Pa pojdi kupiti liter Donata pa liter mleka.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Dokler bo kmet dobil za liter mleka manj kot v trgovini stane liter vode, do takrat dobrega mleka ne bo. Ne more bit.
Citat:
Uporabnik smt pravi:
bolj mi je bila zanimiva izjava, da mleko (alpsko tetrapak) sploh ni slovensko ampak madzarsko
Brez veze, da ti pravim, kaj povedo laboratorijske raziskave in ve stardec.Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Kaj je tebi? Kakšna slama? A seno je zate slama?
Ravno obratno. Slama je v silažnih balah, ker se prvič silira že v začetku maja, ko na travnikih raste samo tista trava, katera se ne razmnožuje s semeni ampak z obraščanjem korenin. To je prazna slamnata trava, brez semen in cvetja. Semena in cvetje so pogoj za dajanje okusa mleku. Seveda prestara trava pa spet ni dobra. Taprav kmet dobro ve kdaj je seno zrelo in ravno pravšnje za košnjo. Zrelost sena je odvisna tudi od lege travnika in nadmorske višine. V hribovitih kmetijah seno pozneje dozori kot v nižinah.
Ti si malo zamenjal in pomešal zadeve.
Farmarski kmet silira 4x ali pa še večkrat na leto na istem travniku. Le kako naj trava v tako kratkem času dozori?
In ker trava ne dozori, pomeni, da taka trava ne daje semen in se ne zaseje za naprej.
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
V Hofru mleko sladkajo, za boljši okus.
Sem videl kako z injekcijami vbrizgavajo sladkor. Sicer pa moraš biti trot, da vsak očiten sarkazem vzameš resno.Citat:
Uporabnik VanZ pravi:
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
V Hofru mleko sladkajo, za boljši okus.
Od kje ti ta neumnost? Z deklaracije, kjer je laktoza navedena pod sladkorji?
Citat:
Uporabnik ThorZEN pravi: Alpsko zame nima okusa.
Ti lahko mleko z lune pakiras pod tem zigom.Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik smt pravi:
bolj mi je bila zanimiva izjava, da mleko (alpsko tetrapak) sploh ni slovensko ampak madzarsko
Avtor je v vmesnem času verjetno prešaltal na pivo in druge alkoholne derivate, ker se za mleko ne zanima več..Bi si raj tisto hoffer poceni pivo kupil