Alergija na cvetni prah

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Je šlo gladko skozi, v prvo
wink-1.gif

1g soli na 200ml vode. Me prav zanima če bo danes kaj boljši spanec.

Me pa še zanima...kaj je bolje; recimo 10sec skozi eno nosnico da teče, spucat, zamenjat nosnico in ponovit ene parkrat, ali recimo 1min na eno nosnico da teče in potem spucat, zamenjat?

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Tu nekje je treba soli, ja. Jaz napolnim neti, spustim skozi prvo nosnico, spiham močno nos, nato skozi drugo, spet spiham in to je to.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst spraznem eno flasko na nosnico.
Postopek pa odvisen od zastopanosti. Vcasih v eno smer sploh ne gre.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
A se to samo meni dogaja? Po tem, ko si spucam nos in dodobra spiham...čez par minut, lahko tudi ur, priteče kakšna kapljica, dve...očitno nekje ostane nekaj tekočine?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Btw, je kdo imel relativno velike težave s alergijami konec prejšnjega tedna, zdaj pa se zadeve že umirjajo?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
pri meni nič posebnega. če je bilo sploh kaj se ne spomnem, sigurno pa ne tko zelo hudo, kot spomladi.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Zanimivo, pri meni je pa bila kriza, kot še nikoli do zdaj. Občasno sem imel hude napade solzenja oči. Vse pa sovpada s ambrozijo.

Mogoče pa si iz krajev, kjer ambrozija ni tako prisotna, pri nas je žarišče
wink-1.gif

vesna32lorbek

Zelenc'
4. feb 2014
6
0
1
Pri sinu, ki ima (je imel) 27 različnih hudih alergij in nonstop zaprt nos (sinuse) ni pomagala niti bioresonanca niti homepatija. Kljub nejeveri smo kot mnogi na koncu poskusili še z bioenergetikom. Januarja bo dve leti, ko ni vzel niti enega Claritina ali Magnezijeve šumeče tablete. Hecno je, da so testi za alergijo pokazali, da jih ima še vedno 27 ampak pri njem pa nobenih simptomov ne glede na cvetni prah, prah v stanovanju, mačka in psov pri hiši. Nima več zamašenega nosa, ne kiha in se ne praska, oči se mu ne solzijo. Kot sem napisala na forumu tudi za ledvice sem bila za zdravljenje z bioenergijo skeptik, a ga po potrebi peljem do bioenergetika magari na konec sveta.

vesna32lorbek

Zelenc'
4. feb 2014
6
0
1
Placebo? Jaz sicer vem kaj to je, a kako to obrazložit otroku, da bo zaradi mahanja x človeka z rokami nehal kihati, imel bolj odprt nos, mu bo nehalo teči iz oči? Mali še vedel ni zakaj smo tam in je mislil, da smo na nekakšni predstavi. Naj si to tudi razlagam kot placebo? Ali pa se je placebo efekt iz mene, ki me je to prepričalo nekako preneslo na otroka naprej? Prosim za dopolnilno razlago.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
http://sl.wikipedia.org/wiki/Placebo

Z raznimi bioenergetiki in homeopati mu žal ne moreš pomagati. Raje denar porabi za kaj drugega. Da pa alergije izzvenijo oz. nastanejo na novo pa je čisto normalno.

Aja, pa pozitiven alergijski test za določeno snov še ne nujno pomeni da boš dobil alergijsko reakcijo na tisto snov.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik vesna32lorbek pravi:
Placebo? Jaz sicer vem kaj to je, a kako to obrazložit otroku, da bo zaradi mahanja x človeka z rokami nehal kihati, imel bolj odprt nos, mu bo nehalo teči iz oči? Mali še vedel ni zakaj smo tam in je mislil, da smo na nekakšni predstavi. Naj si to tudi razlagam kot placebo? Ali pa se je placebo efekt iz mene, ki me je to prepričalo nekako preneslo na otroka naprej? Prosim za dopolnilno razlago.

Jaz verjamem v alternativno medicino in poznam kar nekaj primerov, ko so homeopati in bioenergetiki ljudem zelo pomagali. Ker pa je na tem področju veliko šarlatanstva, je treba zdravilca skrbno izbrati.
Je pa na tem forumu kar nekaj ljudi, ki ne bi verjeli, če bi bioenergetik pred njihovimi očmi obudil mesec dni starega mrliča in bi trdili, da gre za placebo.
cool-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.845
673
113
Zgleda da imaš pomanjkljivo znanje o placebo efektu.
rolleyes-1.gif

Pri placebo efektu se fizično res ne zgodi nič, so pa njegove posledice jasno vidne in merljive. Z drugimi besedami: ker misliš da ti nekaj lahko pomaga, boš občutil kot da ti je res pomagalo (čeprav ni bilo nobenega fizičnega efekta). Obstaja tudi kontra efekt z imenom "nocebo".

Nihče ne trdi da alternativna medicina nima učinka. Učinkuje takrat (in le takrat), kadar problem izvira v glavi (npr. psihosomatske motnje).