Ali že lovite SI.MOBIL UMTS signal ?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
Vem, da imajo pokrito avtoceste,

in ljudje se vozijo po avtocestah, da bi telefonirali
bonk.gif

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:

Citat:
Vem, da imajo pokrito avtoceste,

in ljudje se vozijo po avtocestah, da bi telefonirali
bonk.gif

Ali je kaj narobe, če imajo pokrite avtoceste? Pol je najboljše, da simobil več ne pokriva avtocest. Če praviš "in ljudje se vozijo po avtocestah, da bi telefonirali
bonk.gif
"

Nazadnje urejeno:

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
seveda moraš imet pokrito tudi avotcesto a prednsotno bi jaz pokrival kaj drugega,...

v končni fazi pa naj delajo kar hočejo,...
b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
in kaj rabiš 7,2 mega če ga nobena stvar ne podpira...za telefone vem da to tehnologijo hsupa ne podpira noben....

sicer pa
hysterical-1.gif

naj ne bi ponujali trenutno še telefonov, ampak trenutno samo internet. internet kartica GlobeTrotter GT Max 7,2 Ready že podpira tako hitrost
evil.gif

EuroDJ. A ti je v Žalcu preveč dolgčas, da se sedaj ukvarjaš še z drugim luzerjem, tokrat iz mariborskega konca?

T2 in UMTS. T2 in 7,2 Mb/s.

1. UMTS ni NMT. Za solidno pokritost potrebuješ 500 baznih postaj. Mobitel jih ima z razlogom 550, do konca leta vsaj 600, prihodnje leto pa...naj ostane skrivnost. Vsi vemo, koliko jih ima in bo imel Simobil. Lahko si mislimo, koliko jih bo imel T2 v doglednem času. Odgovor je v obeh primerih enostaven in kratek.

2. Višje hitrosti zahtevajo bolj gosto omrežje.

3. Večje število uporabnikov zahteva večje kapacitete - bolj gosto omrežje.

4. 7,2 Mb/s? T2 lahko štarta in bo že ob štartu imel softversko porihtane bazne v smislu, da bodo prebavile do 7,2 Mb/s. Ni problema. Vprašanje je le, kako bo delovalo v praksi ob upoštevanju majhne gostote baznih postaj. Verjetno slabo, v rangu 1,0 - 1,5 Mb/s.

5. 7,2 Mb/s in Mobitel? Ga že testirajo, mimogrede. Sledi tudi HSUPA (megabitne hitrosti proti omrežju). Ericsson Mobitel (še vedno) zalaga z najnovejšo robo, ta pa jo veselo kupuje.

6. 7,2 Mb/s in Mobitel ter PC kartice? So že naprodaj. Mobitel vedno prodaja PC kartice in USB modeme, ki presegajo trenutne zmožnosti omrežja. Z razlogom, saj tako kupec ne popizdi čez pol leta, ko se Mobitel trka po prsih z novo nadgradnjo. Danes so že naprodaj trije modeli modemov, ki podpirajo 7,2 Mb/s. In prav vsi so naprodaj tudi v ponudbi Instant internet.

7. katerega ponudnika izbrati za resno delo? Odgovor ni potreben vsem z IQ nad sobno temperaturo.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Se popolnoma strinjam. Jaz pogosto rabim računalnik in internet na terenu. Vsak operater se hvali z nekimi "über" prednostmi, vendar ob koncu vsega šopirjenja je važno stabilno in brezskrbno delovanje. Tega na področju mobilnega dostopa do interneta pri nas ponuja zgolj Mobitel. Konkurenca je dobrodošla, vendar imajo skoraj nemogočo nalogo ujeti Mobitel. Cene se pa tudi ne razlikujejo signifikantno.

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Danes se peljem proti Litiji, pa lovim signal tja do Dolskega, ko pa pridem v Zagorje,sem pa ker malo
shocked-1.gif
lovi 3G

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Itak, sej pa "Zagurje" je zibelka slovenskega gospodarstva. Ultra, Studio Moderna...
evil.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Noben noče povedat, kdaj ga bomo tudi v celju deležni?

Pa še nekaj: če je klicani na 3g, je možno, da je zaradi tega zvok nekoliko nihajoč, kot da se telefon približuje in oddaljuje od sogovornika? Včasih se kar slabo sliši (ne da bi prekinjalo, ampak je zelo tiho).

LP
Peter

Retroid

Pripravnik
22. avg 2007
60
0
6
Od vse modrine na zgornjem zemljevidu me kar drži, da bi skočil v Tivoli odplavat nekaj dolžin.
evil.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Hrib nad Trebnjem je 3G signal. Vendar video klica mi ni uspelo opraviti.

Škofljica novi del - se ni 3G

Izola - se ni 3G..

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik MViper pravi:

Hrib nad Trebnjem je 3G signal. Vendar video klica mi ni uspelo opraviti.

Škofljica novi del - se ni 3G

Izola - se ni 3G.

.

V Trebnjem oz hribih nad njim lovi signal 3g iz Medvedjeka ali pa Mirne (odvisno klje si), sam klic pa v Trebnjem oz okolici zelo težko vzpostaviš, saj po navadi napiše, daje omrežje zasedeno oz. nekaj takega
uf-1.gif
.

Nazadnje urejeno:

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Ampak Celje je pa kar velika "luknja" v pokritosti. V čem je težava? V določenih odsekih se mi zdi tale zemljevid rahlo nerazumljiv, kar se pokritosti tiče.

ahac

Pripravnik
19. avg 2007
99
1
8
Celjani imajo Tušmobilov signal pa Simobil očitno ne vidi smisla v tem, da bi mu tam poskušal konkurirat.
shocked-1.gif