Alergija na cvetni prah

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Žal je treba biti pri osebnih zdravnikih zelo nadležen. Pa težit, da tvoje delavna storilnost pade, pa da cihaš in kašljaš med vožnjo in je včasih malo nevarno in da je vsako leto težje, pa piskanje v plučah, pa kar se spomni ven zvleč. Pri meni je zdravnica še nakaj drugega zaštrikala in je raje dala napotnico kot, da bi naredil velik halo v zdravstvenem domu. Sicer bi bilo brez učinka ampak bi si dal duška.

Naj zelo pojabra, da se ji zdi, da je stanje slabše in da je verjetno alergična še na kaj novega (npr. mačka) in da rabi nove teste pri pulmologu in v zdravstvenem domu.

Če samo pomislim, da sem leto dni nazaj bil skoraj nepokreten izven klimatiziranih prostorov, je to zdravljenje pravi drobiž proti tistemu kar sem izgubil v vseh letih zaradi manjše mobilnosti.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Je že poizkusila, pa je bila odpravljena z drugo vrsto kapljic in tablet. Seveda brez učinka. Bo morala poizkusiti še enkrat očitno, čeprav se mi zdi noro, da si praktično opravilno nesposoben, pa dohtar še vedno nabija, da ni hudo. Ne vem v čem je fora.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Šparanje na napačnih je to. Namesto, da se to zrihta in si potem 100% operativen se raje ljudi pošlje na razne bolniške in se jih fila s kvazi zdravili, ki v večini primerov ne pomagajo. Če sešteješ pa pride skupaj več kot en strokoven pregled in prava zdravila.

Naj se naroči pri osebni zdravnici in pred tem naj gre za eno uro sedet med sveže pokošeno travo in potem lahko zdravnici reče al napotnica za pulmologa al pa 14 dni bolniške. Če da bolniško bi jaz menjal zdravnico.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
to je hudič ja, če nimaš težke oblike alrgije + astme, ni šans da te dajo na imunoterapijo, samoplačniško pa tudi ni tako poceni.

Sicer se lahko proba tudi drugače, recimo za cvetni prah se dnevno uživa manjše količine medu, lokalnega, med vsebuje alergene in v teoriji zadeva deluje enako kot imunoterapija.

Sem tudi bral neko študijo pred kratkim, kjer so otrokom dajali manjše količine arašidov in so potem čez čas "ozdraveli" alergije, tako da če se komu da s tem...go ahead
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To z medom oz jst imam pravi cvetni prah jst testiram...
Pri mešanem lanskem dobim rahlo srbečico po ustih. Pri svežem letošnjem pa tega ni.
Tudi drugače ne čutim, da bi kaj pomagalo ali bilo slabše.
Mogoče bom sprobal z večjim odmerkom. Sedaj pojem cca 2 čajni žlički na dan.

V lekarni sem si nabavil tudi nek sprej, pa se mi ne zdi da bi kaj pomagal. Mogoče na dolgi rok. Sam sem upal, da bo sprej deloval "v trenutku".

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Nevede se zdravim očitno...tega še nisem zasledil, doma imamo med, normalno ga konzumiram skoraj vsak dan.
cheer.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Cca. 4-5 let sem navajen jesti med...v tem času mi je alergija precej popustila, hkrati pa ne jem oziroma ne pijem več mleka...prej sem bil vajen kosmičov ... nekaj od tega mi očitno pomaga

EDIT: hotel sem napisat, da sem bil prej vajen jesti samo kosmiče z mlekom, sedaj pač bolj kruh z medom
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Koliko casa pa ze jes med? Med naj bi jedel od jeseni naprej do pomladi baje.

ne vem, par mescov sigurno. Sam po moje sem ga premalo. Sem sedaj pojačal dozo. Sem pa jedel tudi matični mleček. Med pa bolj tko, če mi je sladko zapaslo:)

Od zadnjega deževja se mi je stanje zelo izboljšalo. Vrjetno se pozna tudi dokaj močna jutranja rosa.
Sedaj dober teden pa se"zdravim" še s tem sprejom Flixonase Ari http://www.lekarnar.com/izdelki/flixonase-ari-prsilo-za-nos
zjutraj in zvečer v vsako nosnico po en vpih. V navodilih sicer piše samo zjutraj 2 vpiha, samo po moje, da je tako bolje, sedaj ko ni več tolk prahu v zraku.

Če res vse to drži kar piše http://cvetni-prah.si/ ga je dobro jest tudi kar tako in čez celo leto. Jst ga bom, pa da vimo:)

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Kaj pa vem, zaradi tega sem jaz nehal uporabljati nasonex, čeprav mi je ful pomagalo, ampak steroidov pa ne mislim vnašat v telo, oz bi morala biti že res kriza, da bi :/

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Glede na to, da je zelo kratek čas uporabe in da mi pač olajša žviljenje, se ne bom sekiral... Kot bi rekel, da ne boš vzel antibiotka, če imaš angino;)

Ko sem še jedel mlečne izdelke mi je Nasic zelo pomagal. Odpre do možganov v trenutku:)
Poglej, če ima kake steroide
http://www.lekarnar.com/spree/....pdf?1373887453

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Ma ja, jaz sem tudi prakticiral olynth ko sem fasal neko infekcijo, ampak je [cenzura], če to dolgo uporabljaš se ti nos zamaši že zaradi tega, potem pa padeš v začaran krog. Sem pač jebal ježa en teden, ko sem spal in dihal skozi usta, ampak se je nekak preguralo.

saj če bi šel k dohtarju po ATB, bi verjetno v par dneh bilo OK, ampak...raje ne, dokler ni druge opcije
wink-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kaj pa vem, zaradi tega sem jaz nehal uporabljati nasonex, čeprav mi je ful pomagalo, ampak steroidov pa ne mislim vnašat v telo, oz bi morala biti že res kriza, da bi :/

Samo za info, kortikosteroidi so nekaj drugega kot anabolični.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
To je jasno
smile-1.gif

Ampak recimo kortikosteroidi za lajšanje stranskih učinkov dermatitisov lahko vodijo v kronični dermatitis, tanjšanje kože pa še verjetno kaj. Torej stranski učinki so in to ne nedolžni.
Torej niso ravno nedolžna zadeva in jaz jih ne uporabljam, če res ni nujno, kar večinoma ni.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.539
432
83
Vividrin ni več dobavljiv v avstriji baje
frown-1.gif

še kakšna preverjena zadeva?