Android tablice

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Šteje, dokler je prodaja tablic v vzponu. Ko pa bodo telefoni "res počasi začeli zamenjevati tablice", boš imel pa ti prav.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Steve pravi:
ravno v tem tvojem "sem pisal malo" je problem. Utrujaš upičkomater v skoraj vsaki sekciji foruma in si tečn. Saj drugega sploh ne moreš bit z slabih 15kilo postov. Tolko pametnih postov se enostavno ne da napisat

Sem novo temo odprl, mi lahko tam pomagaš pametovati.
priden.gif

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Jaz vidim tablico kot zelo uporabni gadget. Pred enim letom sam nabavil iPad in sicer prve generacije ter sem bil zares navdušen. Je res da trenutno računalnika ne more zamenjat, ampak v bližnji prihodnosti mu lahko rata zelo huda konkurenca. Par dni nazaj sem pa Pad-a zamenjal za SAMSUNGA 10.1 in sem še bolj navdušen.

Res je da na iPad-u vse vsaj na oko laufa bolj tekoče ampak možnosti ki ti ih ponuja android so fantastične. Da se prilagodit skoraj vsaka malenkost in to je velika prednost v primerjavi z Apple-om. Da o iTunes ne govorimo....

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Kakšno mnenje o PRESTIGIO MULTIPAD PMP7100C ? Res, da ima "samo" 256Mb rama, a uporabljal pa bi se v veliki večini za brskanje po internetu, ogled kakšne serije/filma, kakšno osnovno igro in za beležke.

Hvala, LP

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
To je tud malo cudno...ko navajate zakaj boste uporabljal tablice, vas veliko napise za ogled kakega filma....a na steni lezi skor 50" plazma TV
smile-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Ahahahahah
hysterical-1.gif

Tablica ni zame, jih imam zadost na tripih, ko skačejo okoli mene z njimi in fotkajo
grin1.gif

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
Ok, testiral čez dan in nimam večjih pripomb, ker zadeva prežveči vse kar ji vržem (720p,1080p MKV) vključno z flash vsebino in renderiranje strani je tudi več kot zadovoljiva (nobenega večjega lagiranja ob zoomiranju strani). Igre v kombinaciji z Chainfire delujejo BP.

Battery test http://tabletrepublic.com/foru...est%5D-108.html

ARM8 & Mali400 res opravljata svoje delo odlično.

Edini minus je mogoče resolucija ki bi lahko bila višja kakor tudi boljša kvaliteta LCDja ampak za takšen denar tega ni za pričakovati.. posledično bi bil dražji kar mi pa nebi sedlo ker ga imam za couch surfing in ostale bedarije =) & nima backlighta za kapacitivne gumbe ampak to bom ta teden nadknadno dodal
wink-1.gif

Probal sem tudi zadnji ICB build beta in me je pozitivno presenetil problem je le še da jih driverji (mali400) malenkost mučijo saj se pojavi nekaksen bel flek ob rotaciji in nekaj aplikacij se ne zažene. Bomo videli kaj bo ta vikend prinesel.. se suslja o novem buildu.

Soliden build saj nima filinga po čip plastiki..konkretno sede v roko.

Za ta denar best buy (s carino in dhl express - 140E)

Ta model bo baje zamenjal Advanced 2, ki bo imel boljši LCD & resolucijo = dražji (žal
10.gif
)

Nazadnje urejeno:

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Wow, se eden ki pricakuje cudeze od poceni plastike.

Leto nazaj sem kupil Samsungovega TABa. Mislim, da veš koliko denarja je takrat stal (redna prodaja).
In ta za 140€ ponuja DOSTI. Več kot 7 TAB prve generacije, če seveda upoštevamo denarno, saj je 4x cenejši!.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Se strinjam ja, verjetno pa se tudi ti strinjaš, da tudi na S2 so ikone enako razmetane brez pravega reda po namizju
smile-1.gif
tu pa ne pomaga hardware.

"Nametane" so točno tako, kot si jih sam "namečeš" ...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:
Leto nazaj sem kupil Samsungovega TABa. Mislim, da veš koliko denarja je takrat stal (redna prodaja).
In ta za 140€ ponuja DOSTI. Več kot 7 TAB prve generacije, če seveda upoštevamo denarno, saj je 4x cenejši!.

Upošteval nisi edino tega, da so tudi tabi zdaj 4x cenejši, pa da ima tab boljši ekran, 3g zmožnosti in več notranjega spomina.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik motoristic pravi:

Upošteval nisi edino tega, da so tudi tabi zdaj 4x cenejši, pa da ima tab boljši ekran, 3g zmožnosti in več notranjega spomina.

In GPS. Igo zgleda prav fajn gor
smile-1.gif
Pa boljši obe kamerci ok.. sam vseeno.
Škoda, da ne bo uradnega ICS-na TABu prve generacije, saj je čisto capable poganjanja le-tega.

bulinho

Zelenc'
16. dec 2011
3
0
1
Nadam se da nije problem ako pišem na hrvatskom.

Može li netko tko je naručivao Tablet PC iz Kine u Sloveniju reči svoje iskustvo sa carinom. U Hrvatsku nije moguæe uvesti bez CE dokumenta, a veæina kineskih uređaja (low-cost) nema taj certifikat, tako da je moj Ainol Novo7 zapeo na carini u Zagrebu i nakon toga se vratio u Hong Kong. Preblem je to što tablet ima wlan.

Sada bih naručio u poštanski ured u Brežice (poste restante, poštno ležeče), ali me zanima ima li i kod vas istih problema na carini.
Alternativno mogu naručiti kod prijatelja u Ljubljanu. Spreman sam platiti i carinu i ddv, ali ne želim da se opet vrati natrag.

Google translate (HR-->SLO)

Upam, da to ni problem, če pišem v hrvaščini.

Ali lahko nekdo, ki je odredil tablični računalnik iz Kitajske v Sloveniji povedati svoje izkušnje s tarifami. V Hrvaškoj ni mogoče uvoziti brez dokumentov, in večina kitajskih naprave (low-cost), ki nima certifikata, tako da moj Ainol Novo7 obtičali na carini v Zagreb in nato vrnil v Hong Kong. Prebl je, da tablica ima WLAN.

Zdaj sem naročil poštni ured v Krškem (poste restante, poštno ležeče), vendar se sprašujem, ali vas in enake težave na carini.
Alternativno jih je mogoče naročiti od prijatelja v Ljubljani. Pripravljen sem plačati uvozne dajatve in DDV, vendar ne želim, da obrne nazaj.

Pozdrav,

Zvonimir

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
On ni kupil iz Kitajske, ampak od EU prodajalca, tako da ni bilo problemov, kaj se carine tiče.

Sem videl tablico Ainol Novo7 na ebay.co.uk, kjer se izogneš carini, vendar si jo v tem primeru naroči v Slovenijo.