Android tablice

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Verjetno drži par ur, saj to ne more dolgo držati glede na porabi in kapaciteto baterij.

Zaenkrat zadeva deluje in programje tudi. Le navigacija sygic je parkrat vrgla ven, sem mel kombinacijo pirata in druge verzije downloadane vsebine, je že na začetku težil. Pa tudi sicer sygic ne priporočam, preveč načičkano in preveč detajlev, tako da ne dela gladko.

Skratka za navigacijo iGO z edino omejitvijo, to je zaenkrat resolucija 960x xxx. Program ne podpira več.
Prav tako dodatna gps antena niti ni nujna, tudi brez nje najde satelite in deluje.

Še vedno pa ugotavljam "uporabnost" same zadeve. Sam Android mi ni všeč, vse je brez nekega reda, ikone nametane po ekranu, nastavitev veliko, preden najdeš obrneš pol menijev. Meni ta Linux/Android ni nikakor všeč. Kaj ostali uporabniki nosite poleg krpico, da nonstop brišete ekran?
smile-1.gif
ta model ima palčko, vsaj nekaj, sicer stvar hitro postane negledljiva.

HDMI izhoda pa še nisem probal, nimam kabla pravega.

Še vprašanje? A se da tablico povezat na PC? najbrž že a ne, samo takšen usb kabl rabiš al kaj.

Kupil si poceni, pocasno govno, pa po njem sodis sistem, da ti ni vsec :D Go figure.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ej vsak dan na šiht pa nazaj z vlakom, več kot 2 uri na dan, nobenih sledi o mizicah
smile-1.gif

Moj galaxy tab ima dobrih 300g in ga ne rabim držat na sebi, ampak sem z njim v kakršnikoli pozi mi paše
wink-1.gif

Tablice so uporabne za enostaven dostop do informacij, predvajanje medijskih datotek in recimo igranje igric. Pri prvem so čista zmaga. Ne sanjat o nerodnem netbooku in odličnem mazohističnem experiencu s touchpadom
wink-1.gif

Pri meni je tab postal praktično glavno orodje za srfanje. Si pa za razliko od nekaterih ne delam utvar z idejami, da bo to nadomestilo vse mašine skupaj
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja tablica je kar dobro nadomestilo prenosnika, v kolikor imaš doma še stacionarno kišto. Sam imam PC, prenosnik in Taba 10.1. Odkrito, da odkar imam taba (cca 4 mesce) prenosnika nisem niti enkrat pogrešal ali uporabljal, ga ima žena. Ni pa tablica nadomestilo za komplet račualnik to je pa dejstvo ampak temu niti ni namenjena.

I

Izbrisan uporabnik #488

maddog: android sem prvič videl na samsung galaxy 5 serija (5500 če se ne motim). Marš
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Malo sem tolkel po ipadu pa se mi zadeva ni zdela nič kaj drugačna, siten vmesnik in OS.
Bi mi kdo tukaj rad povedal, da bi se z vrhunsko tablico povečala njena uporabnost (npr. istim progamov) ?

Na takšni tablici v angry birds ptice same letijo?
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
po svoje maš prav, več ali manj so tablice fancy igračke, pogojno uporabne, svet bi se tudi brez njih gladko vrtel dalje, sploh ker jim že počasi telefoni skačejo v zelje.
Androida in z njim povezanimi aplokacijami pa res ne moreš sodit po izkušnji na najbolj low end telefonu in tablici

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sploh ker jim že počasi telefoni skačejo v zelje

Niti slučajno. Telefona sploh ne uporabljam, razen za klicat. Telefon ni udoben in je kvečjemu za silo rešit.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Točno tako. Poveča se uporabnost. Če imaš "vrhunsko" tablico je sama uporabniška izkušnja ravno toliko boljša, da se poveča sama uporabnost tablice. Sicer ne v dobesednem pomenu, da dobiš ne vem kakšne novosti ampak sama uporaba je toliko bolj tekoča, hitra, gladka, da je surfanje po tem mnogo hitrejše in prijetnejše kot pa na prenosniku v naročju. V tem je finta.

Pa če ti še kar ne potegne. Je malce razlike, če se 8 ur voziš v avtu za 50.000€ ali v avtu za 500€, pa čeprav sta v končni fazi še vedno oba samo avtomobila, čigar namenjenost je, kot transportno sredstvo iz točke a do točke b
tongue-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Torej npr. android 2.3 izgleda in deluje drugače na boljših napravah
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Andorid 2.3 sploh ni bil namenjen tablicam ampak ga gor mečejo ker je hardversko nezahteven. Za tablice je namenjen Andorid 3.0 kateri pa je proti 2.x. kar lep napredek. In ja tablice višjega ranga imajo vse 3.x gor
smile-1.gif

Pa tudi sicer andorid 2.3 deluje mnogo manj odzivno na nekem galaxy 5 kot pa na galaxy s2, se ti ne zdi to nekako smiselno? In da je celotna izkušnja mnogo boljša zaradi boljšega zaslona, boljše odzivnosti zaslona, boljše resolucije, več spomina, hitrejših procesorjev..pa čeprav je "isti" OS gor
confused-1.gif
Aja pa tudi sam izgled in ureditev OSa je od naprave do naprave različen, čeprav bazira na Andoridu 2.3 Samsung fura svoje HTC svoje in podobno...

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Se strinjam ja, verjetno pa se tudi ti strinjaš, da tudi na S2 so ikone enako razmetane brez pravega reda po namizju
smile-1.gif
tu pa ne pomaga hardware.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne se ne strinjam. Na kitajskih zadevah je verjetno snoven androdi, Samsung uporablja touchwiz al kaj je že. Poelg tega ti pa vsak andorid omogoča ogromno prilagoditev tako ikon kot tudi zaslonov, namizja, widgetov..tako da moje mnenje je samo, da imaš malce slabše izkušnje z androidom ker 1. imaš podhranjene naprave, 2. pa ne poznaš zmožnosti sistema
tongue-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
sploh ker jim že počasi telefoni skačejo v zelje

Niti slučajno. Telefona sploh ne uporabljam, razen za klicat. Telefon ni udoben in je kvečjemu za silo rešit.

od kdaj si ti merilo za vse trenutne in bodoče uporabnike?

snečer ne utrujaj in enostavno probaj. na splošno pa velja da bi bilo boljše da low end androidi sploh obstajali nebi, ker so samo pogojno uporabni in tudi na splošno velja da je kombinacija tablica - android pod 3.0 FAIL. Vse je za silo, za drek štuklat. pa še enkrat, ne utrujaj tukaj in enostavno probaj

I

Izbrisan uporabnik #488

Bom novo temo odprl. Si moderator tukaj, da ne smem pisati?
V vsaki temi se pojavijo "užaljeni" lastniki boljših produktov, zato sem pisal malo tudi v tej smeri in takoj so se gor prilepili superuserji
smile-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
sem to slučajno napisal, da je moje mnenje edino pravo? nisem, si pa ti zato suvereno vsekal da samo tvoje šteje

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
ravno v tem tvojem "sem pisal malo" je problem. Utrujaš upičkomater v skoraj vsaki sekciji foruma in si tečn. Saj drugega sploh ne moreš bit z slabih 15kilo postov. Tolko pametnih postov se enostavno ne da napisat