Pasterizacija, Homogenizacija, pa še kakšni postopki se uporabljajo na mleku.
Jaz bi nasprotno trdil, da večina krav skozi leto je bolj ali manj isto, saj zmeraj jedo silažo iz silosa. Ni ravno veliko kmetij, kjer se kravam čez leto kosi sveža trava, se jim daje seno ali pa da se celo pasejo, je pa okus mleka povezan tudi s kvaliteto silaže.
Ljubljanske mlekarne pod Francozi sicer odkupujejo zgolj slovensko mleko, kar pod slovenskim lastništvom niso. Kako dolgo pa še bo tako pa nihče ne ve. Naše mleko sicer trenutno potuje v Italijo, Ljubljanske Mlekarne, Split, Bjelovar in nekaj malega še v Pomurske mlekarne (ki so na robu obstoja). Kakor so potrebe in kdor več plača. Cena je sicer trenutno na 28 centih/liter in še pada. Kdor želi najbolj domače je najbolje kupovati mleko na kmetijah, tisto ni nič predelano, je pa res, da ni istega okusa kot Alpsko mleko, pa rok trajanja tudi ni 4 mesece ampak kvečjemu kak dan.