Nadam se da nije problem ako pišem na hrvatskom.
Može li netko tko je naručivao Tablet PC iz Kine u Sloveniju reči svoje iskustvo sa carinom. U Hrvatsku nije moguæe uvesti bez CE dokumenta, a veæina kineskih uređaja (low-cost) nema taj certifikat, tako da je moj Ainol Novo7 zapeo na carini u Zagrebu i nakon toga se vratio u Hong Kong. Preblem je to što tablet ima wlan.
Sada bih naručio u poštanski ured u Brežice (poste restante, poštno ležeče), ali me zanima ima li i kod vas istih problema na carini.
Alternativno mogu naručiti kod prijatelja u Ljubljanu. Spreman sam platiti i carinu i ddv, ali ne želim da se opet vrati natrag.
Google translate (HR-->SLO)
Upam, da to ni problem, če pišem v hrvaščini.
Ali lahko nekdo, ki je odredil tablični računalnik iz Kitajske v Sloveniji povedati svoje izkušnje s tarifami. V Hrvaškoj ni mogoče uvoziti brez dokumentov, in večina kitajskih naprave (low-cost), ki nima certifikata, tako da moj Ainol Novo7 obtičali na carini v Zagreb in nato vrnil v Hong Kong. Prebl je, da tablica ima WLAN.
Zdaj sem naročil poštni ured v Krškem (poste restante, poštno ležeče), vendar se sprašujem, ali vas in enake težave na carini.
Alternativno jih je mogoče naročiti od prijatelja v Ljubljani. Pripravljen sem plačati uvozne dajatve in DDV, vendar ne želim, da obrne nazaj.
Pozdrav,
Zvonimir