Alergija na cvetni prah

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kakšne sestavine pa ima tisti sprej? Če so steroidi bi jaz bil zelo pazljiv, nič ni hujšega, če potem razviješ rinitis zaradi steroidov, ker potem imaš pa celo leto zadelan nos pa pite boga kaki so še dolgoročni vplivi na zdravje.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No bom še jaz nekaj dodal pa je zadeva od uradne medicine. Me je prejšnji teden v Nemčiji zahaklala alergija pa sem kihal nos polni pa oči bi si najraje izpraskal. Pridem v Lekarno in mi prijazen gospod ponudi to http://www.vividrin.de/produkte/vividrinr-akut.html

hahaha, prav pred očmi imam mojo najdražjo, ista :D
nisem vedel, da lahko v eni minuti človek 120x kihne :D
Hvala za info, naročeno v avstriji, obveščam. Do sedaj je v 15 letih nisem mogel peljati čez travnik, dobro, da nisem s kmetije :D

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
To si še malce preberi, Fusion, mogoče bo kaj zanimivega/uporabnega: http://blog.sethroberts.net/2014/01/19/journal-of-personal-science-how-i-cured-my-sinusitis/

PS, gre se pač isto o šamponu, samo bolj v detajle gre človek in opiše osebno izkušnjo

sam un doktor je pol umrl
tongue-1.gif

a si že probal kaj s šamponom?

Jst sem šel včeraj mal na sprehod med polja in travnike. V 1h porabil 10 robčkov
uf-1.gif
Ko sem notri je veeeliko boljše.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Sem ja, ampak nič pretiranega, včeraj zvečer sem si, potem pa bom po potrebi naprej.

Trenutno nimam težav, je pa res, da mene bolj zagrabi septembra, ambrozija in pa pršice. Z tem kar je sedaj v zraku očitno nimam težav.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Letos pozimi sem pri pulmologinji začel s terapijo 5 trav.
Na dan vzamem eno tabletko + eno XYZALa + Nasonex (ki sta stalnica vsako leto) in letos tudi kihnil še nisem. TOK TOK TOK TOK, da nebo kaj narobe.

Po 35 letih lahko spomladi normalno diham in gonim kolo mimo cvetočih travnikov
smile-1.gif

Terapija pa baje traja do treh let. Meni je že po prvih parih mesecih, kot bi bil nov.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Dobro, da si mestno dete- pri meni zraven gmajne je vse čisto rumeno..ko mačko počoham, se kar oblak prahu pokadi z nje..
rolleyes-1.gif

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Ja to je imunoterapija jemljem pa Oralair.

Pri meni deluje. Upam, da bo tudi v prihodnje enako in da nebo kakšnih stranskih učinkov.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Po par letih terapije bi naj bili rezultati stalni. Kako pa si prisel na to terapijo, sam placas?

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Po letih nezdravljenja astme sem pri svoji osebni zdravnici dobesedno izsilil napotnico za pulmologa.
Po priporočilu sem šel k pulmologinji, ki je naredila preglede na kaj sem alergičen in slikala pljuča. Nato je sledilo še leto dni spremljanja stanja moje astme. Sicer z Asmaneksom ampak se stanje ni kaj dosti popravilo. Spomladi je bilo v času cvetenja trav sem živel pod klimo ali med dežjem. Vse ostalo je bilo eno životarjenje.
Po treh mesecih sem kot nov. Ni kihanja, smrkanja, zabasanega nosu, oči me ne srbijo, pluča so čista, športam normalno (pustimo viške kil).
Je pa vse na napotnico in samo zdravilo so relativno draga (za njih dobim račun v lekarni), pulmologinja pa tudi ni zastonj. Ampak glede na rezultat bi tudi plačal.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Moja ima tudi težave z alergijo, kihanje, smrkanje, srbenje oči...vsako leto. In se mi zdi prav žalostno, da je parkrat prosila že zdravnico, naj jo pošlje k pulmologu, ker bi rada šla na imunoterapijo naprej, če bo mogoče. Pa po mnenju zdravnice ni tako hudo in dobiva le močnejše tablete in druge kapljice, ki seveda nič ne pomagajo.
Samoplačniško je očitno edina rešitev, če želiš sebi dobro.