, ampak recimo flash filmčki na 24ur.com mi pa štekajo. Vse super, gor sem priklopil brezžično tipkovnico in miško, gledam 1080p filme na plazmi preko mini hdmi, tudi igre delajo bolj kot ne vse - sprobal asphalt 6, world of goo,... Malo sem edino razočaran nad baterijo, ki pri predvajanju 1080p zdrži manj kot 4 ure, kar včasih ni zadosti za 2 filma in ekranom - premala resolucija za 7". Stala je pa res drobiž ... manj kot 50€ direkt iz kitajske. Notri imam 32GB kartico iz DX (20€).. Za postlo, kavč, wc :D pride kr prav. Pa za na plažo bo tudi ok. Če mi ga ukradejo, pač novega naročim - http://www.ahappydeal.com/products/product_51629.htm

I

Izbrisan uporabnik #488

Verjetno drži par ur, saj to ne more dolgo držati glede na porabi in kapaciteto baterij.

Zaenkrat zadeva deluje in programje tudi. Le navigacija sygic je parkrat vrgla ven, sem mel kombinacijo pirata in druge verzije downloadane vsebine, je že na začetku težil. Pa tudi sicer sygic ne priporočam, preveč načičkano in preveč detajlev, tako da ne dela gladko.

Skratka za navigacijo iGO z edino omejitvijo, to je zaenkrat resolucija 960x xxx. Program ne podpira več.
Prav tako dodatna gps antena niti ni nujna, tudi brez nje najde satelite in deluje.

Še vedno pa ugotavljam "uporabnost" same zadeve. Sam Android mi ni všeč, vse je brez nekega reda, ikone nametane po ekranu, nastavitev veliko, preden najdeš obrneš pol menijev. Meni ta Linux/Android ni nikakor všeč. Kaj ostali uporabniki nosite poleg krpico, da nonstop brišete ekran?
smile-1.gif
ta model ima palčko, vsaj nekaj, sicer stvar hitro postane negledljiva.

HDMI izhoda pa še nisem probal, nimam kabla pravega.

Še vprašanje? A se da tablico povezat na PC? najbrž že a ne, samo takšen usb kabl rabiš al kaj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, microsd do 32Gb, sdhc tudi podpira, ker imam 4gb not.
Notranjega ima 4Gb, nekje sem prebral, da gre za "navadno" microsd kartico in če odpreš napravo, jo lako zamenjaš z večjo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Verjetno drži par ur, saj to ne more dolgo držati glede na porabi in kapaciteto baterij.

Sicer nevem kakšna je baterija ampak Galaxy TAB 10.1 in iPad2 držita menda povprečno tam cca. 9-10ur če sem prav prebral?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Drži. Ampak zgornji ima 3500MhA baterijo, tab 10.1 pa 7000MhA, kar je pa razlika. pa čeprav ne tako vleika kot pa v sami ceni
smile-1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še vedno pa ugotavljam "uporabnost" same zadeve.

Zaradi tega vprasanja tudi sam (še) nisem nabavil tablice. Se mi zdi bolj smotrn nakup netbooka, za pol manj denarja od transformerja ali samsunga, dobim netbook z 250 GB diska. Dovolj za shranjevanj slik in filmov z dopusta. S tem, da na netbooku bo delalo vse, na tablici pa pol programovja sploh se ni (tu mislim na garminove aplikacije in gps logger aplikacije). Tako, da zaenkrat tudi sam ne vidim neke prednosti pred netbookom, razen to da bi sel v korak s casom, ko bi drsal s prstom po ekranu. Me pa mika ja...

LP

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Prednost tablice je udobno poležavanje z njo na kavču, udobno prebiranje novic na sekretu, surfanje in gledanje filmov na vlaku... Ne mi rečt, da je netbook za to dober. Imam oba in ima vsak svojo specifiko uporabe, ampak brzina, enostavnost in udobje ni ravno prednost netbooka. Ma [censored], ko gledam tv in hočem nekaj na wikipedijo pogledat me pri netbooku mine, preden sploh iz spanja pride, kaj šele pol tipkat pa po tistem blesavem touchpadu prste lomit... Da ne omenjam kako nerodna je reč v rokah ali pa na kolenih.

Kaj misliš z garminovimi in gps logger aplikacijami? Za navigacijo imaš boljše zadeve (garmina je čas davno povozil), odlične aplikacije ki služijo kot gps logger pa tudi.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na kavču lažje poležavam z mini notebookom, kateremu lahko spreminjam naklon ekrana, pri tablici pa to ne gre a ne
smile-1.gif
Enako je tudi z gledanjem filmov. Postaviš ga na ploskev in gledaš, tablico pa moraš držat v tacah, kjer jo s švicom hladiš, hehe.

Nalaganje sistema pri tablici tudi ni bliskovito, vsaj pri tej kitajski ne. Če gledam svojo Nokio e71, se tudi tam kar dolgo nalaga symbian (primerjava zgolj). Na notebooku lenovo se pa sistem kar hitro naloži, sem lepo vse oklestil, da dela ko raketa.

Glede navigacij pa je takole.
Ko gledam tele Sygiæe, iGote ipd. zadeve, vidim zakaj je Garmin še vedno to, kar je. Ni vse v načičkanem vmesniku, ki zatika in požira resurse, ampak v kvalitetni kartografiji, preprostosti uporabe ter dodatnem programu za načrtovanje brez naprave (PC itd.).

Se strinjam z alfistom: nek sistem android, kjer obupno iščeš programje, ki bo delalo na nerootanem, rabiš pravo verzijo OSa itd..

Ko je prišel ven iPad sem že imel podobne pomisleke o uporabnosti, predvsem pa ceni.

Mali notebook dobiš za 250 eur (ok, gps edino nima), iPadi pa so kolko 500, 700?

Pa potem še vedno nimaš "mašine" da bi lahko vse delal.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na kavču lažje poležavam z mini notebookom, kateremu lahko spreminjam naklon ekrana, pri tablici pa to ne gre a ne
smile-1.gif
Enako je tudi z gledanjem filmov. Postaviš ga na ploskev in gledaš, tablico pa moraš držat v tacah, kjer jo s švicom hladiš, hehe.

Lol, a tablice pa ne moreš cele obrnit, je treba met možnost rotiranja ekrana?
smile-1.gif

Citat:

Nalaganje sistema pri tablici tudi ni bliskovito, vsaj pri tej kitajski ne. Če gledam svojo Nokio e71, se tudi tam kar dolgo nalaga symbian (primerjava zgolj). Na notebooku lenovo se pa sistem kar hitro naloži, sem lepo vse oklestil, da dela ko raketa.

Koga sploh briga hitrost nalaganja sistema, to počneš vsakih par mescev enkrat. Bistvo je v tem, da se windowsi in sleepa zbujajo predolgo (v 5s jaz že hočem informacijo, ne pa da v tem času šele disk začne mlet). In ko se zbudijo je vseskup tako nerodno da popizdiš pa vržeš v kot. Tablica ne rabi bit v sleepu, ker ne žre praktično nič štroma.

Citat:

Glede navigacij pa je takole.
Ko gledam tele Sygiæe, iGote ipd. zadeve, vidim zakaj je Garmin še vedno to, kar je. Ni vse v načičkanem vmesniku, ki zatika in požira resurse, ampak v kvalitetni kartografiji, preprostosti uporabe ter dodatnem programu za načrtovanje brez naprave (PC itd.).

Oprosti, ampak če je tvoja očitno edina izkušnja z androidom nek poceni kitajski nadomestek, kdo si potem ti, da boš govoril o zatikanju in požiranju resourcov? Da, garmina je softversko čas povozil, kartografijo pa uporablja enako kot ostali (česar očitno še nisi vedel).

Citat:

Se strinjam z alfistom: nek sistem android, kjer obupno iščeš programje, ki bo delalo na nerootanem, rabiš pravo verzijo OSa itd..

Ko je prišel ven iPad sem že imel podobne pomisleke o uporabnosti, predvsem pa ceni.

Mali notebook dobiš za 250 eur (ok, gps edino nima), iPadi pa so kolko 500, 700?

Pa potem še vedno nimaš "mašine" da bi lahko vse delal.

No vidiš, niti približno ne moreš dojet smisla tablic in še kar naprej sanjaš o mašini na kateri boš vse delal. Sam imam normalno mašino, laptop, netbook in tablico. Za vsakega vem kje mu je mesto. Ti pa bodi še naprej zadovoljen z netbookom in bo življenje krasno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Če ležim v postelji moram tablico držat, notebook pa je lahko na meni in "delam", pri tablici rabim al kolena al pa 4 roke
smile-1.gif

Ti se oa že dolgo nisi z vlakom vozil, kjer imaš mizice.

Nima iPad okoli 600g?

Tam glede nalaganja sem mislil zagon, sem se malo nerodno izrazil.

Glede navigacij pa priznam, da še nisem imel z njimi opravka, bom si kakšno omislil. iGO na kitajcu dela gladko ko sneta sekira.

Ne vem zakaj te je tako razburila debata o (ne)"uporabnost"i tablic. Me pač zanima zakaj to folk tako uporablja in ali gre za nekaj, kar je najboljše pod soncem.

Jaz pač vidim to kot šminko.