Alergija na cvetni prah

vesna32lorbek

Zelenc'
4. feb 2014
6
0
1
Hvala za številne razlage, a prosim za dodatno kako je lahko bioenergetik z mahanjem odstranil 7 letnemu fantu psihosomatske motnje čez noč? S čim je bioenergetik prepričal (ker sploh ni govoril) sina, da odslej ne bo imel psihosomatskih motenj in posledično ne bo alergičen? Mnogo je teoretikov, jaz pa sem videla delovanje v praksi, kjer otroka zgolj s pantomimo (če je to bioenergetik počel) ne moreš vplivati, ker otrok tega ne bi razumel. Mogoče bi še pritrdila placebu efektu, če bi otroku karkoli v zvezi z zdravljenjem in lajšanjem simptomov razlagali, a mu ni bilo niti z besedo sporočeno. Na lastne oči sem tudi videla kako bioenergetiki (mn.) za foro krivijo ljudi naprej, nazaj, v stran, ne da bi jih pacienti videli, ker stojijo za njimi. kako pa tam potem deluje placebo efekt? Sory za toliko vprašanj, a ob različnih teorijah jaz lahko operiram le z videnim in čutenim na lastni koži.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
Saj bioenergetik ne rabi nič govoriti. Če otroku rečeš da te bo ta človek pozdravil in bo potem samo nekaj mahal okrog njega, je to enako kot da ti dajo tableto brez učinka. V obeh primerih pride do placebo efekta - če nekaj misliš da ti bo pomagalo, ti bo pomagalo pa čeprav nima učinka.

Primer placebo efekta: recimo da te nekaj boli in ti dam en bombon (ki seveda ne vpliva na bolečino). Če ti rečem, da ti bo to pomagalo (in boš ti temu verjela), se ti bo znižal prag bolečine in boš občutila kot da ti je res pomagalo.

Ključni faktor je, da verjameš v zadevo. Zato recimo bioenergetiki pri zdravljenju živali pogrnejo na celi črti
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.915
-8.645
113
Citat:
Uporabnik vesna32lorbek pravi:
Na lastne oči sem tudi videla kako bioenergetiki (mn.) za foro krivijo ljudi naprej, nazaj, v stran, ne da bi jih pacienti videli, ker stojijo za njimi. kako pa tam potem deluje placebo efekt? Sory za toliko vprašanj, a ob različnih teorijah jaz lahko operiram le z videnim in čutenim na lastni koži.
Ti samo zamiži in si prigovarjaj v glavi, da padaš naprej/nazaj. Ali pa ti prigovarja kdo drug. Marsikoga rezultat preseneti
evil.gif

Ali pa malo drugačen primer, pa ne samo gledat, ampak tudi poslušaj razlago:
Čisto vse je v glavi.
grims-1.gif

B81

22. jul 2007
36.879
10.441
113
No tale zadnji video bi pa lahko malo bolje razložil in kak tutorial napisal
evil.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Citat:
Uporabnik vesna32lorbek pravi:
Pri sinu, ki ima (je imel) 27 različnih hudih alergij in nonstop zaprt nos (sinuse) ni pomagala niti bioresonanca niti homepatija. Kljub nejeveri smo kot mnogi na koncu poskusili še z bioenergetikom. Januarja bo dve leti, ko ni vzel niti enega Claritina ali Magnezijeve šumeče tablete. Hecno je, da so testi za alergijo pokazali, da jih ima še vedno 27 ampak pri njem pa nobenih simptomov ne glede na cvetni prah, prah v stanovanju, mačka in psov pri hiši. Nima več zamašenega nosa, ne kiha in se ne praska, oči se mu ne solzijo. Kot sem napisala na forumu tudi za ledvice sem bila za zdravljenje z bioenergijo skeptik, a ga po potrebi peljem do bioenergetika magari na konec sveta.

Srednje dolgočasen dolgcajt.
smile-1.gif

Imam ene pol strani A4 alergij, in kljub temu se kakšno leto zgodi, da imam vse leto mir pred njimi. Prečudno.
rolleyes-1.gif

Pa se bioenergetikov in podobnih pravljičarjev izogibam ko hudič križa, vendar mi ne dajo miru niti na forumih.
smirk-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
dej na hitro povej za kaj se gre;)

Jst sem par mescev jedel cvetni prah in občasno matični mleček.
Prvič me je alergija zagrabla konec aprila. Tist dan sem pojedel 2 tabletki Litezin S. Se mi zdi, da mi kaj velik ni pomagalo.
Ostale dni je bilo dosti boljše. Kak dan tudi brez tablete.
Sedaj dva dni je ok, ko sem notri. Ko pa pridem s sprehoda, kjer je veliko trave in dreves, pa me zjebe.
Neki sem še zbolel, tko da trenutno ne vem kolk dejansko je alergije in kolk prehlada.

Cvetni prah sem jedel mešani, ker je pač to bilo na zalogi. Ob zaužitju sem tudi čutil rahlo reakcijo kot srbenje po ustih. To je minilo po 2min.
Sedaj sem dobil pa svežga. tukaj pa nič se srbi. Se mi pa zdi, da se mi pa zelo kmalu ulije iz nosa. Sicer ne morem potrdit, ker sem nekaj prehlajen. Ampak bom testiral še naprej, če je res.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Nos spiraš z neti, zraven pa daš 1% johnson baby šampona, za moj neti je to cca 2ml sampona

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
nos spiram s soljo in sodo.
hm, šampon. a pol mehurčke pihaš:))

sporoč kako gre s šamponom.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Bioenergetiki ozdravijo tudi raka. Od april dalje nihče ne pride več na onkološki inštitut. Prostori so popolnoma prazni. Kar bioenergetikom.
nahrung002.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
In sedaj lahko po gozdu hodim. Sem prej tablete žrl pa sem samo zaspan bil in brez energije.
Koliko sem gledal tega zdravila ali kakšnega z to substanco ni pri nas za dobit

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No bom še jaz nekaj dodal pa je zadeva od uradne medicine. Me je prejšnji teden v Nemčiji zahaklala alergija pa sem kihal nos polni pa oči bi si najraje izpraskal. Pridem v Lekarno in mi prijazen gospod ponudi to http://www.vividrin.de/produkte/vividrinr-akut.html

se dobi tudi v avstriji, moram nabavit, ker je tudi mene zdaj tri dni matralo, prej sem imel par let dokaj mir.
frown-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.251
4.089
113
Nabavi priporočam pa ceno napiši .
Jaz sem plačal 17.50 eur za kombi pakiranje kapljice za oči in pršilo za nos.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No bom še jaz nekaj dodal pa je zadeva od uradne medicine. Me je prejšnji teden v Nemčiji zahaklala alergija pa sem kihal nos polni pa oči bi si najraje izpraskal. Pridem v Lekarno in mi prijazen gospod ponudi to http://www.vividrin.de/produkte/vividrinr-akut.html

se dobi tudi v avstriji, moram nabavit, ker je tudi mene zdaj tri dni matralo, prej sem imel par let dokaj mir.
frown-1.gif

lahko prosim še men en sprej zrihtaš??

če me bo še kej matralo, pa sem mislil to vzet
http://www.lekarnar.com/izdelki/nasalin-prsilo-za-nos

sem pa od sobotnega dežja dost boljši. res pa da se držim bolj notri
uf-1.gif