Alergija na cvetni prah

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poudarek je na "zdravljenju", kar seveda homeopatija ni
wink-1.gif

bizi, se ti ne zdi vsaj malce čudno, da bi tam nek zelo enostaven zvarek od homeopata, pomagal in da ne bi neka farmacevtska družba potem tega pač malo "preuredila" in ponudila kot uber duper super zdravilo?
smile-1.gif

Štos je v tem, da pri teh metodah ni zdravila, ki bi pomagalo vsem. Človeka se obravnava celostno in se mu nato predpiše zdravilo, ki je zanj umerjeno. Tako lahko dva pacienta z isto boleznijo dobita popolnoma različno zdravilo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Poudarek je na "zdravljenju", kar seveda homeopatija ni
wink-1.gif

bizi, se ti ne zdi vsaj malce čudno, da bi tam nek zelo enostaven zvarek od homeopata, pomagal in da ne bi neka farmacevtska družba potem tega pač malo "preuredila" in ponudila kot uber duper super zdravilo?
smile-1.gif

Štos je v tem, da pri teh metodah ni zdravila, ki bi pomagalo vsem. Človeka se obravnava celostno in se mu nato predpiše zdravilo, ki je zanj umerjeno. Tako lahko dva pacienta z isto boleznijo dobita popolnoma različno zdravilo.

Res je, in zato je uspešnost relativno visoka pri raznih alergijah, ampak kaj takega lahko naredi kdorkoli ki se spozna na "hrano", ne pa da se računa mastne denarčke, ne pa homeopat ki dela na črno po vrhu.
Drugače pa se javno zdravstvo ne more tako posvetiti človeku, ker ima zdravnik zgolj par minut za pacienta, za vač ostalo pač ni denarja. Če pa bi šle premije gor, pa bi se folk spet bunil...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ja no, alergija na cvetni prah s hrano nima kake večje povezave. Pa jo alternativci kar uspešno zdravijo.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.843
672
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Ja no, alergija na cvetni prah s hrano nima kake večje povezave. Pa jo alternativci kar uspešno zdravijo.

S placebotom ne moreš pozdraviti alergije, pa če se na glavo postaviš. To je dejstvo, podkrepljeno z ogromno članki in raziskavami.
Zdaj pa nehaj smetiti temo s homeopatijo, ker bo šla v zaklep.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Spucaj jo.

Za začetek pa lahko OP začne delati na ojačevanju imunskega sistema, kako...odvisno kaj dela zdaj "narobe"?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Moj prijatelj je alergičen na čebelji strup. Ko ga je pred leti pičil sršen, je bil tri dni na intenzivni terapiji. Sedaj pa hodi že štiri leta na Golnik na imunoterapijo, menda naj bi letos končal in naj ne bi bil več alergičen na ta strup. Terapijo pa izvajajo tako, da mu vbrizgavajo male doze strupa in količino sčasoma povečujejo.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.414
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Sej tudi za cvetni prah obstaja imunoterapija. Ta terapija je znanstveno dokazana... ne spada med homeopatske metode.

EDIT: Nevermind.

Nazadnje urejeno:

lafarge

Pripravnik
12. jun 2013
569
0
16
no ti mučo dinaros, pr nas če že na loto zadaneš in dokažeš malomarnost, dobiš nada nič oz mizerno odškodnino. Kva zbornica dela pa vemo, celo zdravniki so rekli, da je to sramota.

Kaj delajo ortopedi pri nas je pa lepo povedal naš paraolimpijec. Dobro telesno pripravljen atlet, pada z našimi protezami ko stara mama...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik philips pravi:
S placebotom ne moreš pozdraviti alergije, pa če se na glavo postaviš. To je dejstvo, podkrepljeno z ogromno članki in raziskavami.
Zdaj pa nehaj smetiti temo s homeopatijo, ker bo šla v zaklep.

Pred leti se je vesoljna zdravniška srenja smejala "bedakoma", ki sta trdila, da želodčne razjede povzroča bakterija. Z ogromno članki in raziskavami je bilo dokazano, da v tako kislem okolju bakterije ne morejo preživeti...
tongue-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.843
672
113
Takšne revolucije v znanosti niso nič nenavadnega. Lahko se torej ponovno javiš, ko se bo to zgodilo v primeru placebota in alergij
tongue-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Če pa je, po pričanju uporabnika, zdravilo zgolj to, da je nehal jesti napačno hrano...torej je izločil alergen, homeopat ga ni nič pozdravil...zdravilo bi pomenilo, če bi mu "nekaj dal" pa bi potem še naprej lahko isto hrano jedel

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ksz

mater ste eni tečni in "pametni"
bonk.gif

če je enmu pomagal homeopat, hvalabogu. Lepo po človeško je razložil kaj je naredil, da se je pozdravil.

Men v naravi nič ne pomaga (tablete, magnezij, vitaminc C). Sedaj te dni ko je deževalo je dost boljš. Včeraj sem bil tudi zunaj, pa je bilo vredu.
Med vikendom sem pa mislil, da me bo pobralo
crazy1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Spet napačna uporaba besede "pozdraviti". Saj tu je največji problem, ker ljudje enačijo homeopatijo z zdravljenjem.

Da pa je dobra rešitev za lajšanje težav, iskanje vzrokov, pa se strinjamo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Sem nabavil ene druge tablete, ker one prve so ble hudo čudne, od 5 dni ko sem vzel, je bil samo enkrat flush. Te nove, so prišle danes, pa takoj s prve flush
wink-1.gif
tako da so zgleda taprave.

ampak sem bil prej zunaj kake pol ure, pa kihal na polno, hudo dosti cvetnega prahu je tu naokoli.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
še neki me zanima;
a vas ki imate alergijo, tudi zjebe sprememba temparature?
Recimo poleti ko je zunaj 30st stopiš v kak hladen prostor?
Ali klima v avtu, če mal bolj piha po vas?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.917
6.975
113
Ja, ravno zaradi tega sem vrsto let mislil kako "švoh" sem...recimo poleti...šel v neko štacuno pa že kihal na veliko...

očitno je reakcija s imunskim sistemom povezana...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ok, potem je zgleda to res povezano. Pišeš, kot bi od mene prepisoval:))

Je že kdo bil, razmišljal o bioresonanci? Ni ravno pocen za kr tko mal porobat:/